ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
21 Ekim 2015 Çarşamba - 03:23

‘DAP: Yerelden Ulusal Kalkınma’

Bingöl’de 15-16 Ekim 2015 tarihlerinde, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen 3. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı sona erdi.

‘DAP: Yerelden Ulusal Kalkınma’

Bingöl’de 15-16 Ekim 2015 tarihlerinde, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen 3. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı sona erdi.

Bingöl Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve Bingöl Üniversitesi ve Fırat Kalkınma Ajansı işbirliğiyle gerçekleştirilen ’Demokratikleşme ve Sürdürülebilir Kalkınma’ temalı konferansın açılış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kalkınma modeli ve sürdürülebilir kalkınmanın önemine değindi. Yılmaz, “Çevresine açık olan yapılar, her zaman daha fazla gelişirler. Ama içine kapanan, sadece kendi iç tartışmalarıyla meşgul olan kurumlar, yeterince gelişemezler. Ne kadar etkileşimi artırırsanız, dış dünyayla, çevresiyle ne kadar kanallar oluşturursanız, o kadar gelişme yolunda ilerleme kaydedersiniz” diye konuştu. Yılmaz, bütün dünyanın sürdürülebilir kalkınma kavramı etrafında kalkınmayı tarif ettiğini, sürdürülebilir kalkınmanın da ekonomik, sosyal ve çevre boyutu olduğunu söyledi.

 “NE KADAR DEMOKRATİKLEŞİLİRSE O KADAR KALKINMA OLUR”

Konuşmasında, demokratikleşme konusuna da değinen Yılmaz, kalkınma ile demokratikleşmenin iç içe olduğunu ifade ederek, “Ne kadar demokratikleşirseniz, temel hak ve hürriyetleri ne kadar genişletirseniz, insanları ne kadar karar alma süreçlerine katarsanız, toplumun tabanını ne kadar yönetime yansıtırsanız, milli iradeyi ne kadar güçlendirirseniz, kalkınma süreçlerini de o ölçüde güçlendirmiş, geliştirmiş olursunuz” diye konuştu.

DEMİR: “HAYATA DOKUNAN PROJELERİMİZ DEĞER KATIYOR”

Konferansta konuşan, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan DEMİR, DAP İdaresince yürütülen projelerle bölge insanının hayatına dokunmayı ve dokundukları her hayata ise değer katmayı amaçladıklarını söyledi. Demir, “Yerelden ulusal kalkınmayı hedefliyoruz” dedi.

Konuşmasında, 2014-2018 yıllarını kapsayan DAP Eylem Planı’nda 5 gelişme ekseni altında yer alan 126 eylemi açıklayan Başkan Demir, “Gelir düzeyi düşük bölgemizin şartlarını iyileştirerek, onları kalkınma sürecimize ve rekabet gücümüze katkı sağlamalarını hedefliyoruz. Bu amaçla bölgemizin sahip olduğu olanakları ve mevcut potansiyellerini harekete geçirmek üzere bölgemize özgü, farklı nitelikte politikalar geliştiriyoruz” dedi.

GIDA VE TARIMDA VERİMLİLİK

Öncelikleri arasında gıda ve tarımda verimliliğin artırılması olduğunu belirttiği konuşmasında, ağırlıklı olarak destekledikleri küçük ölçekli tarımsal sulama projelerinden söz eden Başkan Demir, “2013-2015 yılları arasında, DAP İdaresi olarak, 468 adet küçük ölçekli tarımsal sulama projesini destekleyerek, 845 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Bu sayede tarımda verimlilik artmıştır” dedi. Demir, daha sonra, DAP İdaresi’nin 3 yılda bölgede finansman sağladığı projeleri, elde edilen sonuçları ve harcanan toplam finansman miktarını da katılımcılara aktardı.

KONFERANS BAŞLIKLARI

Konferansta, "Demokratikleşme ve Sürdürülebilir Kalkınma”, “Bilgi ve Yenilik Ekonomisi”,  “Bölgesel Kalkınma Uygulama ve Araçları”, “Bölgesel Kalkınmada Finans”, “Bölgesel Kalkınmada Lojistik”, “Doğu Anadolu Projesi (DAP) ve Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP)”, “Küreselleşme ve Bölgesel Kalkınma”, “Sosyal Kalkınma Politikaları”, “Üniversite-Sanayi İşbirliği”, ”Yerel ve Bölgesel Dinamikler”, “Kentleşme ve Çevre Sorunları”, “Adalet ve Kalkınma”, “Doğal Kaynakların Yönetimi”, ve “Sivil Toplum ve Bölgesel Kalkınma" konuları işlendi.

İki gün süren konferansa, akademi ve araştırma dünyasından 170 bildiri özeti gönderildi. Konferansa Türkiye, Malezya, İsveç, İrlanda, Singapur, Litvanya, ABD ve İngiltere’nin olduğu dokuz ülkeden 23 davetli konuşmacı olarak katıldı.

 

 
DATAE’de hasad başarısı
 
‘Akdağ, sağlıkta dönüşümün mimarı’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan Dünya’ya seslendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Vicdanların çölleştiği bir dünyada ...
Yıldırım’a Uluslararası Ödül
Toplam yedi kişiye madalya, plaket ve ödül verilen törene Türkiye’den ...
ATA Teknokent, TeknoGP Eğitimlerine yoğunlaştı
ATA Teknokent tarafından düzenlenen Erzurum’un ilk girişimci destekleme ...
 
Erzurum’da TESK Projesi
Operasyonel Programı (İKG-OP) kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ...
Palandöken’den israf uyarısı
Palandöken, “Ülkemizde de her yıl 2 milyar 100 milyon ekmek, 18 milyon ...
Uzundere’ye ‘Gökten 4 Elma Düştü’
Uzundere ilçesinde "Gökten Dört Elma Düştü" projesi kapsamında kurulan ...
 
Otomotivde AK model
Yerli otomobilin prototipinin kamuflajlı görüntüsünü AA Editör Masası'nda ...
Müslüman Dini Liderler Zirvesi’ başladı…
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘I. Asya ve Pasifik Ülkeleri ...
Memur-Sen’den sorumluluk çağrısı
Sorumsuz açıklamalarla teröristin ekmeğine yağ sürüldüğünü ifade eden ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva