ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>EKONOMİ
6 Temmuz 2018 Cuma - 16:09

DAİB'ten ulaşım yatırımları değerlendirmesi

TİM Denetim Kurulu Üyesi ve DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Tanrıver ulaşım ve lojistik yatırımlarını değerlendirerek, yatırımların bölge ekonomisi üzerindeki etkilerini paylaştı.

DAİB ten ulaşım yatırımları değerlendirmesi

TCDD tarafından Erzurum'da yaptırılan, hem üretim yapanların pazara ulaşımını hem de Türkiye'nin doğusu ile batısı arasında yük köprüsü oluşmasını sağlayacak Palandöken Lojistik Köyü 13 Haziran 2018’de Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katıldığı törenle açılırken, aynı gün yine Erzurum üzerinden kuzey güney koridorunu canlandırarak, Karadeniz'i Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya bağlayacak Türkiye'nin en uzun karayolu tüneli olma özelliğini taşıyan Ovit Tüneli ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı.

“LOJİSTİK MERKEZİ VE OVİT TÜNELİNİN ÖNEMİ İPEK YOLUYLA DAHA DA ARTTI”

Lojistik Merkezi ve Ovit Tünelinin faaliyete geçmesiyle Erzurum’un öneminin daha da arttığını belirten TİM Denetim Kurulu Üyesi ve DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Tanrıver ‘‘Erzurum; Edirne’den Kars’a oradan da İpek Yoluna bağlanan demiryolu koridoru üzerinde bulunuyor, aynı zamanda bölgemiz Türkiye'nin Asya ülkelerine en odak noktasında. Asya'ya yönelen dünyanın yüzünün en merkezindeyiz. Bunu çok iyi değerlendirmek istiyoruz" dedi.

Erzurum’un da içinde yer aldığı, coğrafi konumu itibariyle Türkiye'nin batısını doğusu ile kuzeyini güneyi ile birleştiren bir kavşak noktası ve dolayısıyla dış ticaret için transit geçiş güzergâhında bulunan bir lojistik, transfer ve ticaret merkezi konumunda olduğunu belirten TİM Denetim Kurulu Üyesi ve DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Tanrıver; ‘‘Türkiye'nin 2023 yılında hedeflediği 500 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmasına, yapımı tamamlanan Palandöken Lojistik Köyü ve Ovit tüneli marifetiyle bölge illeri olarak yapılacak ihracat ile büyük bir katkı sağlayacağımızı umuyoruz. Erzurum ve bölge illerinin gelişmesinde bölge ülkeleriyle geliştirilecek ilişkilerin çok önemli yeri vardır. Türkiye'den Kafkaslara, İran'a, Orta Asya'ya ve Orta Doğu'ya yönelik her türlü ticari hareketlilikten bölgenin doğrudan etkilenme olasılığı var. Uluslararası ticaretin ve rekabetin her geçen gün arttığı mevcut konjonktürde Erzurum ve diğer bölge illerimiz Türkiye’nin doğu sınır komşularına olan coğrafi yakınlığı ve bu ülkelere uzanan ticaret yollarına sahip bir bölgede yer aldığından üretim altyapısının da hızlıca geliştirilmesi ile, Bölge olarak Türkiye’nin önemli lider ihracatçı bölgelerinden biri olmaya adaydır.’’ ifadesinde bulundu.

"KOMŞU ÜLKELERE DAHA RAHAT MAL SEVKİYATI YAPILABİLECEK"

Rize-Erzurum karayolu güzergâhındaki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı tamamlanan Ovit tünelinin açılmasının ardından, TİM Denetim Kurulu Üyesi ve Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Tanrıver, Ovit'in Doğu'yu limanlara bağlayan en önemli yolların başında geleceğini söyledi. Bunun yanı sıra Bakü-Kars-Tiflis hızlı tren bağlantısının önemini hatırlatan Tanrıver, "Bunlarla bağlantı yapıldığı zaman, İpek Yolu'nu Ural Dağları'na kadar bağlayan bir yolumuz olacaktır. İhracatın önemli bir unsurunun da lojistik ve ulaşım imkanları olduğu için son yıllarda hayata geçirilen ulaşım projelerinin, hem bölgenin hem de şehrin ticaret hacmini artırarak bölge illerinin ilinin liman vasıtasıyla dış pazara bağlanacağını ve komşu ülkelere daha rahat mal sevkiyatı yapma imkanına sahip olacak. Hükümetimize çok teşekkür ediyoruz Bakü-Kars-Tiflis hattının işlevi sayesinde biz İpek Yolu'nu eski halinden daha avantajlı duruma getirmiş olacağız.

Gerek Ovit Tüneli gerekse Lojistik Köy, İpek Yolu'na yeniden hayat verecek. Ulaşım altyapısının gelişmesi her zaman turizmin de gelişmesine katkı sağlayacaktır." dedi.

 
Yekta, Erzurum kampında hedeflerini açıkladı
 
Altıparmak:''Süper ligde kalıcı olmak istiyoruz"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETB’den seçim değerlendirmesi
Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Hakan Oral, 24 ...
Sigorta acenteleri il delegelerini seçti
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi ...
Erzurum adına bir rüya gerçek oldu
Lojistik Köye ilk vagonlar geldi
 
Kurbanlıklar pazara indi
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Doğu Anadolu Bölgesinin besicilik merkezi ...
Orhan: “AZMEK’i daha da güçlendireceğiz”
Aziziye Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Aziziye Meslek Edindirme ...
Doğu’dan örnek kadın girişimci
Bingöl’de eşi yaşamını yitirdikten sonra iş hayatına atılan 2 çocuk annesi ...
 
TOKİ'den Erzurum yaklaşımı
Afyonkarahisar, Ankara, Bolu, Çankırı, Gaziantep, Erzurum, Karaman, Kırıkkale, ...
ETB’den saldırı tepkisi
Oral, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası’na düzenlenen ve Yönetim Kurulu ...
Erzurum Haziran TÜFE’si açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-TÜİK Haziran ayı Erzurum İstatistik Bölgesi TÜFE sonuçlarını açıkladı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva