ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ortaokullar ‘bilgi’de yarıştı
Ortaokullar ‘bilgi’de yarıştı
10 ilde BTÖ’ye yönelik 'Bozdoğan-36' operasyonu
10 ilde BTÖ’ye yönelik 'Bozdoğan-36' operasyonu
Biyolojik kaçakçılara rekor ceza
Biyolojik kaçakçılara rekor ceza
Jandarma ekipleri ters lale nöbeti tutuyor
Jandarma ekipleri ters lale nöbeti tutuyor
MEB’den tarihi duruş
MEB’den tarihi duruş
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
29 Ocak 2011 Cumartesi - 18:00

Cuntz: ‘Erzurum’un önü açık’

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Cuntz, Kış Oyunları sayesinde Dünyanın dikkatinin Erzurum'a yöneldiğini bildirdi. Erzurum'da kalıcı tesisler yapıldığını anlatan Cuntz, Erzurum'un kış sporları merkezi haline gelebileceğini ve böylece Türkiye'nin de sadece yaz turizmi değil kış turizmiyle de ön plana çıkacağını söyledi.

Cuntz: ‘Erzurum’un önü açık’

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Cuntz, Kış Oyunları sayesinde Dünyanın dikkatinin Erzurum'a yöneldiğini bildirdi. Erzurum'da kalıcı tesisler yapıldığını anlatan Cuntz, Erzurum'un kış sporları merkezi haline gelebileceğini ve böylece Türkiye'nin de sadece yaz turizmi değil kış turizmiyle de ön plana çıkacağını söyledi.
CUNTZ’UN DEĞERLENDİRMESİ
Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Türkiye'de çok geniş kültürel yelpazenin getirdiği önemli zenginlik bulunduğuna dikkat çekerek, "Avrupa'da pek çok kültürün kökü Türkiye'ye dayanıyor" dedi.
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde 'Hicaz ve Bağdat Demiryollarının 100'üncü Yılı Fotoğraf Sergisi'nin açılışını yapan Büyükelçi Dr. Eckart Cuntz, Üniversiteler Arası Kış Oyunları için Erzurum'a gelen Alman sporcu ve yöneticiler onuruna Güzelyurt Restaurant'ta kokteyl verdi. 25'nci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın Cemal Gürsel Stadı'nda yapılan açılış törenine katılan Cuntz, Erzurum'da tarihi eserleri gezerken Çifte Minareli Medrese'de açıklamalarda bulundu.
ALMANYA HUKUK DEVLETİ
Kurtlar Vadisi Filistin' filminin 18 yaş sınırlamasıyla gösterime girmesini değerlendiren Cuntz, uygulamananın film enstitüsünün kendi içindeki otokontrol mekanizması çerçevesinde geliştiğini bildirdi. Almanya'nın bir hukuk devleti olduğunu vurgulayan Cuntz, Kurtlar Vadisi'ni hiç izlemediğini ama Kanal D'de yayınlanan 'Hanımın Çiftçliği' dizisine arada bir baktığını, daha çok haberleri izlediğini belirtti. Büyükelçi Eckart Cuntz, büyük bir bölümü gezdiği, Türkiye'yi çok yönlü bulduğunu, çok değişik yüzleri olduğunu ifade etti. Büyükelçi Cuntz, şöyle devam etti: "Alman sporcularlara da konuştuk. Genellikle Türkiye denildiği zaman deniz, kum, Antalya ve İstanbul akla geliyor. Fakat Erzurum'a geldiğinizde kış sporları gibi değişik bir dünya görüyorsunuz. Ancak ekonomik açıdan baktığımız zaman olaya bölgesel olarak bazı farklılıklar görülebiliyor. istanbul, izmir, Antalya, Bursa gibi bazı merkezler var ki Avrupa'daki bir çok merkezle rekabet edebilecek düzeyde. Ama başka yerlerde de ekonomik alanda malesef gelişme yok. Diğer yandan ülkede çok geniş kültürel bir yelpaze var. Çok yönlü zenginlik var. Avrupa'da pek çok kültürün kökü Türkiye'ye dayanıyor, buradan çıkmış."
ALMANLAR'IN TÜRKİYE'DE YATIRIMI İKİ KATINA ÇIKTI
Türkiye- Almanya arasındaki ilişkilerle ilgili konuşan Cuntz, iki dost ülke arasında oldukça yoğun yolcu trafiği bulunduğunu hatırlattı. Türkler'e en fazla vizeyi Almanya'nın verdiğini savunan Cuntz, bu alanda işadamları için kolaylaştırma yapıldığını belirtti. İşadamları için 5 yıla kadar uzun süreli vize verildiğini kaydeden Eckart Cuntz, iki ülke arasında benzersiz ilişki olduğunu ticaret hacminin 25 milyar Euro'ya ulaştığını bildirdi. Son yıllarda Türkiye'de büyük bir atılım olduğunu ifade eden Cuntz, "Özellikle ekonomi konusunda büyük bir atılımdan bahsedebiliriz. Bunu çeşitli firmalar arasındaki işbirliğinde de görebiliyoruz. 2006 yılından beri Alman şirketlerinin Türkiye'ye yatırımı iki katına çıktı. Aynı zamanda Türkiye'de siyasi bir atılım da oldu" dedi.
AB İLE İLGİLİ TÜRKİYE'NİN YENİ BAŞLIK ALMASI İÇİN ÇABA HARCIYORUZ
Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği konusunda da açıklamalar yapan Cuntz, şimdiye kadar hiç bir ülke için takvim verilmediğini belirtti. Son 6 ayda Belçika'nın dönem başkanlığında yeni başlık açılmasının mümkün olmadığını kaydeden Cuntz, şunları söyledi: "Almanya yeni bir başlık açılması için büyük çaba gösteriyor. Önemli olan Türkiye'de reform sürecinin devam etmesi. Bu sadece Türkiye için değil hepimiz için iyi olacak. Daha çok özgürlük, daha çok haklar ve dolayısıyla bunun sonucunda ekonomik olarak daha çok istikrar anlamına geleceğini düşünüyorum. Sadece istikrarın ötesinde ekonomik olarak da güçlenmeye neden olacaktır."
Türkiye'nin laik bir ülke olduğunu, çok çeşitli kutlama olanakları bulunduğunu anlatan Cuntz, Kış Oyunları sayesinde Dünyanın dikkatinin Erzurum'a yöneldiğini bildirdi. Erzurum'da kalıcı tesisler yapıldığını anlatan Cuntz, Erzurum'un kış sporları merkezi haline gelebileceğini ve böylece Türkiye'nin de sadece yaz turizmi değil kış turizmiyle de ön plana çıkacağını söyledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadim Şehrin Sanattkarları Erzurum’da
“Kadim Şehrin Sanatkârları Geleneksel Türk El Sanatları Karma Sergisi” ...
Gösteriler övgü topladı
Erzurum'da düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda Anadolu ...
ERVAK’tan Universiade 2011’e kültür desteği
Erzurum Kalkınma Vakfı, 2011 Kış Oyunları süresince çeşitli kültürel etkinliklere imzasını atacak.
 
Turizm’de Erzurum atılımı
Turizmi artık Anadolu'ya yaygınlaştırmak istediklerini bildiren Bakan ...
Turizm gençlere iş kapısı olacak
Atatürk Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından ...
Erzurum’u çakıl taşlarıyla resmetti
Erzurum 2011 Kış Oyunları’nda yer alan spor branşlarını yağlı boya ve ...
 
Karabekir Paşa yüreklerde yaşıyor
Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa, vefatının 63. yılında Kars'ta ...
EDT, turneye çıkıyor
Devlet Tiyatroları, Şubat ayında 14 değişik Oyunla 33 turne temsili gerçekleştirecek. ...
148 eser sergiye çıktı
Erzurum Kültür Merkezi'nde açılan karma sergide 206-2010 yılları arasında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva