ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>EKONOMİ
18 Mayıs 2017 Perşembe - 01:06

DAİB'den Dış ticaret bilgilendirme semineri

Doğu Anadolu İhracatçı Birliği (DAİB) ve Ticaret ve Sanayi Odaları işbirliğiyle, Erzurum, Doğubayazıt/Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Kars İllerinde Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri düzenlendi.

DAİB den Dış ticaret bilgilendirme semineri

Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde, Doğu Anadolu İhracatçı Birliği (DAİB) ve Ticaret ve Sanayi Odaları işbirliğiyle, Erzurum, Doğubayazıt/Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Kars İllerinde Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri düzenlendi.
Ekonomi Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan İhracata Yönelik Destek Programlarının tanıtılması ve hedef pazar ülkeleri ile ilgili teknik bilgilerin paylaşılması amacıyla 8 Mayıs 2017 tarihinde Erzurum’da başlayan dış ticaret bilgilendirme seminerleri; 9-10-11-12 Mayıs 2017 tarihlerinde Doğubayazıt, Iğdır, Ardahan ve Kars’ta devam etti. Dış ticaretle ilgili bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen seminerlere ilgili kurum kuruşlarının yetkilileri, meslek örgütleri ve ihracatçı firmaların yoğun katılımı oldu.
5 gün süren seminerler kapsamında Ekonomi Bakanlığı uzmanları tarafından hâlihazırda ihracat yapan ve/veya ihracat yapma potansiyeline sahip firmalara ‘‘İhracata yönelik devlet destekleri, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, Yurt Dışı Fuar Katılımlarının Desteklenmesi, İş Dünyası için Ticari Bilgiye Erişim ve İran, Irak ve Azerbaycan Pazarı İhraç İmkânlarına’’ yönelik bilgilendirmeler yapıldı.
Rekabetin yoğun bir şekilde yaşandığı günümüz dünyasında işletmelerin başarılı olmaları için “İhracata Yönelik Devlet Yardımları Kararı” kapsamında firmaların pazarlama ve üretim becerilerini geliştirmelerinin önemli olduğunu açıklayan Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İhracatı Geliştirme Uzmanı Çağatay BAŞER, ‘‘Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi’’ ile ‘‘Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi’’ konu başlıklarında iki ayrı sunum yaptı.
Akabinde Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İhracatı Geliştirme Uzmanı Oğuzhan Kökosmanlı ‘‘İran Pazarına İhracat İmkanları’’ konulu sunum yaptı. İran'ın Türkiye açısından çok önemli bir pazar olduğuna değinen Kökosmanlı ‘‘Önümüzdeki yıllarda dünyanın ve Avrupa'nın gözü İran'da olacak, Türk firmalar mutlaka pazara girmeli, ama önce detaylı bir hazırlık yapılmalı, İran ile iş yapan firmalardan, meslek örgütlerinden (Ticaret ve Sanayi Odaları, İhracatçı Birlikleri), Ticaret Müşavirliği'nden, DEİK'ten ve Ekonomi Bakanlığı'ndan
bilgiler alınmalı, ilgili web sayfalarından gerekli araştırmalar yapılmalıdır. İran pazarına girişi uzun vadeli bir proje olarak planlayarak ambargo sonrası İran pazarını avantaja dönüştürmelidir.’’ dedi.
Program devamında İhracat Genel Müdürlüğü İhracatı Geliştirme Uzmanları Ümit Sevim ve Songül Bektaşoğlu Irak ve Azerbaycan Pazarına İhracat İmkanları sunumları yaptı. Sevim ve Bektaşoğlu; Irak ve Azerbaycan pazarına ihraç imkanlarına yönelik katılımcılara yol göstererek, Azerbaycan ve Irak’ın Türkiye açısından önemli birer pazar olduğuna değinerek Türk firmaları mutlaka bu pazarlara girmeli ve bu fırsatı önce Türk firmalar avantaja dönüştürmeli dedi.
Seminerin son bölümünde İhracat Genel Müdürlüğü İhracatı Geliştirme Uzmanı Mustafa Yılmaz ‘‘İş Dünyası için Ticari Bilgiye Erişim’’ konulu sunum yaptı. Günümüz iş dünyasında ticari bilgiye erişimin işletmeler açısından önemli olduğunu açıklayan Yılmaz ‘‘İşletmeler, sahip oldukları ve kullanabildikleri bilgi ölçüsünde rakiplerinden üstün konuma ulaşabilmektedir. İşletmeler gitgide karmaşıklaşan iş süreçleri ile başa çıkabilmek için bilgi sistemlerine ihtiyaç duymaktadırlar. Güncel ve güvenilir ticari bilgiyi en kısa sürede ve tek noktadan iletmek en önemli amaçtır’’ açıklamasından bulundu.
5 gün süren ve yaklaşık 250 ihracatçı firma temsilcilerinin katıldığı bilgilendirme seminerlerinin faydalı ve doyurucu olduğunu ifade eden katılımcılar ‘‘Bu tür programların ihracata yönelik farklı konularda da yapılması gerektiğini belirterek memnuniyetleri dile getirdiler. Sunumların gerçekleştirilmesinin ardından, program soru ve cevap bölümüyle birlikte son buldu.

 
Topçu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD seyahatini değerlendirdi
 
Öz: 'Şampiyon olacağımıza inanıyorum'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Durmuş, SGK hizmetlerini değerlendirdi
Durmuş, bireylerin kamu hizmetlerinden genel memnuniyet düzeyleri 2016 ...
Büyükşehir iş dünyasının ünlü isimlerini ağırladı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in davetlisi olarak ...
İŞKUR’dan engellilere hibe desteği
Erzurum İŞKUR İl Müdürü Recep Demir, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı ...
 
Erzurum Bölge ortalamasını geçti
MAHMUT AKDAĞ-Maliye Bakanlığı 2017 yılı Nisan dönemi vergi tahakkuk ve tahsilat oranlarını paylaştı.
TKDK’dan önemli duyuru
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu vatandaşları uyararak, kurum ...
Erzurum proje üretiminde ilk sırada
NESRİN ÇETİNKAYA-Erzurum, toplam başvuru ve desteklenen proje sayısı bakımından ...
 
Aydemir: “Ekonomimiz için önemli bir adım”
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim ...
Erzurum’un bölge araç payı yüzde 16’ya ulaştı
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da mart 2017 bazında trafiğe kayıtlı motorlu karataşıtı ...
'Erkal, Erzurum’a sevdalı gerçek bir Dadaştı”
Yücelik, adı her zaman Erzurum’la anılan sevilen sanatçı İbrahim Erkal’ın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva