ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>BÖLGEDEN
11 Aralık 2017 Pazartesi - 10:33

Cumhurbaşkanından YHT müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bu tren hattı Sivas’ta kesilmeyecek. Erzincan, Erzurum ve Kars’a bağlanacak. Oradan da Pekin’e demir ipek yoluna kadar uzanacak” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanından YHT müjdesi

Sivas’ta toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs konusunda Trump’ın “Ben yaptım oldu” demesi ile olmayacağını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas’ta AK Parti İl Başkanlığı Kongresi'nin ardından 821 milyon lira değerinde olan 53 eser ve hizmetin resmi açılış törenine katıldı. Burada halka hitap eden Erdoğan, konuşmasına “Yiğido” isimli şiiri okuyarak başladı. Gün içerisinde oynanacak olan Sivasspor-Başakşehir maçına değinen Erdoğan, ”Biraz sonra Sivasspor-Başakşehir maçı var. Ne dileyim. Yukarı tükürsem bıyık, aşağı tükürsem sakal. Başakşehir'in kurucu başkanıyım. Sivas’ta canım ciğerim. Şunu dersek iyi olur. İyi oynayan kazansın” dedi.

Salonun adını “Taha Akgül” olarak açıkladı
Erdoğan, konuşmasında toplu açılışta açılışı yapılacak olan yeni kapalı spor salonunun adını da belirledi. Erdoğan, “Kapalı spor salonun 118 milyon TL’lik bu yatırıma sahip çıkın. Şimdi bu kapalı spor salonumuzun adını da buradan ilan ediyorum. Gururumuz. Kim olabilir. Referandumu yaptık. Kamuoyu araştırmamızı yaptık. Çıkan sonuç şu, kapalı spor salonumuzun adı Taha Akgül” diye konuştu.
Milli güreşçi Taha Akgül’ü yanına çağıran Erdoğan, ondan yeni olimpiyat ve dünya şampiyonlukları beklediğini belirtti.

"Gecikmenin hesabını bizzat soracağım"
Erdoğan konuşmasında, Ankara-Sivas yüksek hızlı tren yolu projesindeki gecikmeden dolayı bizzat hesap soracağını belirtip, “Bu güne kadar Sivas’a yaptığımız yatırımların toplam bedeli 20 katrilyon. Ankara-Sivas yüksek hızlı demir yolu projesinde teknik sebeplerden dolayı gecikmemiz var. Ama aşacağız. Projeyi adım adım takip ediyorum. Bu projede daha fazla gecikmeye yol açanlardan da bunun hesabını bizzat soracağım. Bu tren hattı Sivas’ta kesilmeyecek. Erzincan, Erzurum ve Kars’a bağlanacak. Oradan da Pekin’e demir ipek yoluna kadar uzanacak” ifadelerini kullandı.

"Terörü bitene kadar kovalayacağız"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında teröre değinerek, bitene kadar terörü kovalayacaklarının altını çizdi. Erdoğan, "780 bin kilometrekare ile tek vatanız. Vatanımızı parçalayamazlar. Birileri var ya; paralel yapıymış, şu yapılmış, bu yapıymış. Yok PKK’ymış, şuymuş, buymuş. Ne olursanız olun. Cudi’de, Gabar’da, Kandil’de, Beslerderesi’nde, tüm terör odaklarının olduğu yerde, inlerine gireceğiz dedik. Girdik mi? Girdik şükür. Şu anda silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, jandarmamız, güvenlik korucularımız en ücra köşeye kadar, onlar kaçıyor biz kovalıyoruz. Bitene kadar kovalayacağız. Halkımızın huzurunu yok edemeyecekler, milletimizin refahını yok edemeyecekler. Onun için yeter ki birbirimize inanalım. Biz birbirimizi makam ve para için değil, biz birbirimizi yaratandan ötürü seviyoruz. Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devletimiz yoktur. Orada bütünleşti, orada toplandık. Mesele budur" şeklinde konuştu.

"Trump’un ben yaptım oldu demesi ile olmuyor"
Erdoğan konuşmasında Kudüs konusuna değinerek, Trump’ın “Ben yaptım oldu” demesi ile olmayacağını belirtip, “Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Kudüs üzerindeki oyunlara asla müsaade etmeyeceğiz. ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma ve büyükelçiliğini taşıma kararı bunun son örneğidir. İslam dünyasının Kudüs hakkındaki hassasiyetinin bilinmesine rağmen alınan bu karar, bölgede zaten sürekli örselenen başına, huzura karşı bir kışkırtmadır. 1980 yılında 478 sayılı BM Güvenlik Konseyinin aldığı ve altında ABD’nin de imzası olan belgeye göre İsrail’in Kudüs’ü başkent ilan etme kararı geçersizdir. Ey Trump sen 1980’de 478 sayılı bu kararı tek başına nasıl yok farz ediyorsun. Senin böyle bir yetkin var mı ? Sen kendin tek başına bir emlak mı alıp satıyorsun. Büyük bir devlete yakışan barışı sağlamaktır. Karmaşa çıkartmak değildir. Bu bölgedeki hassasiyetler bilindiği halde nasıl oluyor da böyle bir şey yapıyorsun. 1947’den itibaren zaten Filistin hep işgale uğramıştır. İsrail bir işgalci devlettir. Bir terör devletidir. Ey Trump senin düştüğün bu yanlışa biz düşemeyiz. Biz beklerdik ki bu düşünceni önce bizimle paylaş. Şu anda Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İslam İşbirliği Teşkilatı’nın dönem başkanı. Bizimle bunu anlaşman gerekiyordu. Hiç paylaşmadan böle bir adım atamazsın. Ben günlerdir hem İslam hem de Hristiyan dünyasının ileri gelenlerini tek tek aradım. Şimdi Çarşamba günü İsanbul'da bir zirve yapıyoruz. Burada bir sonuç bildirgesi açıklayacağız. Yani Trump ben yaptım oldu demesi ile olmuyor. İstediğin kadar sen oraya büyükelçiliğini taşı. İstediğin kadar İsrail orayı başkent ilan etsin. Ne olur biliyor musunuz? Sadece İsrail yaptıkları ile kalır. ABD de aldığı bu hukuksuz karar ile baş başa kalır. Çünkü bu hukuksuz bir adımdır. Hukuk tanımaz bir adımı bizim tanımamız mümkün değil” şeklinde konuştu.

 
Orhan'dan Uşun'a geçmiş olsun ziyareti
 
Dadaşlar Yağcı'yı ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu Anadolu'da 'Soğuk' gündemi
Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürüyor. Buzdan adeta ...
'Kudüs Nöbeti' başladı
Mardin’de Kudüs’e destek için 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler parkında çadır kuruldu
Dumlu Şehitleri duayla anıldı
51 yıl önce şehit olan Bafralı AlaattinKoçak ve 64 arkadaşı Erzurum Dumlu ...
 
Doğu Anadolu tek yürek
ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı Erzurum, Erzincan, ...
Iğdır'da Kudüs protestosu
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kudüs'ü, İsrail'in başkenti olarak açıklamasının ...
Karakelle Amerika’nın Kudüs kararını kınadı
Adalet ve Kalkınma Partisi Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ...
 
Kars’ta, ABD protesto edildi
Kars’ta, bir araya gelen Memur-Sen üyeleri “Özgür Kudüs için Ayaktayız” ...
Bayburt'ta ABD ve İsrail'e sert tepki
ABD'nin Kudüs'ü başkent olarak tanıma girişimlerine tüm Türkiye'de olduğu ...
“Erzurum Kudüs İçin Ayakta”
Erzurum’da ESTP (Erzurum Sivil Toplum Platformu) öncülüğünde bir araya ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva