ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
HABERLER>EKONOMİ
22 Mayıs 2012 Salı - 15:12

DES’ten toplu sözleşme tepkisi

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzurum İl Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, Hükümetin 2012 yılı için yüzde 3,5 + 4 oranındaki maaş zammı teklifi 4 milyon 300 bin memur ve emeklisi ile milyonlarca aile bireyleri nezdinde büyük bir şok ve hayal kırıklığı ile karşılandığını söyledi. Kotanlı, “Geçmiş yıllarda toplu görüşme masalarında memurla alay eden zihniyet toplu sözleşme masasında nakavt olmuştur” dedi.

DES’ten toplu sözleşme tepkisi

ERZURUM (İHA) - Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzurum İl Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, Hükümetin 2012 yılı için yüzde 3,5 + 4 oranındaki maaş zammı teklifi 4 milyon 300 bin memur ve emeklisi ile milyonlarca aile bireyleri nezdinde büyük bir şok ve hayal kırıklığı ile karşılandığını söyledi. Kotanlı, “Geçmiş yıllarda toplu görüşme masalarında memurla alay eden zihniyet toplu sözleşme masasında nakavt olmuştur” dedi.
2012 yılı için yapılan “Toplu sözleşme görüşmeleri memurlarla resmen alay etme görüşmelerine dönüştüğünü öne süren Kotanlı, “Eşit işe eşit ücret uygulamasıyla mağdur edilen kamu çalışanları altı ay oyalandıktan sonra yüzde 3,5 lik trajı komik bir zam oranıyla alaya alınmıştır. Hükümet 2012 yılı başından beri geçen altı aylık sürede memuru oyaladığı gibi yaptığı zamlarla kamu çalışanlarını yoksulluğa mahkum etmiştir.Millet Vekillerine 5 dakikada çıkan zam kamu çalışanlarını 6 ay süreyle umutlandırmış sonunda da umutlarını söndürmüştür.
Hükümet ve onun en büyük destekçisi olan malum yetkili sendika şimdi kafalarını avuçlarının içerisine alıp bir düşünsün Ocak 2012 den beri doğal gaza yüzde 34, kömüre yüzde 26, elektriğe yüzde 19 benzine yüzde 23,mazota yüzde 24 üst bürokrata yüzde 30 en nihayetinde de vekillere yüzde 45 zammı beş dakikada çıkaranlar devletin olmazsa olmazı sayılan kamu çalışanlarına yüzde 3,5 lik komik zammı reva görmüş Yetkili Sendika ile hükümet arasındaki danışıklı dövüşten "dağ fare doğurmuştur " diye konuştu.
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzurum İl Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, yaptığı açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in, "Bütçede memur zamları için ayrılan ödenek belliydi" sözlerini, “Bütçe planından vazgeçilmeyecekse, toplu sözleşmenin ne mantığı vardı? Toplu sözleşme süreci kamu çalışanlarını oyalamayı amaçlayan bir orta oyunu’ gösterisi miydi? "diye eleştiren Kotanlı, şu değerlendirmede bulundu; “Hükümet bu gün teklif ettiği zammı ocak ayında zaten verecekti altı ay bekletmenin mantığı izah edilemez. Kamu Çalışanlarının cebindeki üç kuruşu yapılan zamlarla geri alıp tekrar memura zam verdim mantığı doğru bir mantık değildir.“Kamu görevlilerinin adaletli bir maaş artışı beklentisi ve adaletli bir ücret politikası talebi her geçen gün artmaktadır. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının Adaletli bir maaş anlayışı ile Kamu Çalışanlarının durumunu hakem heyetine gitmeden Adaletli bir şekle getirmesini beklemekteyiz”
Kotanlı daha sonra şunları kaydetti; “Aileleriyle ve emeklileriyle birlikte 20 milyonu bulan memurların zorunlu ve vazgeçilmez ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını ve bu nedenle yüzde 20 civarındaki zam talebimizin tamamen gerçekçi bir talep olduğunu hatırlatmak istiyorum. Hükümetin maaş zammı politikasında adalet ve hakkaniyet prensibiyle hareket etmesi, kamu çalışanlarının ekonomik sorunlarını azaltması, moral ve motivasyonlarını yüksek tutması gerekir.
Memur maaşları tartışması ancak Başbakan Erdoğan’ın kendisinin soruna el atmasıyla uzlaşılabilecek bir çözümsüz noktaya gelmiştir. Buradan Sayın Başbakana çağrıda bulunuyor ve adaletli bir maaş zammı vermesini istiyoruz. Bu yıl ilk kez yapılan toplu sözleşme 12 Eylül referandumunun sonucudur. 12 Eylül referandumunda, ‘Evet’ yönünde destek alan İktidarla yapılan bu ilk toplu sözleşmede önerilen zam oranı Kamu Çalışanlarını hayal kırıklığına uğratmıştır.”

 
Çoreker Yaylası turist bekliyor
 
Doğu Ekspresi sefer saatleri değişti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Markalaşmada 2011’i aradık
Erzurum’da bu yılın nisan ayında 2, ilk dört ayında ise 27 marka tescil ...
KUDAKA destek programı açıklandı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 2012 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı açıklandı
Çalıntı çek davası sonuçlandı
- İstanbul’dan getirdikleri çalıntı çeklerle Erzurum'da üç adet büyükbaş ...
 
ETB’den marka tanıtım
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 67. Genel Kurulu'nun yapılacağı ...
Yine borçlu çıktık..
Erzurum’da nisan ayı bazında il gelirinin gideri karşılama oranı mart ...
Cengiz esnafla istişare etti
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, esnafı ziyaret ederek, beklentilerini dinledi.
 
Protesto gitti, itibar geldi
Protestolu senet sayısı iller sıralamasında son on yılda bir ilk yaşandı, ...
Kredi kullanımı tavan yaptı
Erzurum’da bu yılın ilk çeyreğinde 2.4 milyar TL kredi kullanıldığı açıklandı. ...
KUDAKA Erzurum’da toplandı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Mayıs ayı yönetim kurulu toplantısı Erzurum’da yapıldı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva