ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
HABERLER>TÜRKİYE
25 Ağustos 2016 Perşembe - 10:40

DAEŞ ve YPG'ye süpürme

Türk askeri Cerablus’u 12 saatte tamamen kuşattı. 46 DAEŞ’li öldürüldü, operasyonun ardından hem DAEŞ hem YPG Fırat’ın doğusuna çekildi.

DAEŞ ve YPG ye süpürme

Türkiye, “Ulusal güvenliğimiz için her türlü adımı atmaktan çekinmeyiz” dedi ve gereğini yaptı. Yavuz’un tam 500 yıl önce bölgeye mührünü vurduğu Mercidabık Zaferi’nin yıl dönümünde büyük bir harekât başlatıldı. Fırat’ın kuzeyini “kımızı çizgisi” ilan eden Türkiye, hem sınırını DAEŞ’ten temizlemek hem de PYD’nin Kürt koridoru hevesini boş düşürmek için 04:00 sularında Cerablus merkezli operasyona start verdi.
Operasyonun ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in ziyareti ile eş zamanlı olması da dikkat çekti. Türkiye operasyona start vermek için Biden’la yapılacak görüşmeleri beklemedi.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre; ilk olarak sınırdan topçu ve ÇNRA atışları başlatıldı. Hemen akabinde ise 04:05 daha önceden belirlenmiş belli noktalardan Suriye’ye giriş için iş makineleri ile geçitler açılmaya başladı. 05:45’te topçu ve ÇNRA atışları sona ererken bu kez 06:08 ilk hava harekâtı icra edildi. Daha sonra ise 06:10 ve 06:30 olmak üzere üç sorti hava operasyonu gerçekleştirildi. Bu hava operasyonu sonucunda tespit edilen toplam 63 hedefe 224 atım yapıldı. Topçu ve ÇNRA ile de tespit edilen 81 hedefe 294 atım yapıldı. İlk bilgilere göre havadan ve karadan DAEŞ’e karşı 514 atış yapılmış oldu. Ayrıca havada bekler pozisyonda olan 2 F-16 da anlık tespit edilen hedefleri vurdu.


‘VUR’ EMRİYLE HAVALANDILAR

 

Hava harekatı Diyarbakır’da bulunan 8. Ana Jet Üssü’nden idare ediliyor. Askerî kaynaklar, pilotların gördükleri her türlü tehlikeye karşı yetkilendirildikleri ve ‘Vur’ emriyle havalandıklarını söyledi. 2 filoda görevli 8 uçağın 24 saat aralıksız olarak 4’er saat şeklinde sürekli olarak bölgeyi kontrolde tutup, hedefleri vurduğu belirtildi. Üste görevli toplam 24 savaş uçağı vardiyalı olarak görev yapıyor.
Askerî kaynaklar, hava harekâtı öncesinde Diyarbakır’a yaklaşık 20 adet F-16 savaş uçağının takviye olarak gönderildiği belirtildi.

Operasyonda 24 saat esasına göre 2 İnsansız Hava Aracının da (İHA) eş zamanlı görevlendirildiği belirtildi. İHA’ların aldığı görüntüler üzerine bölgeye giden savaş uçakları verilen koordinatları vurarak dönüyor. Sabah başlatılan hava harekâtı kapsamında bu saate kadar F-16 savaş uçaklarının 22 hedefi başarı ile vurduğu bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Koalisyon Hava Kuvvetleri ile birlikte yürüttüğü operasyonu koalisyon güçleri üst yetkililerinin de takip ettiği bildirildi. Ayrıca operasyon kapsamında bölgede güçleri bulunan Rusya ile anlık bilgi paylaşıldığı belirtildi.

TANKLARIN PEŞİNDEN ÖSO

Cerablus’a yönelik askeri harekâtın başlaması ardından 11.00 civarında tanklar sınırı geçerek Suriye topraklarında ilerledi. Operasyonunu Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı yürütürken, Özel Kuvvetler Komutanlığı’na mensup 250 Türk askerin katıldığı iddia edildi. Tankların gidişi sırasında zaman zaman önüne engel olarak çıkması muhtemel alanlar da top atışlarıyla ateş altına alındı.

Tankların peşinden de üzerlerine uçaksavar yerleştirilen kamyonetlere binen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri ilerledi. Atış yaparak ilerleyen tanklarla Cerablus’a giren ÖSO güçleri kenti DAEŞ’ten temizlemek için operasyonları başlattı. Çatışmalarda şu ana kadar 46 DAEŞ militanı öldürüldü. Sınırı geçen tanklar Cerablus’a ulaşan DAEŞ’in ikmal yollarını kesti. Bab Bölgesi’nden destek için yola çıkan bazı araçların da Türk F-16 ve koalisyon ülkelerinin savaş uçakları tarafından hedef alınarak vuruldu. Bu arada askerî harekâta ÖSO bünyesindeki Sultan Murat Tugayı, Sukur El Ceber, Şam Cephesi ve Feylek El Şam örgütü mensuplarının yer aldığı kaydedildi. Operasyona 5 bin kişilik ÖSO ve Türkmen gücünün katıldığı belirtiliyor. Türkmenler mavi, Arap ÖSO üyeleri ise kırmızı kolluklar takıyor. ÖSO, Türkiye sınırından yaklaşık 3 kilometre güneyde kalan ve Cerablus ilçe merkezinin yaklaşık 5 kilometre batısındaki Keklice köyü dahil 4 köyü zırhlı birlikler eşliğinde DAEŞ’ten aldı. Türk savaş uçakları DAEŞ’e ait bomba yüklü üç aracı da imha etti.

Cerablus 12 saatte hemen hemen tamamen kuşatıldı. Operasyonun ardından DAEŞ sınırın 81 kilometre güneyindeki Al Bab’a çekildi. Operasyonun başladığı saatlerde Salih Müslim sert tepki gösterirken, YPG sözcüsü Redur Xelil, Menbiç’ten çekilmeyeceklerini açıklamış, ardından Demokratik Suriye Güçleri’nin kararını beklediğini kaydetmişti. Ancak Biden-Yıldırım görüşmesi sırasında Türkiye’nin Fırat’ın batısı konusundaki hassasiyetini vurgulaması üzerine Redur Xelil, geri adım atıp Fırat’ın doğusuna çekilme kararı aldıklarını duyurdu. 

 
Kapıköy Doğu’yu şahlandıracak
 
Oltulu gençlerden milli iradeye sadakat
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 26 Ağustos 2016 Cuma 19:41

Allah devletimize, milletimize.Ordumuza zeval vermesin.Biz bu coğrafyada evvel Allah bu Ordu sayesinde ayakta kalırız. Tebrizler Ordumuza,tebrikler Kahraman Silahlı kuvvetlerimize.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gölbaşı Şehitlerine vefa
İçişleri Bakanı Efkan Ala, 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Gölbaşı ...
‘Milletimle iftihar ediyorum’
ABD Başkan Yardımcısı Biden ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı ...
''Bir millet onur ve gururuyla vardır''
Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminde şehit olanların sayısının toplam ...
 
Erdoğan: 'Bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Gaziantep saldırısı da dahil olmak ...
‘O mesajları almayacağız’
Aktay, " Türkiye’ye, bombalarla, terör saldırılarıyla mesaj göndermeye ...
Yıldırım, önemli açıklamalarda bulundu
Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Bakanlar Kuruluna ...
 
Akdağ: ‘Milletçe kararlıyız’
Sağlık Bakanı Akdağ, "Bu lanetli örgütler bir kere daha kötü oyunlarını ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehit Ailelerini ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ...
Aktay: 'DAEŞ, PKK, FETÖ arasında ortaklık var'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, 15 Temmuz darbe girişimi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva