ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
12 Aralık 2018 Çarşamba - 15:12

DAP’tan ‘Kayak İpek Yolu’ yapılanması

‘Kayak İpek Yolu’ için oluşturulan Destinasyon Yönetim Organizasyon (DYO) toplantısında, ‘Kış Turizmi Eşgüdümlü Alt Kurulu’ oluşturuldu.

DAP’tan ‘Kayak İpek Yolu’ yapılanması

DAP İdaresi’nin sorumluluk alanında bulunan Erzurum, Erzincan, Kars illeri için ‘Tarihi İpek Yolu’ndan esinlenilerek ‘Ski Silk Road’ yani ‘Kayak İpek Yolu’ için oluşturulan Destinasyon Yönetim Organizasyon (DYO) toplantısında, ‘Kış Turizmi Eşgüdümlü Alt Kurulu’ oluşturuldu.

Toplantıda, Erzurum Palandöken Ejder 3200 ve Erzincan Ergan Dağı için 2019 yatırım yılında master plan hazırlanması, Erzurum, Erzincan ve Kars için ortak skipass oluşturulması, skisilkroad veri tabanının oluşturulması gibi önemli kararlar alınırken, ayrıca uluslararası tanıtım ile yerelde organize edilecek etkinlikler ve kullanılacak finansmanın hangi kuruluşlar tarafından sağlanacağı konuları görüşüldü.

DAP İdaresi toplantı salonunda gerçekleşen ve DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir’in başkanlık yaptığı toplantıya, Erzincan Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf Karaman, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, SERKA Genel Sekreter Vekili Oktay Güven, KUDAKA TİB Başkanı Müzeyyen İnci, Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Zafer Yiğit, Ejder A.Ş. Genel Müdürü Yusuf Uygur, Erzincan İl Özel İdaresi Müdürü Yakup Aksu, Gökhan Kural, Erzurum Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi Başkanı Şennur Arınç Akkuş, Ömer Lütfü Aydın, Yasin Kılıç, SERKA Kars YDO Koordinatörü Barış Ayhan, Skisilkroad Erzincan, Erzurum, Kars Destinasyon Yönetim Organizasyonu Danışmanı Francesco Comotti, DYO Proje Koordinatörü Prof.Dr. Süleyman Toy, DAP İdaresi Ekonomik Kalkınma, Sanayi ve Hizmetler Koordinatörü Ayhan Albud, DYO Turizm Uzmanı Kıvanç Karapınar, DYO Turizm ve Pazarlama Uzmanı A.Kadir Ergün, DYO Doğa Sporları Uzmanı Çetin Bayram ile DAP İdaresi’nden Sinem Dizlek ve Aslıhan Cengiz katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, TÜBİTAK-TÜSSİDE ile imzalanan protokol kapsamında, İdare olarak, destinasyon proje ofisini oluşturduklarını söyledi. Destinasyonun 3 lokasyondan oluştuğunu ve bunların Erzincan Ergan, Erzurum Palandöken Ejder 3200, ve Kars Sarıkamış olduğunu dile getiren Başkan Demir, üç destinasyonun da master planının olması gerektiğini söyledi.

Sarıkamış için hazırlanan master planın bitme aşamasına geldiğini ifade eden Demir, “Bingöl Haserek Dağı’da şu anda yapılıyor. Neden Erzurum’u ve Erzincan’ı da yapmayalım dedik. 2019 yılında, inşallah 6-7 ay gibi bir zaman içerisinde Erzurum ve Erzincan’ın da master planını bitirmeyi hedefliyoruz. Erzurum’la görüştük, Erzincan’la görüşüp, teyidini alacağız. Yapılacak master planla özel sektörün yatırımlarının önünü açmış olacağız. DYO ile biz iyi organize edilmiş bir turizm hedefliyoruz” dedi.

Nasıl bir yönetişim biçimi kurguladıklarını anlatan Güler, Kuzey Doğu Anadolu Bölgesinde bölgesel kalkınma için iki temel sektörün öne çıktığını, bunlardan birisinin turizm, bir diğerinin de hayvancılık olduğunu söyledi.

Bu iki ana sektörden elde edilen sermayenin mutlaka artırılması gerektiğini ileri süren Güler, “Skisilkroad’un temel hedefi ve kuruluş gayesi bu. Biz bununla bölgeye gelen kişi sayısı artırmayı ve bir yandan da bölge içi harcamanın artırılmasını sağlamak. Artık dünyada kentler yarışıyor. Destinasyon olarak ne kadar ürün pazarlayabiliyorsanız o kadar erken o nüfusu çekme kabiliyetine sahipsiniz. Bizim mutlaka Erzurum, Erzincan ve Kars bölgesini bir destinasyon olarak organize etme zorunluluğumuz var, aslında küresel ölçekteki turizm piyasasının koşulları bizi buna itiyor. Ortak veri üretmemiz gerekiyor. Bir de tanıtım stratejisinin olması lazım. Biz bugün itibariyle Kış Turizm Kurulunu oluşturmuş oluyoruz. Skisilkroad yalnız bir kış turizm markası değil. Ancak, işin ana lokomotifi şu an itibariyle kış turizmidir. Biz kış turizmini harekete geçirerek pilot model uygulamış olacağız. Daha sonra uygulamayı diğer alt sektörlere yayarak bölgesel bir turizm yönetişim yapısını kurmuş olacağız” dedi.

DYO’nun çalışmaları hakkında bilgi veren Skisilkroad Erzincan, Erzurum, Kars Destinasyon Yönetim Organizasyonu Danışmanı Francesco Comotti, Doğu Anadolu Bölgesi’nin kış turizmindeki rekabet gücünü ve bölgeye gelen yerli yabancı turist sayısını arttırılması için her üç kayak merkezini uluslararası düzeyde rekabet edebilir seviyeye getirmek gerektiğini söyledi. Tanıtım ve pazarlamada ortak strateji belirlemesini sağlamanın önemine değinen Comotti, bölgeye ülke içinden olduğu kadar Avrupa ve Asya'dan da turist gelmesini sağlamak için önümüzdeki günlerde 8 adet fuara katılacaklarını, tanıtım materyalleriyle farkındalık oluşturulacağını, sosyal medyayı etkin kullanacaklarını söyledi.

Toplantı, gündem maddelerinin istişare edilmesi ve ortak kararların alınmasıyla sona erdi.

 
Memiş Karayazılılarla buluştu
 
Jandarmadan şefkat eli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETSO ABBM’den, “İnsan Hakları Film Günleri” etkinliği
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) AB Bilgi Merkezi, “AB 8. İnsan ...
2019 Yılı Hac Protokolü imzalandı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ve Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Muhammed ...
Erzurum, sanatla gündeme gelecek
Devlet Resim ve Heykel Yarışması neticesinde seçici kurul tarafından belirlenen ...
 
EDT, 75. Yıl Sahnesinde
Türkiye genelindeki sahnelerde sergilenen kadın yazarların oyunları 11-15 ...
El hünerleriyle övgü topladılar
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne (AÇSH) bağlı Engelsiz ...
TYB’den “Gençler, Şairleriyle Buluşuyor” projesi
Koordinatörlüğünü TYB Başkan Yardımcısı Yusuf Kotan’ın yaptığı “Gençler, ...
 
Güneş Vakfı Türkiye – ABD ilişkilerine ışık tuttu
Güneş Vakfı geleneksel Cuma Konferanslarında bu hafta Edebiyat Fakültesi, ...
Palandöken’de hafta sonu yoğunluğu
Palandöken Kayak Merkezinde hafta sonu tatilini fırsat bilen yerli ve ...
‘Türkçe de bilim yapılır’
Dünya bilim çevrelerince kabul gören Ankara merkezli Milli Folklor dergisinin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva