ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>EKONOMİ
5 Temmuz 2020 Pazar - 14:55

DAP İdaresi destekledi, üretici benimsedi

DAP İdaresi tarafından finanse edilerek ekimi yapılan Macar Fiği ile Tritikale yem bitkisinin hasadı için Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Tarla Günü” etkinliği düzenlendi.

DAP İdaresi destekledi, üretici benimsedi

Doğu Anadolu Bölgesinin hayvancılık potansiyelinin yüksek olduğunu söyleyen DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, sağladıkları besin değeri yüksek yem bitkisi tohumu desteğiyle bölgede hayvancılığı daha da geliştirmek istediklerini belirtti. Başkan Demir, “Yemdeki değişim ve dönüşümle birlikte hayvancılıkta verimliliği artırmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Ağrı’nın Baloluk Köyü’nde, DAP İdaresi tarafından finanse edilerek ekimi yapılan Macar Fiği ile Tritikale yem bitkisinin hasadı için Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Tarla Günü” etkinliği düzenlendi.

Programa, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Engin, İl Müdürlüğü personeli ile üreticiler katıldı.

DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir etkinlikte yaptığı konuşmada, Bölgede üretilen kaba yemin yetersiz, kalitesinin ise düşük olduğunu söyledi. Konuşmasında, alternatif kaliteli kaba yem bitkisinin hayvancılıktaki önemine değinen Başkan Demir, uygun şartlar sağlandığında hayvanlarda verimliğin artacağını ifade etti. DAP İdaresi olarak bölgede hayvancılığı geliştirmek ve verimliliği artırmak istediklerini dile getiren Demir, şunları kaydetti:“Üreticilerin en önemli girdi maliyetlerinden birini kaba yem oluşturuyor. Bu da yüzde 65-70’e tekabül etmekte. Kaliteli yem ne kadar ucuza mal edilirse hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticilerimizin kar oranı da o kadar yüksek olur. Bugüne kadar hayvan beslemesinde kullanılan kaba yem ise maalesef saman ve çayır otu şeklinde oluyordu. Samanın enerji ve proteini yok gibidir. Sadece hayvana tokluk hissi verir. Aslında yeterli hayvan sayımız var ama asıl problemimiz yem bitkisi. Zaten hayvancılıkta önemli olan iki şey et ve süttür. Biz hayvan başına süt miktarını 25 litreye kadar çıkarabilmenin gayreti içerisindeyiz. Eğer, süt verimini artıramıyorsak, et verimini artıramıyorsak demek ki hayvanın beslenmesinde bir sıkıntı var. Eğer hayvan başına süt verimini artırmak istiyorsak, karkas ağırlığı artırmak istiyorsak hayvanın yediği yeme dikkat etmek gerekiyor. Karkas besicilik yapanlar için söylüyorum; ağırlığın 350-400 kg çıkması için kaliteli yem bitkisi ekimi yapar ve uygun zamanda uygun makinalarla hasat yaparsak, emeğimizin karşılığını almış oluruz. Biz bu güne kadar Doğu Anadolu Bölgesinde yaklaşık 900 ton Tritikale tohum bitkisi dağıttık. Sonbaharda ekimi yapılan Tritikale soğuğa dayanaklı, kıraç arazi de bile yetişen bir yem bitkisidir. Macar fiği ile karıştırıldığında ise hayvanlar için protein ve enerji bakımından yüksek bir ürün elde etmiş oluruz. İşte bugün burada bunun için toplanmış bulunuyoruz. Değerli çiftçi kardeşlerim, siz üretin, DAP İdaresi her zaman yanınızda olacaktır. Bu hasat döneminin hepinize hayırlı olmasını diliyorum.”

FİNANSÖRÜ DAP İDARESİ OLDU

 Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Engin ise, DAP İdaresi tarafından finanse edilen 32 ton Macar fiği tohumu ile 96 ton tritikale tohumunun ekilmek üzere Ağrı’nın merkez ve ilçelerinde toplam 350 üreticiye dağıtıldığını söyledi. 2019 yılı Kasım ayının ilk haftasında dağıtılan tohumların gerekli bilgilendirme yapıldıktan sonra 6400 dekar alanda ekildiğini belirten Engin, şunları söyledi:“Yaklaşık iki yıldır yapmış olduğumuz bu çalışmalardan dolayı üreticilerimiz gayet memnun olduklarını dile getiriyorlar. Bugün burada yeni bir yem bitkisi olan ve ülkemizde yeni yeni tanınmaya başlayan tritikalenin hasadını yapmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Biz, “Yem Bitkileri Yetiştiriciliğini Yaygınlaştırma Projesi” kapsamında, üreticilerimizin yüksek verimli ve kaliteli kaba yem ihtiyacını karşılamak, hayvansal ürünlerin kalitesini, miktarını arttırmak ve buna ön ayak olmayı amaçlıyoruz. Özellikle son yıllarda hayvan sayılarımızdaki artışlar bizi farklı yem bitkilerini üretmeye yöneltmiştir. Bu gün burada birlikte hasat yapacağız. Başkanımız da bizi kırmayarak düzenlemiş olduğumuz etkinliğe katıldı. Kendisine ve ekibine bu can suyu niteliğindeki desteklerinden dolayı ilimiz çiftçisi adına teşekkür ediyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından yem bitkisinin hasadı yapıldı.

 
Erzurum esnafından duyarlılık örneği
 
2 terörist daha etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Haziran TÜFE’si açıklandı
DOSİAD - EKONOMİ - TÜİK Haziran 2020 dönemi Erzurum İstatistik Bölgesi ...
Süt üreticilerine müjde
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Süt İçerik Analiz Desteği kapsamında ...
DAP’tan bitkisel üretime destek
DAP İdaresi, Van Gürpınar Kaymakamlığı ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ...
 
Milletvekili Aydemir TBMM'de ekonomiyi değerlendirdi
AK Parti Erzurum Milletvekili, AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi İbrahim ...
Erzurum’dan 6 ayda 12.7 milyonluk ihracat
DOSİAD - ÖZEL - Türkiye İhracatçılar Meclisi Haziran ayı ihracat verilerini ...
Erzurum Mayıs ayı teşvik verileri açıklandı
DOSİAD - EKONOMİ - ÖZEL - Erzurum’dan bu yılın mayıs ayında 2 bölgesel, ...
 
İŞKUR destekli istihdam garantili kurslar devam ediyor
Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce finanse edilecek istihdam ...
Bir tonluk "Boncuk" 25 bin TL’ye satıldı
Karayazı ilçesinden Bursa'nın İnegöl ilçesinde getirilen 1 ton 100 kilo ...
Erzurum Kurban Bayramına hazır
Akar, Kurban bayramı öncesinde bölgenin hayvan ihtiyacını karşılayan ve ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva