ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
HABERLER>BÖLGEDEN
20 Eylül 2018 Perşembe - 13:27

DAP İdaresinden Tuşba açılımı

DAP Bölge idaresi tarafından desteklenen ve Van merkez Tuşba Belediyesi tarafından yaptırılan 15 Temmuz Şehitler Parkı’nın açılışı törenle yapıldı.

DAP İdaresinden Tuşba açılımı

“DAP Bölgesi’nde Rekreasyon Alanlarının Geliştirilmesi” programı kapsamından desteklenen ve Van Gölü’nün İskele Sahili’nde yapımı tamamlanan 15 Temmuz Şehitler Parkı ve çok amaçlı konferans salonu açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, bölgede kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak amacıyla desteklenen rekreasyon projesinin Vanlılar’a hayırlı olması dileğinde bulundu.

“VAN’DA YEREL YÖNETİM ANLAMINDA ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILDI, YAPILIYOR”

Programda konuşan Van Valisi Murat Zorluoğlu, Van’da son 2 yıl içerisinde çok büyük değişim ve dönüşüm yaşandığına dikkat çekti. Birkaç yıldır Van’a gelmeyenlerin geldiklerinde bunu fark ettiğini dile getiren Vali Zorluoğlu, bugüne kadar belediye tarafından yapılan hizmetleri anlattığı konuşmasında, “2016 yılı sonunda belediyeyi devraldığımızda devlet olarak, hükümet ve kayyum olarak 2017 yılı sonuna geldiğimizde Van Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin yüzde 60’ı yatırıma harcadık ve yüzde 40’ını ise diğer masraflara harcadık. Yani sadece bir yılda Van halkına belediye hizmetlerinde oransal olarak 2 kat, miktar olarak çok fazla pay ayrıldı. Bunlar hizmete dönüştü. Şu ana kadar 2017-2018 yılında bin 500 kilometre asfalt yol yaptık. Bunun çok büyük bölümü sıcak asfalt. Büyük parklar caddeler yaptık. Van’ın 100. yılında İskele Caddesi ışı ışıl cazibe merkezi haline geldi. Çalışmalar sürüyor. Tadilat tamamlandığında Cumhuriyet Caddesi, Sıhke Caddesi, Maraş ve 2 Nisan Caddesi’nden sonra Van’ın yeni bir prestij caddesi olacak. Buna benzer hizmetler yapıldı. Van, kendilerini çevreci ilan eden belediye yönetimi tarafından esasında çok ihmal edildi. Van’ın, İpekyolu’nun, Tuşba’nın kanalizasyonun büyük bir bölümü Van denizine gidiyor. Bunun önüne geçmek için hükümetimizin, milletvekillerimizin desteğiyle yeni bir atık su tesisinin projesini tamamladık, ihalesini yaptık, sözleşme yapıldı. İnşaatı devam ediyor. İnşallah tamamlandığında Van’ın en önemli değeri olan Van Denizi kirlenmeyecek” dedi.

Van halkının hizmetin en güzeline layık olduğunu ifade eden Vali Zorluoğlu, “Elbette bu güzel hizmetleri sizlerle buluşturmak biz belediye başkanlarının, valilerin, kaymakamların görevi. Sizler hizmetlerin en güzeline layıksınız. Biz bunları yapmak zorundayız. Ama şu soruyu sormanızı isterim. Son 10 yıldır aynı miktarda kaynak geliyor. Hükümet bütün belediyelere nüfusa göre para gönderiyor. Peki, son 2 yıl içerisinde bu kadar büyük belediye hizmetleri yapılabiliyor iken, ondan önceki 8-10 yılda hizmetler neden yapılmadı? Van’a gönderilen kaynaklar neden hizmete dönüştürülmedi. Bu kaynaklar nereye harcandı. Bu soruları kendinize sorunuz. Bu soruların cevabını verdiğinizde eminim bundan sonra ideolojik belediyecilik anlayışına değil, hizmet belediyeciliğine ve gönüllere dokunan belediye hizmetlerine destek vereceksiniz” şeklinde konuştu.

“VANLILAR’A HAYIRLI OLSUN”

DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir ise 2014 yılında hazırlamış oldukları bir takım eylem programları kapsamında 6 tane gelişme ekseni belirlendiklerini kaydederek, “Bunlardan bir tanesi de altyapı, şehircilik ve çevre ile ilgili bir gelişme eksenimiz vardı. Bunun altındaki bir alt eylem olarak da bölgede özellikle rekreasyon alanı dediğimiz kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırılması kapsamında 2015 yılında bir program geliştirmiş olduk. Bu program kapsamında özellikle bizim sorumluluk alanı kapsamında hâlihazırda belediyelerimiz tarafından projesi hazırlanmış ve kazma vurulmaya hazır olan projelerin finansmanı için o zamanki Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz talimatıyla özellikle bu projenin finansmanı için gerekli ödeneği yıl içerisinde çıkartarak toplam 35 milyon liralık bir ödenekle Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki illerimizde 10 tane projeyi bu şekilde 2015 yılında finansmanını sağlamış olduk. Bunlardan bir tanesi de şuanda bulunduğumuz Tuşba Belediyemizin İskele Sahil Yolu kapsamındaki bu 50 dekarlık proje kapsamında idaremizin sağlamış olduğu 8 milyon liralık bir bütçeyle sağlanmış oldu. Gerçekten büyük bir emek ve gayretle hem Tuşba Belediyesi’nin kendi teknik elemanları hem de idaremizin elemanları ile beraber bugün bu proje hayata geçmiş oldu. Bu projenin yapımında emeği geçen ve ona zamanını ayıran herkese buradan huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

“4 YILDA ÇOK KIT İMKANLARLA 40 YILDA YAPILMAYAN HİZMETİ YAPTIK”

 

Çamurdan geçilmeyen bir şehri, 4 yılda kıt imkanlarla 40 yıllık hizmetlerle buluşturduklarını anlatan Tuşba Belediye Başkanı Dr. Fevzi Özgökçe, halkın sırtını döndüğü Van Denizine artık 15 Temmuz Şehitler Parkı ile yüzünü döndüğünü kaydetti. Başkan Özgökçe, “Eskiden burası çamurdan geçilmiyordu. Bataklık bir durumdaydı ama hamdolsun biz 2014 yılında kalkınma ajansımıza bir fizibilite projesi sunduk. Bu proje çerçevesinde acaba burayı ıslah edebilir miyiz? diye bir proje hazırladık ve projemizi DAP Başkanlığı’na sunduk. Hamdolsun bizler, çalışmalarımızla halkın parasını halka kullandık. Allah’a hamdolsun bugün halkın parası, halka kullanıldığında nasıl büyük projeler ortaya çıkıyor, bu en önemli örneklerdendir” dedi.

“DAP İDAREMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Çok zor şartlarda 2014 yılında yerel seçimleri kazandıklarını hatırlatan Başkan Özgökçe, Van Denizine bundan sonra yüzümüzü dönebilir miyiz? diye bir proje hazırladıklarını ifade ederek, “Akabinde projemizi DAP Başkanlığımıza sunduk o dönem Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz beye, Şuan ki DAP Başkanımız Sayın Adnan Demir beye ondan sonraki proje işinde 2’inci etabımız Sayın Lütfü Elvan Bakanımız ve şimdide Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız olan Mustafa Varank beye ben hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, içinde spor tesisleri, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, dinlenme ve sosyal kullanım alanlarının yer aldığı 15 Temmuz Şehitler Parkı açık amfisinde gerçekleşen programa; Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin yanı sıra Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Samsun AK Parti Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar ile İrfan Kartal, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Cumhuriyet Başsavcı İbrahim Keskin, İl Emniyet Müdürü Suat Ekici, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ile AK Parti ilçe başkanları, çok sayıda kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle muhtarları ile vatandaş katıldı.

 
ETSO’dan tarım yaklaşımı
 
Ünal: “FETÖ mensuplarından şikayetçiyim"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken’de öncelik: Yeşil Çevre
Palandöken Belediyesi, çevre bilincinin gelişmesi ve ağaç sevgisinin aşılanması ...
Yakutiye, program hedefine ulaştı
Yakutiye İlçe Belediyesi, köy/mahallelerde çalışmalarını tamamlıyor.
Şenkaya Kaymakamı Gölbaşı göreve başladı
Cumhurbaşkanlığı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi İle Şenkaya Kaymakamlığına ...
 
Horasan’da Gaziler Günü coşkusu
19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Yavuz Selim Caddesi’nde ...
Bulutlar'dan Gaziler Günü mesajı
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Sedanur’u arama çalışmaları sürüyor
Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde 4 gün önce kaybolan Sedanur ...
 
İspir'de 19 Eylül Gaziler Günü etkinliği
19 Eylül Gaziler Günü İspir'de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Geleceğin hafızları Aziziye’de yetişecek
Diyanet İşleri Başkanlığı, Aziziye Belediyesi ve Aziziye Kaymakamlığı’nın ...
Pasinler’de Gaziler Günü kutlandı
Pasinler ilçesinde “19 Eylül Gaziler Günü” düzenlenen törenle kutlandı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva