ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>BÖLGEDEN
28 Kasım 2015 Cumartesi - 02:15

Cumhurbaşkanı’ndan Bilgi Çağı vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni gerçekleştirmek ve temaslarda bulunmak üzere gittiği Bayburt’ta, Bayburt Üniversitesi Eğitim Öğretim Yılı Açılışı ve kendisine tevdi edilen Fahri Doktora unvanı için düzenlenen törene katıldı.

Cumhurbaşkanı’ndan Bilgi Çağı vurgusu

Bayburt Üniversitesi Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni’nde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gençlerimizden, üzerlerindeki sorumluğun bilinciyle, çok büyük bir ülkenin, büyük bir milletin evlatları olmanın şuuruyla eğitim hayatlarını sürdürmelerini bekliyorum. Sizler, 78 milyonun dişinden, tırnağından artırarak kurduğu, içini donattığı üniversitelerde eğitim görürken, aynı zamanda bu aziz milletin emanetini de üzerinizde taşıyorsunuz. Son yaşadığımız hadiseler, sizlerin üzerinizdeki ağır yükü daha da artırmıştır” dedi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni gerçekleştirmek ve temaslarda bulunmak üzere gittiği Bayburt’ta, Bayburt Üniversitesi Eğitim Öğretim Yılı Açılışı ve kendisine tevdi edilen Fahri Doktora unvanı için düzenlenen törene katıldı.

“BU ŞEREFLİ PAYEYİ ÖMRÜMÜN SONUNA KADAR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYACAĞIM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fahri Doktora unvanının tevdi edilmesinden sonra bir konuşma yaptı. Yeni akademik yılın Bayburt Üniversitesi hocaları ve öğrencileri için hayırlı olmasını dileyerek ve şahsına verilen fahri doktora unvanından dolayı teşekkür ederek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu şerefli payeyi ömrümün sonuna kadar büyük bir gururla taşıyacağımı ifade etmek istiyorum” dedi.

Bayburt’a her gelişinde şehrin güzelleştiğini, 2023 hedefleri doğrultusunda her alanda kararlılıkla ilerlediğini gördüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehrin bu atılım hamlesinin en müşahhas örneğini Bayburt Üniversitesi’nin oluşturduğunu söyledi.

6 fakültesi, 7 araştırma merkezi ve 8 bin öğrencisiyle Bayburt Üniversitesi’nin hem şehrin hem de bölgenin önemli eğitim kurumlarından biri haline geldiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu başarıda emeği olan, katkısı, desteği olan herkesi tebrik ediyorum. Üniversitemizin, önümüzdeki dönemde de, bu başarı grafiğini devam ettireceğine inanıyorum” diye konuştu.

“BİLGİYE ULAŞMANIN KOLAYLAŞTIĞI, BİLGİNİN YAYGINLAŞTIĞI BİR DÖNEMDEYİZ”

Kadim medeniyetimizde toplumları tasnif etmenin ana ölçülerinden birinin bilgi ve ilim olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzyıllar boyunca İslam âleminin, dünyanın bilinen en eski üniversitelerine ev sahipliği yaptığını; ilmin, irfanın, bilginin, araştırmanın, eğitimin merkezi olduğunu kaydetti. Bilgiyle ilgili tasnifin, bugün geçerliğini, çok daha güçlü bir şekilde muhafaza ettiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Bugün de, küreselleşme ile bilgi ve iletişim teknolojilerindeki yenilikler, ekonomik ve sosyal hayatın her alanını, toplumun tüm kesimlerini etkisi altına almış durumdadır. Bilgiye ulaşmanın kolaylaştığı, bilginin yaygınlaştığı bir dönemdeyiz. İnternet, televizyon, radyo, cep telefonları, uydu teknolojileri ve ‘online’ iletişim araçları, saniyeler içerisinde bir bilginin tüm dünyaya ulaşmasına imkan sağlıyor. Bu durumun aynı zamanda, ciddi bir bilgi kirliliğine ve malumatfuruşluğa yol açtığını da biliyoruz. Yalan-yanlış bilgiler, manipülatif haberler, eksik ve tarafgir değerlendirmeler, bir ‘tık’la herkese ulaşabiliyor.”

BİLGİYE ULAŞMAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi Olayları ve 17-25 Aralık darbe girişimi sürecinde tecrübe edilen bu imkânların, ihanet şebekelerinin elinde, siyaset mühendisliklerinin, vesayet girişimlerinin aracı haline geldiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sebeple bizlerin, bir taraftan gelişen teknolojik imkânlardan azami ölçüde istifade ederken, diğer taraftan toplumumuzu, aile fertlerimizi ve öğrencilerimizi koruyacak tedbirleri de alması şarttır. Evet, bilgiye ulaşmak önemlidir; ancak çok daha önemlisi o bilginin niçin üretildiği, nasıl, nerede ve ne amaçla kullanıldığıdır. Şayet, gençlerimiz 140 karaktere sığdırılmış bir ifade ile yetiniyor, ötesini araştırmıyor, ilmin membaı olan kitabı, kütüphaneyi, tedrisi, talimi önemsiz görüyorsa, burada ciddi sorun var demektir.”

“İLETİŞİM ARAÇLARININ ESİRİ HALİNE DÖNÜŞMEYELİM”

Bu yeni iletişim araçlarının gençler tarafından etkin şekilde kullanmasının önemli olduğunu, kendisinin de zaman zaman güncel konulara dair paylaşılanları eğlenceli bulup tebessümle takip ettiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ancak, meseleyi bundan ibaret görür, asıl bilgi kaynaklarına yönelmezsek, iletişim araçlarının esiri haline dönüşürüz. Sadece bu araçlar üzerinden bir sosyal, kültürel ve eğitim hayatı inşa edilemez” şeklinde konuştu.

Vicdanları ve idrakleri terbiye etmeden, sadece bireye bilgi yükleyen bir anlayışın, sağlıklı nesiller yerine, marazlı fertler yetiştireceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilgiyi, irfan ve hikmetle birlikte geliştirmek mecburiyetindeyiz. Medeniyetimizden ve tarihimizden aldığımız ilhamla, Yeni Türkiye hedefini gerçekleştirmek için elbirliğiyle çalışmalıyız. Fikir çilesi çekmeden, altın teri dökmeden, sonsuz bir tecessüsle ilim tahsil etmeden, kütüphanelerde kitap deryasına dalmadan bunu başaramayız” sözlerine yer verdi.

“ELEŞTİRİ KIRIP DÖKME DEĞİL İMAR ETME, TAMİR ETMEDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerde daima farklı görüşlerin ve düşüncelerin olmasının doğal olduğuna işaret etti ve şu değerlendirmelerde bulundu: “Ama farklılık adına toplumun ve ülkenin gerçeklerinden de kopulmaması, sağduyunun muhafaza edilmesi, milletin değerlerine saygı duyulması son derece önemlidir. Ülkesine ve milletine yabancı, kopuk, ideolojik şartlanmışlıkla gözü bağlı, hakareti, tahkir etmeyi eleştiri olarak gören bir anlayışın üniversitelerimizi ve ülkemizi götüreceği hiçbir yer yoktur. Zira, eleştiri ayrıdır; cehalet, hakaret, tahkir etme ayrıdır. Eleştiri kırıp dökme değil, imar etme, tamir etmedir. Çünkü hiçbir insan, değer verdiği, kıymetli bulduğu şeyi kırmaya çalışmaz. Kişinin mensubu olduğu kültürü, toplumu eleştirmesi ile aşağılaması arasında farkı, artık birilerinin çok iyi anlaması gerekiyor. Kendi ülkesine, kendi milletine, o milletin tarihine, kültürüne, inancına hakaret edenler, bu bünyeye tamamen yabancılaşmış demektir.”

Konuşmasında; geçen 13 yıl içinde, ilköğretimden üniversiteye,  eğitim alanında Türkiye’de gerçekleştirilen hizmetlere ve yapılanlara değinen ve buna ilişkin sayısal veriler sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Türkiye’deki üniversitelerin artık, ülke sınırlarını aşarak uluslararası birer eğitim kurumuna dönüştüklerini söyledi. Bugün dünyanın 160 farklı ülkesinden 75 bin öğrencinin Türkiye’deki üniversitelerde öğrenim gördüğüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, halen YÖK kanalıyla 6 bin 165,  Milli Eğitim Bakanlığı kanalıyla da 2 bin 646 öğrencinin yurtdışındaki üniversitelerde lisansüstü eğitim görüp araştırma yürüttüğünü aktardı.

Eğitime verdikleri önemi ve önceliği, önümüzdeki yıllarda da, artan şekilde devam ettireceklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda salonda bulunan üniversite öğrencilerine şu tavsiyelerde bulundu: “Ben gençlerimizden, üzerlerindeki sorumluğun bilinciyle, çok büyük bir ülkenin, büyük bir milletin evlatları olmanın şuuruyla eğitim hayatlarını sürdürmelerini bekliyorum. Sizler, 78 milyonun dişinden, tırnağından artırarak kurduğu, içini donattığı üniversitelerde eğitim görürken, aynı zamanda bu aziz milletin emanetini de üzerinizde taşıyorsunuz. Son yaşadığımız hadiseler, sizlerin üzerinizdeki ağır yükü daha da artırmıştır. Bu ülkenin, bu milletin istiklali, istikbali ve haysiyeti sizlerin emanetindedir. Bu millet, binlerce yıl boyunca karşısına çıkan her sıkıntıyı geride bırakmayı başardı; inşallah bugünkü sorunlarımızı da, sizlerin gayretiyle aşacaktır.”

 
ETSO’da yatırımlar konuşuldu
 
Dadaşlardan örnek destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Birliğimizden taviz vermeyelim’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt’ta katılacağı toplu açılış ...
Bunların Allah korkusu da yok..!
Anadolu'nun manevi fatihi Şehit Ebu-l Hasan Harakani Hazretleri'nin Evliye ...
Pkk’ya götürülen çocuklar kurtarıldı
Van’ın Çatak ilçesinde terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna zorla dahil ...
 
DAP’tan Karni Deresi Peyzaj Projesi
Muş Belediyesi tarafından yapılan ve Doğ Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma ...
"Vali Babamız sınıfımıza hoş geldiniz "
Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzurum’da kendisini sosyal medyadan ...
Aşkale’de Eğitimciler buluşması
24 Kasım Öğretmenler günü tüm yurtta olduğu gibi Aşkale’de de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
 
Van ve Erzurum’da İçme suyu ucuzluk rekabeti
Van'ın, içme suyu tarifesinde büyükşehirler arasında Erzurum ile birlikte ...
Bitlis’te operasyon
Bitlis’in Tatvan ilçesinde tespit edilen bir sığınakta yaşam malzemeleri ele geçirildi.
Kağızman’da pkk operasyonu
Kağızman’da PKK’ya yönelik düzenlenen Şehit Jandarma Başçavuş Nurettin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva