ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
9 Ağustos 2017 Çarşamba - 12:14

DAP'ta girişimcilik analizi süreci

DAP İdaresi adına, 2016 yılı başından bu yana Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) tarafından yürütülen “DAP Bölgesi Girişimcilik ve Yenilikçilik İhtiyaç Analizi Projesi” kapsamındaki çalışmada sona gelindi.

DAP ta girişimcilik analizi süreci

DAP İdaresi adına, 2016 yılı başından bu yana Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) tarafından yürütülen “DAP Bölgesi Girişimcilik ve Yenilikçilik İhtiyaç Analizi Projesi” kapsamındaki çalışmada sona gelindi.
TTGV tarafından oluşturulan raporların nihai değerlendirilmesi amacıyla, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı idari binasında proje “Yönlendirme Kurulu” toplantısı düzenlendi. Yapılan toplantıda, ortaya çıkan sonuçlar “Yönlendirme Kurulu” üyeleriyle paylaşılarak, değerlendirilmeye alındı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, “Girişimcilik ve Yenilikçilik İhtiyaç Analizi Projesi’nde hedeflenen çıktılar ve raporlar tamamlandı diyebiliriz. Bu çalışma ile bölgenin analizi yapıldı. Şimdi ise, kuvveden fiile geçme zamanı. Hazırlanan raporlar ve stratejiler bölgede girişimcilik ekosistemine yönelik bundan sonra yapılacak çalışmalar için de bir rehber olacaktır. Burada, kalkınma ajanslarımızın sayın genel sekreterleri, bölgemizden ve merkezi kurumlardan katılan güzide temsilcilerimiz ile bölgede sanayinin ve girişimciliğin geliştirilmesi için öncelikle yoğunlaşmamız gereken alanları tartışacağız. Kamu kaynaklarının etkin bir şekilde kullanılması amacıyla bölge için en çok katma değer sağlayabileceğimiz ve hayati önemde gördüğümüz müdahale alanlarını sizlerin görüşleri doğrultusunda tespit etmeye çalışacağız. Katılımınız ve katkılarınız için tekrar teşekkürlerimi sunuyor, toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Açılış konuşmasının ardından Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) uzmanları tarafından proje raporlarına ait sunumlar gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir’in yaptığı toplantıda, çıktıların değerlendirilmesi amacıyla, toplantıya katılan ‘Yönlendirme Kurulu’ üyelerine söz verilerek, görüşleri alındı.
Toplantıya, Kalkınma Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Türkiye Kalkınma Bankası, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) ve Fırat Teknokent temsilcileri ile DAP-ÜNİB Sanayi Sektörü Koordinatörlüğü’nden oluşturulan Yönlendirme Kurulu üyeleri katıldı.
Süreç nasıl işledi?
03 Aralık 2015 tarihinde, DAP İdaresi ile Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) arasında imzalanan sözleşmeyle start alan proje kapsamında, 14 ilde, 200’ü aşkın firma ve ilgili kurum ziyareti, 150’ye yakın anket, 8 çalıştay ve çok sayıda toplantı gerçekleştirilerek, bölgenin stratejik yol haritası belirlenmeye çalışıldı. Girişimcilik ve Yenilikçilik İhtiyaç Analizi Projesiyle ayrıca, bölgenin sanayi sektörü ve girişimcilik ekosistemi analiz edilerek bölgesel müdahale alanları ve gelişim stratejileri belirlenmeye çalışıldı ve firmaların, üretim teknolojisi alt yapıları ve rekabet güçleri sorgulandı. Proje kapsamında üzerinde çalışılan ve bölgede mevcut yapılanmalar olan; Organize Sanayi Bölgeleri, Küçük Sanayi Siteleri, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB), İş Geliştirme Merkezleri (İŞGEM) yapılanmalarının değerlendirilmesi ve gelişim stratejilerinin belirlenmesi çalışmaları yürütüldü. Ayrıca bölgede 4 ilde kümelenme yol haritalarının hazırlanması, üniversite- sanayi etkinliğinin değerlendirilmesi ve bölgesel teknoloji transfer merkezi fizibilitesi, KOBİ gelişim stratejisi ve serbest bölge fizibilitesi çalışmaları gerçekleştirildi.
“DAP Bölgesi Girişimcilik ve Yenilikçilik İhtiyaç Analizi Projesi”yle, önümüzdeki dönem de gerekli planlamaların oluşturulması ve bölgede proje kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalarda kullanılacak yöntem ve metodolojilerin bu çalışma sonuçları doğrultusunda netleştirilmesiyle program hedeflerinin gerçekleştirilmesi sağlanmış olacak.

 
DAP'ta tanıtım atağı
 
Onlar da Erzurum'u seçti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TDED Üyesi Aydemir Hoca'dan 3 önemli tespit
Aydemir, 2017 yılının Türk Dili Yılı ilan edildiğini hatırlatarak kurumun ...
ESKİ, ISO 9001 kalite yönetim belgesi aldı
Büyükşehir Belediyesi Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel ...
Demirceylan mültecilerin durumunu değerlendirdi
NESRİN ÇETİNKAYA-Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği İl Temsilcisi ...
 
Erzincan ve Erzurum Tramvay projesini bakanlık üstlendi
Erzincan ve Erzurum'daki iki tramvay hattının inşasının, Ulaştırma, Denizcilik ...
Atatürk üniversitesinden AR-Ge protokolü
Atatürk Üniversitesi, ESTAŞ firması ile Üniversite-Sanayi işbirliği protokolü imzaladı.
Metin'e TÜBİTAK ödülü
2017 yılı TÜBİTAK Bilim, ve Teşvik Ödüllerine ilişkin değerlendirme çalışmaları sonuçlandı.
 
“Önce sözde soykırım, şimdi de terör”
Eğilmez'den tepki
Çevre'de iklim gündemi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ...
Erzurum 3 bin 339 yabancı uyruklu yaşıyor
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) Türkiye’nin yabancı nüfus haritasını ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva