ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>SPOR
25 Kasım 2019 Pazartesi - 14:16

DAP’tan Kış Turizminde Master yaklaşım

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Yatırım Projeleri Kentpark, Çapakçur projesi ve Hesarek Kayak Tesisleri Master Planı için düzenlenen toplantıya katıldı.

DAP’tan Kış Turizminde Master yaklaşım

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Yatırım Projeleri Kentpark, Çapakçur projesi ve Hesarek Kayak Tesisleri Master Planı için düzenlenen toplantıya katıldı. Yılmaz, “Son dönemlerde huzur ve güven ortamımızın artmış olması, pekişmiş olması da bütün bu yatırımlarımızı tetikliyor. Huzurun, güvenin olmadığı bir yerde özel sektörün gelip yatırım yapması mümkün değil” dedi.

Projelerin Tanıtım ve Bilgilendirme toplantısı, Valilik İl Özel İdaresinde gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Kadir Ekinci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir ile kurum amirleri katıldı.

Kentpark, Çapakçur projesi ve Hesarek Kayak Tesisleri Master Planı sunumlarının görüşüldüğü ve basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonrasında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Kent Park projemiz termal kaynağa dayalı sağlık turizmi konusunda çok önemli bir proje. Özel idare kanalıyla yaptığımız araştırmalarda yeni termal kaynaklar tespit etmiştik. O kaynakları boru hattıyla şehir merkezine yakın bir noktaya taşımıştık ve şuanda altyapımız hazır durumda. Bu proje çok önemli. Bingöl’ün turizmine seviye atlatacak bir proje ve ciddi anlamda sağlık turizmini de Bingöl’e kazandıracak bir proje. Ticari hale getirebilecek şekilde bu çalışmaların detaylandırılacağını söyleyebiliriz” dedi.

“YERLİ VEYA ULUSLARARASI YATIRIMCILAR BULARAK PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ”

Kayak merkezi için 30 yıllık plan hazırladıklarını aktaran Yılmaz, “Yine turizm konusunda çok önemli bir altyapımız Hesarek Kayak Merkezi’miz. Türkiye’de birçok kayak merkezinde olmayan bir planlamayı Bingöl için gerçekleştirdik. DAP İdaresi kanalıyla, uluslararası danışmalık almak suretiyle 30 yıllık bir plan gerçekleştirildi. Nerede, nasıl yeni pistler geliştirilir, nerede konaklama alanları olmalı, diğer faaliyetler nasıl planlanabilir. Bütün bu konularda çok detaylı bir çalışma yapıldı, bu çalışma da etaplandırıldı. 1’inci etabı daha ticari hale getirecek, daha detaylı hale getirebilecek ilave bir çalışma talep edildi. İnşallah önümüzdeki süreçlerde bunların gerçekleştiğini görürüz. Bu iki proje arasında da bir sinerji görüyoruz. Birbirini destekleyen iki proje. Bu hazırlıklardan sonraki aşamamız yatırımcı bulma aşaması. Yerli veya uluslararası yatırımcılar bularak bu projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“HUZURUN, GÜVENİN OLMADIĞI BİR YERDE ÖZEL SEKTÖRÜN GELİP YATIRIM YAPMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Son dönemlerde huzur ve güven ortamının arttığının altını çizen Yılmaz, “Son dönemlerde huzur ve güven ortamımızın artmış olması, pekişmiş olması da bütün bu yatırımlarımızı tetikliyor. Huzurun, güvenin olmadığı bir yerde özel sektörün gelip yatırım yapması mümkün değil. Dolayısıyla bu huzur, güven ortamında altyapıları da hazırlanmış, çalışılmış projelerin Bingöl’ümüze çok daha fazla yatırım çekeceğini bekliyoruz. Artık uygun bir yatırım ortamımız var. Birlik, beraberlik var. Hedeflerimiz belli, projelerimiz belli, hep birlikte artık bu projelerin arkasında duracağız. Ne yapmak istediğini bilen, doğru hedefler koyan, bunları projelendiren ve hep birlikte, kamuyla, sivil toplumla, birlik, beraberlik içinde bu hedeflerin arkasında duran iller, yerel kalkınmayı başarıyorlar. Bunu yapamayan, ekip ruhu oluşturamayan iller de maalesef potansiyellerini harekete geçiremiyorlar. Bingöl çok şükür birlik, beraberlik ruhunu yakalamış durumda. Yerel yönetimiyle, merkezi idaresiyle, siyasi temsilcileriyle, kamu kurumlarıyla hep birlikte bu kalkınma hedeflerinin arkasında duruyoruz. Ve inşallah Bingöl’ümüzü daha iyi bir noktaya taşıyacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

 
Curling Milli Takımı'na coşkulu karşılama
 
“73 terörist etkisiz hale getirildi"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Curling Milli Takımı'na coşkulu karşılama
Curling Milli Takımı tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonası Elemeleri'ne katılmaya hak kazandı.
ER-GÜR-DER Dünya’ya açılıyor
Uluslararası Platformda Türk Güreşinin Kültürel Değerlerini ve İlişkilerini ...
Tekerlekli Sandalye basketbol takımı fark attı
Erzurum Gençlik Spor Tekerlekli Sandalye basketbol takımı deplasmanda ...
 
Sözeri: ‘Erzurum’a hayırlı olsun’
TFF 1. Lig’in 12. haftasında deplasmanda Eskişehirspor’u son dakika golü ...
Demirbakan: "Penaltıdan kolay pozisyonları atamadık"
Erzurumspor’a 2-1 mağlup olan Eskişehirspor'da Teknik Direktör Coşkun ...
Erzurumspor deplasmanda Eskişehir’i devirdi
Erzurumspor Eskişehirspor’u deplasmanda 2-1 mağlup ederek puanını 21’e ...
 
TFF 1. Lig: Fatih Karagümrük: 2 - Ümraniyespor: 3
FF 1. Lig’in 12. haftasında Fatih Karagümrük, sahasında karşı karşıya ...
Sağlıklı nesil için pedal çevirdiler
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Bisiklet İl Temsilciliği tarafından ...
Amatör Kulüplere destek
Erzurum 3 Temmuz Stadı’nda yaptırılan soyunma odaları kulüplere teslim ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva