ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
6 Nisan 2018 Cuma - 19:00

DAST-BİR’den ihale tepkisi

Doğu Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel sekreterliği, yerel yatırımcı ve iş adamlarının yüksek bütçeli kamu ihalelerinde adeta yok sayılmasına tepki gösteren bir açıklama gerçekleştirdi.

DAST-BİR’den ihale tepkisi

Kısa Adı DAST-BİR olan Doğu Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel sekreterliği, yerel yatırımcı ve iş adamlarının yüksek bütçeli kamu ihalelerinde adeta yok sayılmasına tepki gösteren bir açıklama gerçekleştirdi.

Yerel yatırımcı ve iş adamlarının desteklenmesi yönünde bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatı olduğu ve bunun bir hükümet politikası olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, üst düzey kamu görevlilerinin bu talimatı adeta görmezden geldiğine dair vurgu yapıldı.

DAST-BİR tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Bir taraftan hükumetin yerel yatırımcıları, başta Kosgeb müdürlükleri olmak üzere kalkınma ajansları, Tubitak ve Tkdk gibi birçok kurum eli ile sunduğu destekleri memnuniyet ile takip ediyor ve bu desteklerin tam anlamıyla iç piyasaya yansıyabilmesi için kamu ihale ve yatırımlarında da yerel iş adamlarının desteklenmesi talimatını da takdirle karşılıyoruz. Ancak üzülerek görmekteyiz ki, kamu kuruluşları yetkilileri bu anlamda yeterli hassasiyete sahip olmamakla birlikte, bölge siyasileri de iş adamlarının sorunlarına tam anlamı ile eğilememektedir.

Genel müdürlükler yerele şaşı bakıyor

Yatırım alanında yüksek bütçelere sahip bölge müdürlüklerinin, düşük bütçeli ihaleleri yerelde ciddi kurumlar ile yerel iş adamlarına yüklemelerine rağmen, büyük bütçeli yatırım ihalelerini genel müdürlükleri eli ve davetiye usulü ile gerçekleştirilmesi uzun süreden beri tekrarlanan bir uygulama haline gelmiştir. Genel müdürlüklerin, yüksek bütçeli ihaleleri uhdesinde tutarak 21/B formülünü kullanması, yerel iş adamlarına düşük bütçeli işleri kıyasıya rekabetli sunması, yerele yeterli hassasiyet göstermediği ve yerele adeta şaşı baktığının en açık göstergesidir. Bu uygulamaların sıradan hale gelmesi, yerel yatırımcı ve iş adamları yanı sıra bölge halkını da ciddi bir şekilde rahatsız eder hale gelmiştir.

Bölgemizde alt yapı ve üst yapı yanı sıra teknolojik yatırımları başarı ile gerçekleştirebilecek kalifiye personel ve bütçeye sahip onlarca firma var iken, özellikle Erzurum ve çevre illere yapılan yüksek bütçeli yatırım ihalelerinin, Genel Müdürlükler eli ile Ankara’da gerçekleştirilmesi, hükümetin ‘yerli ve yerele tam destek’ politikasının dışında hareket edildiğinin göstergesidir.

Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın yerli yatırımcı ve iş adamlarına her alanda kolaylık sağlanması ve ön planda tutulması talimatı bu kadar açık iken, genel müdürlüklerin bu tavrına bir anlam verememekteyiz.

Şurası açık ve nettir ki; Yerel yatırımcı ve iş adamlarının güçlenmesi demek, yerel istihdamın artması ve işsizliğin azalması, yerel refah düzeyinin yükselmesi, milli gelirin daha adil bir şekilde paylaştırılması, yerel ve bölgesel kalkınmanın dolayısı ile ülke kalkınmasının daha da hızlı bir hale gelmesi demektir.

Bu anlamda, özellikle şehrimizden ve bölgemizden seçerek meclise gönderdiğimiz tüm siyasi parti milletvekillerimiz ve aynı zamanda tüm siyasi partilerin il başkanlarını göreve davet ediyoruz.

Aynı zamanda konu ile ilişkili olarak, öncelikle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme olmak üzere Çevre ve Şehircilik ve Orman ve Su İşleri gibi yüksek yatırım bütçesine sahip bakanlıklarımızın şehir ve bölgeye yapacakları tüm yatırım ihalelerini, Genel Müdürlükleri eli ile değil de Bölge Müdürlükleri eli ile gerçekleştirilmesi yönünde azami hassasiyete davet ediyoruz.

Ve şunları da hatırlatmak istiyoruz; Yereldeki iş adamlarımızın her geçen gün yıpranması ve çöküşe geçmesi hiçbir kesimin faydasına olmayacaktır. Aksine yerelde başlayacak çöküş zamanla bölgeye ve ülkeye yansıyacak, bununla birlikte ülkemizin gelecek hedeflerinin sekteye uğramasına sebep olacaktır.

Bununla birlikte yerel yatırımcı ve iş adamlarımızın yıpranması ve çökmesi demek, hızla artan işsizlik ve bunun tetikleyeceği huzursuzluk neticesinde toplumsal psikolojik çöküş ve hızla artan suç oranı demektir.

Tüm bunların ardında, bizler toplumun temsilcileri ve sözcüleri olarak bundan sonraki süreçte de konunun takipçisi olacak ve elimize gelecek tüm bilgileri kamuoyu ile paylaşacağımızı özellikle bilgilendirmek isteriz.”

 
Gençlik Merkezi yöneticilerinden Çomaklı’ya ziyaret
 
3 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ergüney önerilerini paylaştı
ETSO Başkan Adayı Zafer Ergüney, eleştiriler ve çözüm önerilerini açıklamaya devam ediyor
Güzel kaçak göçmen sorununu değerlendirdi
Geçtiğimiz günlerde 17 kaçak göçmenin Iğdır yolunda ölümünün ardından ...
“ETSO yönetiminin tek kaygısı Erzurum olmalı”
ETSO Başkan Adayı Zafer Ergüney, eleştiriler ve çözüm önerilerini açıklamaya ...
 
“Ölümlü kazaların yüzde 50'sinin sebebi hız”
AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, ölümlü kazaların yüzde ...
Demirci, 15 Temmuz'un Bilinmeyen Öyküsü’nü anlattı
Iğdır Üniversitesi Genç Mütefekkir Topluluğu tarafından “15 Temmuz’un ...
Dast-Bir'den STK'lara ücretsiz proje danışmanlığı
Doğu Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Birliği STK’lara ücretsiz proje desteği sağlayacak.
 
Erzurum Mermeri MARBLE’de tanıtılıyor
24. MARBLE-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.
Doğanşafak, Ortadoğu’yu Dizayn Planlarını anlattı
Atatürk Üniversitesinde “Gizli Örgütlerin Ortadoğu’yu Dizayn Planları” konuşuldu
Türkiye’nin yarısından fazlası memleketinde yaşıyor
Türkiye’de memleketlerinde oturanların oranı yüzde 57,22 olarak belirlenirken, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva