ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
Uzundere’de Çocuklar doğa ile buluştu
Uzundere’de Çocuklar doğa ile buluştu
Köprüköy’de Ramazan bereketi
Köprüköy’de Ramazan bereketi
Müftülük hafızları ödüllendirdi
Müftülük hafızları ödüllendirdi
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
11 Mart 2010 Perşembe - 02:46

DEİK sanayicinin güvenini araştırıyor

AYHAN TÜRKEZ/İHA/Türk özel sektörünün en önemli temsilcilerinden odamızın da desteğiyle faaliyetler yürüten Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye’de denetim, vergi, kurumsal finasman ve danışmanlık hizmetleri veren uluslararası profesyonel hizmet firması Deloitte, Türk firmalarının mevcut krizin etkilerini ve kriz sonrası oluşabilecek ortamdan beklentilerini araştırmak üzere Sanayi Güven Araştırması’na başlıyor.

DEİK sanayicinin güvenini araştırıyor

Türk özel sektörünün en önemli temsilcilerinden odamızın da desteğiyle faaliyetler yürüten Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye’de denetim, vergi, kurumsal finasman ve danışmanlık hizmetleri veren uluslararası profesyonel hizmet firması Deloitte, Türk firmalarının mevcut krizin etkilerini ve kriz sonrası oluşabilecek ortamdan beklentilerini araştırmak üzere Sanayi Güven Araştırması’na başlıyor.
Türk işadamlarının kriz ortamına ilişkin değerlendirmelerini ve Türkiye’de yaşanan kriz sürecinin sonuçlarını araştırmak üzere hazırlanan anketin sonuçları da DEİK ve Deloitte organizasyonunda yapılacak bir toplantı ile paylaşılacak.
SANAYİ, DIŞ TİCARET VE YATIRIMLARIN GÜVEN FOTOĞRAFI ÇEKİLECEK
Farklı bölgelerde de yapılacak olan anketin Türkiye’nin şehirlerinde yaşanan ekonomik sıkıntıları ve kriz ortamının etkilerini değerlendirmek için oldukça faydalı olacağı düşünülüyor. Odamızın katkılarıyla ilimizde yaşanan ekonomik gelişmelerin ortaya çıkacağı bu araştırma ile birlikte şehrimizdeki iş adamlarımızın beklenti ve görüşleri de değerlendirilebilecek.
DEİK ve Deloitte tarafından gerçekleştirilecek araştırma ile birlikte mevcut krizin küresel ve yerel pazarlardaki etkilerini (satış, üretim hacmi, üretim kapasitesi, toplam satış alanı, çalışan sayısı gibi) ve gelecek ile ilgili beklentileri ve alınan tedbirlerin değerlendirilmesi hedefleniyor. İşadamlarımızın kriz sürecine ilişkin değerlendirmelerini ortaya çıkarmak ve bu konudaki beklentilerini belirleyebilmek amacıyla yapılacak olan anketin şehrimizdeki mevcut durumu ortaya koyması ve bu konuda yapılacak olan çalışmaları şekillendirmesi bekleniyor. Çalışma 25 şehirde gerçekleştirilecek ve 6 ayda bir yinelenecek. Böylelikle Anadolu’nun farklı şehirlerindeki eğilimlerin ölçülmesi ve karşılaştırılması mümkün olacak.
DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, “Çok gelişkin bir yazılım ve raporlama sistemi ile bu çalışmayı gerçekleştireceklerini vurgulayarak “Anadolu’daki şehirlerimizin güven ve beklenti düzeylerini karşılaştırmalı olarak görebilmek çok önemli. Bu sayede güven düzeyi düşük çıkan şehirlere DEİK olarak teşhis ve tedavi için müdahelede bulunacağız. Benim görüşüm Anadolu’da tempolu bir büyüme sağlamak ve sinerji yaratmak için şehirler tatlı bir rekabet içerisine girmeli. Bölgesel kalkınma ajanslarının buradaki rolü çok büyük. Bence bu ajanslar altyapı sorunlarını çözüp koordinasyonu sağlayabilirse başarılı olurlar. Ajanslar “kim daha fazla yabancı yatırım çekebildi” rekabeti içerisine girmeli. Bizim bu çalışmamız bu noktada da yön gösterici olacak” dedi.
//GÖZÜM’ÜN DEĞERLENDİRMESİ
Konuyla ilgili açıklama yapan Deloitte Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Ortağı M. Sait Gözüm ise; “Tüm dünyayı etkisi altına alan ve özellikle gelişmekte olan ekonomilerde derin izler bırakan kriz ortamından yavaş yavaş çıkmakta olduğumuz bu günlerde, sanayimizin üst düzey yönetcilerinin düşünceleri Türkiye ekonomisi açısından çok önemli. Türkiye’de sanayinin, ekonominin temel taşlarından biri olduğu düşünüldüğünde, bu araştırmanın sonuçlarının çok iyi analiz edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Deloitte olarak DEİK ile beraber gerçekleştireceğimiz Sanayi Güven Araştırması’nın amacı sanayi sektöründeki firmaların yaşadıkları sıkıntıları, şu anki durumlarını ve gelecek 12 aydan beklentilerini ortaya koyarak firmaların karar mekanizmalarına yol göstermektir” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Depremden korkmayın, tedbir alın
AHMET AKBUĞA(İHA) – Elazığ'da meydana gelen depremin ardından uzmanlar ...
"İnternete Erişim Temel Hak"
GlobeScan şirketince gerçekleştirilen araştırma Türkiye'de sosyal iletişim ...
"Televizyon tek tip insan modeli oluşturuyor"
MEHMET EMİN TOKER (İHA) -Televizyon izleyicilerinin büyük çoğunluğunun, ...
 
Sıradışı Bir Başarı Öyküsü: Sol Ayağım
İrlandalı şair, ressam ve aynı zamanda bir yazar olan Christy Brown’un, ...
2010 Kur'an Yılı
Diyanet işleri Başkanı Ali Bardakoğlu, “Diyanet İşleri Başkanlığı, Dinimizin ...
Türkiye'nin Zihin Tarihi" sorgulandı
FERDİ DURDU (İHA) - Malatya Bilgi Yolu Eğitim, Kültür ve Sosyal Araştırmalar ...
 
Seyyahlara Sorduk: Erzurum’u Nasıl Bilirsiniz?
1254 -1937 yılları arasında şehri ziyaret eden seçilmiş 17 seyyahın Erzurum’la ...
Bilim Dünyası Doğramacı’ya ağlıyor
Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı, babası İhsan Doğramacı'nın ...
Medar-ı İftihar Tarihçimiz: “Halil İnalcık”
İnsanlarımızın büyük çoğunluğunun her geçen gün emeklilik hesabı yaptığı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva