ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Jandarmadan kaçakçılık operasyonu
Jandarmadan kaçakçılık operasyonu
Silah ve tarihi eser kaçakçılarına operasyon
Silah ve tarihi eser kaçakçılarına operasyon
5 ilde ‘Sibergöz-33’ operasyonu
5 ilde ‘Sibergöz-33’ operasyonu
HABERLER>EĞİTİM
1 Ekim 2011 Cumartesi - 01:12

DES bölücüleri lanetledi

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum Şube Başkanı r Kotanlı, son bir hafta içerisinde PKK terör örgütü tarafından 12 öğretmenin kaçırıldığını belirterek, bu durumun başta Eğitim Çalışanları ve Öğretmen camiası olmak üzere tüm kamuoyunda infiale neden olduğunu söyledi.

DES bölücüleri lanetledi

ERZURUM (İHA) - Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, son bir hafta içerisinde PKK terör örgütü tarafından 12 öğretmenin kaçırıldığını belirterek, bu durumun başta Eğitim Çalışanları ve Öğretmen camiası olmak üzere tüm kamuoyunda infiale neden olduğunu söyledi.
KAÇIRILAN ÖĞRETMENLER
Eli kanlı PKK Terör Örgütünün otuz yılı aşkın bir zamandır Türkiye’nin vampir misali kanını emdiğini söyleyen Kotanlı, “Tek amaçları öğrencilerini yani çocuklarımızı ülkemize ve milletimize faydalı bireyler olarak yetiştirmek olan öğretmenlerimize yönelik hain saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Başbakanımızın ve Milli Eğitim Bakanımızın kaçırılan 12 Öğretmenimizin bir an önce ailelerine, yuvalarına ve çok sevdikleri kutsal öğretmenlik mesleklerine sağlıklı bir şekilde dönmelerini sağlamalarını beklemekte ve istemekteyiz” dedi.
Terör örgütünün amacının Eğitimcileri yıldırmak ülkeyi karanlıklara sürüklemekten ibaret olduğunu söyleyen DES Erzurum Şube Başkanı Kotanlı, “Eğitimcilerin yılmayacağını bir avuç çapulcuya boyun eğmeyeceğini kutsal öğretmenlik görevini yerine getirmek için görevden kaçmayacağını herkesin bilmesini istiyoruz.” Diye konuştu.
ÖĞRETMENLERİN BARINMA VE GÜVENLİK SORUNU
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar KOTANLI; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e, Doğuda ve Güneydoğuda görev yapan öğretmenlerin güvenlik ve barınma sorununu çözme çağrısında bulundu.
Doğu bölgelerinde, köy ve mezralarda görev yapan öğretmenlerin istifa ve tayin istemelerinin barınma ve güvenlik ihtiyaçlarının karşılanmamasından kaynaklandığını söyleyen (DES) Erzurum Şube Başkanı Kotanlı, “Mahsur bölgelerdeki tüm okulların güvenliğinin sağlanması ve dayalı döşeli lojmanlarla donatılmasını istiyoruz. Valizini alan öğretmenin kiralık ev telaşına düşmeden okul lojmanına yerleşmesi gerekir. Son yıllarda sürdürülen başarılı politikalarla bölgedeki derslik ve okul açığının giderilmesi başta olmak üzere, ailelere öğrenci başına burs verilmesi, eğitim materyali, yiyecek ve giyecek desteğinde bulunulması olumlu uygulamalardır. Aksi durumda eğitimde iller ve bölgeler arasındaki eşitsizlik ve adaletsizlik devam edecektir. Eğitim adına atılacak tüm adımlar boşa gidecektir” dedi.
ÖĞRETMENLER VE EĞİTİM ÇALIŞANLARI ŞAŞKIN VE BİÇARE DURUMDA!
Kotanlı daha sonra şunları söyledi; “Bölgede görev yapan on binlerce öğretmen ve eğitim çalışanı PKK terör örgütünün ve işbirlikçi sendikası ve kuruluşlarının adeta hedefi haline gelmiştir. PKK terör örgütü eğitim yuvalarımızı ve öğretmenlerimizi açıkça tehdit eder hale gelmiştir. Öğretmenlerimiz korku ve endişe içindedir. PKK terörüne 128 şehit vermiş olan öğretmen camiası, devletinin can güvenliğini sağlamasını istemektedir. Doğu ve Güneydoğudaki çocuklarımıza kalem tutmasını öğretmek ve oraları aydınlatmak için devlet tarafından gönderilen öğretmenler adeta sahipsiz ve kimsesiz bırakılmıştır. Öğretmenler bölgenin kimi kesimlerindeki sempatizan nüfuzlularının, takiyyeci siyasilerinin ve eğitim ihalelerini yağmalayan rüşvetçilerin, omurgasız yerel bürokratlarının oyuncağı haline gelmiş, şaşkın ve biçare duruma itilmiştir. Bölgedeki kimi okullarımızda Andımız ve İstiklal Marşı okunmaz yahut dalga geçilir haldedir. andımızın kaldırılması istendiği gibi eğitimden bahsedilemez duruma gelinmiştir. Bu durumu Mazlum der ve Hükümet yanlısı olduğunu söyleyen sözde eğitim sendikasının şube başkanları da desteklemektedir
Kimi bölgelerimizde, PKK terör örgütünün hamisi ve destekçisi sözde öğretmenler türemiştir.
Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer’i Doğu ve Güneydoğudaki çocuklarımızın geleceğine ve öğretmenlerine sahip çıkmaya davet ediyoruz”
TÜM KÖY OKULLARININ DAYALI DÖŞELİ LOJMANI OLMALI
DES Erzurum Şube Başkanı Kotanlı, “Duyarlı ve kararlı bir politikacı olduğuna inandığımız ve başlattığı reformların devam etmesi, başarı ile sonuçlanması ve sürdürebilir olması için kendisini desteklediğimiz Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer’in köy öğretmenlerine sahip çıkmasını bekliyoruz.
250 bin adet lojmanı bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ankara başta olmak üzere büyük kentlerdeki bürokratlarına tahsis edilen sefa ve saltanat sürdürdüğü lojmanlarını satması ve bunun yerine köy okullarına lojman yapmasını istiyoruz.
Terörün nitelikli bir eğitimle biteceği gerçeğinden hareketle, Doğu ve Güneydoğudaki çocuklarımıza ışık ve bilim taşıyan öğretmenlerimizin desteklenmesi, talep ve ihtiyaçlarının karşılanması hayatidir.
Köy ve mezralardaki eğitimin lojman, atölye, laboratuar gibi belli standartlar çerçevesinde tasarlanmış, sosyal ve psikolojik ortamı sağlıklı okullarda gerçekleşmesi başarılı ve verimli bir eğitim için zaruridir.
Bu zaruriyetler Türk eğitim sisteminin stratejilerinin temel başlıklarından biri olarak standart haline getirilmelidir.
Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmen ve öğrencilerin şiddet ve korku yaşamadığı, okulun donanımı ile bütüncül bir kalite oluşturmaya çalışmalıdır” şeklinde konuştu.

 
GSF, Çin’le Erzurum’u buluşturdu
 
KUDAKA, bölge turizmine ışık tuttu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
fatif kılıç 1 Ekim 2011 Cumartesi 14:13

demokrat eğitimciler saendikası erzurum şube başkanına tüm eğitim çalışanları ve öğretmenler adına teşekkür ediyorum adi terör örgütünün eğitimcilere yaptığı bu yıldırma politikası bizleri asla yıldırmayacak aksine bizlere şevk verecektir hükümetten tüm eğitimcilere destek olmasını bekliyoruz.değerli başkanın lojman konusu gerçekten çok isabetli bir istek olmuş.tebrik ediyorum başarılar diliyorum.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şifa Sağlık MYO için ilk adım
Şifa Hastaneler Grubu, kendi sağlık personelini yetiştirmek için 'İzmir ...
Buzağılar podyuma çıktı
Bakü - Tiflis – Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru şirketi tarafından desteklenen ...
Uzaylı Ta-Ha Erzurumlu öğrencilerle buluşuyor
Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu (STBP), çocukları sağlıklı beslenme ve ...
 
100 ağaç dikmeyene diploma yok
Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, "Temel felsefemiz, ...
‘Yeşil Meslekler, Beyaz Gelecekler’
Yeşil meslekler için gençlerin eğitimi projesinin tanıtımı düzenlenen ...
Üniversitelerde bölgesel işbirliği
Atatürk Üniversitesi, Tunceli Üniversitesi ve Iğdır Üniversitesi imzaladıkları ...
 
Kütüphanecilikte çağdaş açılım
Erzurum'da, teknolojik donanıma sahip, yaklaşık 5 bin kitabın bulunduğu ...
Bakırcı ek bina temeli atacak
Atatürk Üniversitesine (AÜ) bağış yoluyla yapılacak ilk ve en büyük özel ...
Horasan’da Halk Eğitimi atılımı
Horasan'a Halk Eğitimi Merkezi Binası YapılacakHorasan Kaymakamlığı binası ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva