ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
6 Ekim 2015 Salı - 15:31

DAP’ta besicilik seferberliği

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Anadolu Bölgesi’nde 15 ruhsatlı canlı hayvan pazarı yapımı için 20.88 Milyon TL destek sağlayacağı bildirildi.

DAP’ta besicilik seferberliği

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Anadolu Bölgesi’nde 15 ruhsatlı canlı hayvan pazarı yapımı için 20.88 Milyon TL destek sağlayacağı bildirildi.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, DAP Bölgesinde çiftçilerinin yetiştirmiş olduğu küçükbaş ve büyükbaş hayvanların besi faaliyetleri sonrasında Bölge içinde nakde dönüştürülmesinde yeterli altyapının olmamasının büyük maddi kayıplara neden olduğunu belirterek, “Bu doğrultuda, hayvancılıkla iştigal eden üreticiler, hayvanlarını nakde dönüştürmek amacıyla genellikle batı illerine canlı olarak nakletmektedirler. Bu durum, hem hayvancılık faaliyetlerinden elde edilen gelir hem de hayvan sağlığı için olumsuz neticelere neden olmaktadır. Bu olumsuzlukların asgariye indirilmesi amacıyla hayvanların Bölgeden canlı hayvan olarak sevkiyatı yerine karkas et ticaretinin desteklenmesi önem arz etmektedir” diye konuştu.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi olarak ilk etapta bölgede Ruhsatlı Canlı Hayvan Pazarları’nın kurulması, ikinci etapta ise canlı hayvan pazarları ile entegre kesimhanelerin kurulması ile söz konusu karkas et ticaretinin geliştirilmesini hedeflediklerini anlatan Başkan Adnan Demir, “Bölgede mal meydanı olarak adlandırılan hayvan satış yerleri bulunmakla birlikte konuyla ilgili yönetmelikte tespit edilen asgari şartları sağlayan Ruhsatlı Canlı Hayvan Pazarı bulunmamaktadır. Hayvan pazarlarının tesis edilmesi yetkisi ve görevi belediyelerin uhdesinde olmakla beraber finansman yetersizliği nedeniyle tesis edilememiştir. DAP Bölge Kalkınma İdaresi bu fiziki altyapı eksikliğini telafi için ilk etapta 2015 yılı içinde 4’ü tamamlama ve 11 yeni olmak üzere toplam 15 canlı hayvan pazarının devreye konulması için İl ve İlçe belediyelerine toplam yatırım tutarının yüzde 95’i oranında finansman desteği sağlayarak yaklaşık 21 milyon TL’lik bir kaynağı bu kapsamda ilgili kurumlara aktaracaktır. Ruhsatlı Canlı Hayvan Pazarlarının tamamlamasının ardından Bölge çiftçisinin fiyat mağduriyeti yaşamaması amacıyla bölgede fiyat hareketliliğinin izlenebilirliği için DAP İdaresi tarafından pazarlar arasında network tesis edilecektir. Bölgede 2017 yılı sonuna kadar Ruhsatlı Canlı Hayvan Pazarlarının sayısı 22’ye çıkarılacaktır. Tesis edilecek pazarlarla hayvan hareketleri önemli ölçüde kayıt altına alınmış olacaktır.” Diye konuştu.

Bölge çiftçisinin maddi kaybının azaltmak üzere, kesime gelmiş olan hayvanın piyasa fiyatlarının oluştuğu Ruhsatlı Hayvan Pazarlarında gerçek değerinde satılması ancak karkas olarak ticaretinin yapılması ile mümkün olacağını anlatan Başkan Demir açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bu amaçla, Bölgede tesis edilmeye başlanan Ruhsatlı Canlı Hayvan Pazarları ile entegre kesimhanelerin inşa edilmesi gerekmektedir. DAP Bölge Kalkınma İdaresinin Bölge için tip kesimhane projesi hazırlık çalışmalarında son aşamaya gelmiştir. DAP İdaresi, 2016 yılı ile birlikte Ruhsatlı Canlı Hayvan Pazarları ile entegre kesimhanelerin yapımı için yeterli ödenek tahsis edilmesi durumunda 20 adet kesimhanenin yapımını kademeli olarak finanse edecektir. Kesimhanelerle birlikte soğuk zincir (lojistik), et ve et ürünlerine dayalı sanayi ile dericilik sektörünün gelişmesine imkan sağlanacaktır. Ayrıca hayvanların canlı olarak sevk edilmesi dolayısıyla Bölge çiftçisinin katlandığı nakliye maliyeti ve canlı ağırlık kayıplarından tasarruf edilecektir.”

 
‘Atatürk Üniversiteli olmak ayrıcalıktır’
 
ESKİ Laboratuvarı Doğu’ya hizmet veriyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Bölgesi TÜFE'de rekora gidiyor
MAHMUT AKDAĞ-TÜİK Eylül ayı TÜFE’sini paylaştı. Erzincan ve Bayburt’un ...
Göçerler dönüş yolunda
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelerek Erzurum ve çevresindeki illerde ...
Kayıp kaçakta yeni düzenleme
M.COŞKUN-Kayıp-kaçak bedellerine yönelik kararları önceden mahkemeler ...
 
Büyükşehir, Hınıs’a Canlı Hayvan Pazarı kuruyor
Büyükşehir Belediyesi, Hınıs ilçesine Canlı Hayvan Pazarı kuruyor.
Palandöken’de Teknik Destek Eğitimi
Palandöken Kaymakamlığı’nın 2015 yılı KUDAKA Teknik Destek Programı kapsamında ...
Kırtasiyecilerden sitem var
M.COŞKUN-Kırtasiyeci İbrahim Balcı, “Kırtasiyeciliğin adı bizim, tadı başkalarının” dedi.
 
Erzurum’da Kişi başına 2,7 bin TL harcama
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da ağustos ayında 263,5 milyon, 2015’in sekiz ayında ...
Erzurum’a ‘Büyük’ pay
M.AKDAĞ-Maliye Bakanlığı 2015 yılı Ocak-Eylül dönemi Büyükşehir Belediye paylarını açıkladı.
Erzurum’da 1 ayda 2 bin 648 araç el değiştirdi
M.AKDAĞ-TÜİK Temmuz ayı araç devirlerini paylaştı. Erzurum’da Temmuz ayı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva