ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>BÖLGEDEN
24 Nisan 2017 Pazartesi - 13:32

DAP İdaresinden Ahlat açılımı

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi tarafından hazırlanan “Ahlat Tarihi Kent Tasarımı Projesi” tanıtım toplantısı Bitlis’in Ahlat ilçesinde yapıldı

DAP İdaresinden Ahlat açılımı

Halk Eğitimi Merkezi Abdurrahman Gazi Konferans Salonunda düzenlenen DAP İdaresi’ne ait projenin tanıtım toplantısı, Ahlat Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından Ahlat Belediyesi adına hazırlanan “Harabeşehir Bölgesi Eko Turizm Projesi”yle birlikte gerçekleştirildi. Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Daha sonra, 2 projenin sunumu yapıldı. Ahlat Tarihi Kent Tasarımı Projesi’nin sunumunu By Teknik Proje Dizayn Şirketi Proje Uzmanı Aliye Terzi Işıkdemir, “Ahlat Harabeşehir Bölgesi Eko Turizm Projesi”nin sunumunu da Ahlat Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birim Sorumlusu Necati Alptekin yaptı.

Yapılan sunumların ardından Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş birer konuşma yaparak, 210 dönümlük alanı kapsayan söz konusu projelerin öneminden bahsettiler.

Daha sonra söz alan, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, kuruluşundan 2016 yılına kadar ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılığa dayalı projelere destek verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

“2016 yılından itibaren bölgede var olan tarihi değerlerimizin bir şekilde tanıtılması noktasında bir program başlattık. Bu projeyle, DAP Bölgesindeki tarihi kent bölgelerinin canlandırılması ve tanıtılması programıyla üç ilçemizi; Yeşilyurt, Arapgir ve Ahlat ilçelerimizde var olan tarihi dokuyu gün yüzüne çıkarmak ve projelendirilerek tanıtılmasını istedik. Bu amaçla, buraların bir turizm cazibe merkezi olması için ecdadımızın bize bırakmış olduğu tarihi geleneğin gelecek kuşaklara aktarılması noktasında bir tasarım projesi başlattık. Gerçekten burada fevkalade bir tarihi yapı var. Sunumlardan da bunu anlıyoruz. Projelendirme aşamasında, iyi bir koordinasyonun sağlanması için bir proje yürütme kurulu oluşturulması gerekiyor. İlk etapta, yerelin sahiplenmesiyle bir ortak proje dokusu ortaya çıkarılacak. Çünkü yerel aktörlerin bu işi sahiplenmesi projenin başarısının tek koşuludur. Temennimiz projeler bu yıl içerisinde tamamlanır ve önümüzdeki yıl uygulama projelerini desteklemeye başlarız” dedi.

Son olarak konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar ise, Ahlat´ta bulunmaktan ve buraya hizmet etmekten gurur duyduklarını belirterek, "Ahlat´ı hepimiz çok övdük, bunu hak ediyor. Ahlat´ta bulunmaktan ve buraya hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Çünkü Ahlat ecdadın bize emanetidir. Her zaman diyorum, Ahlat kozmik bir noktadır. Hem milli tarihimiz açısından hem de emin olun dünya tarihi açısından kozmik bir noktadır. Burası İslam´ın, milli kültürümüzün Anadolu´ya yayılışı, bütün bu bölgede ezanların okunmasına vesile olan bir noktadır. Ne açıdan bakarsanız bakın çok büyük bir emanettir. Dolayısıyla hepimizin gururunu yaşadığımız bu şehre hizmet borcumuz var. Sadece övmek yetmez ve yakışmaz. Hizmet etmek ve layık olmak gerekir. 2 ayrı proje gördük. Bu da hizmet etme gayretlerinden bir tanesidir. Çok güzel projeler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu işin peşini bırakmayıp geliştirip uygulamak gerekiyor" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından toplantı sona erdi. Toplantıya, Bitlis ve Ahlat´taki bazı kurum amirleri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı

 
Aydemir’le Öğrencilerin Çanakkale Buluşması
 
GM Karayazılı öğrencileri ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasinlerde milli coşku doruktaydı
Pasinler ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 97. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.
Horasanlılar milli coşkuda buluştu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Erzurum’un Horasan ilçesinde ...
Oltu'da milli coşku
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Oltu’da törenlerle kutlandı. ...
 
Olur'da 15 Temmuz Şehitlerine vefa
Erzurum'un Olur İlçesi'nde 15 Temmuz Şehitleri anısına bir hatıra ormanı ...
Aşıklar Elazığ’da atıştı
5 ayrı şehirden ve Kerkük'ten gelen aşıkların atışmaları renkli görüntüler oluşturdu
TÜBİTAK Projelerinde Türkiye’nin en iyisi Erzincan
11. TÜBİTAK Ortaokul öğrencileri araştırma projesi, proje sayısı ve öğrenci ...
 
Fethi Gemuhluoğlu Bilgi Evi hizmete girdi
İdaresi’nin desteklediği Yeşilyurt Belediyesi’ne ait Fethi Gemuhluoğlu ...
Kalkınmada DAP-KUDAKA işbirliği
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi ...
Kars’a Osmanlı modeli
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın üzerinde önemle ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva