ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bayraktar maden sahasında incelemede bulundu
Bayraktar maden sahasında incelemede bulundu
FETÖ firarisi 2 kişi tutuklandı
FETÖ firarisi 2 kişi tutuklandı
MİT'ten Süleymaniye’de nokta operasyon
MİT'ten Süleymaniye’de nokta operasyon
Snowboard’da Erzurum 2’inci oldu
Snowboard’da Erzurum 2’inci oldu
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
HABERLER>TÜRKİYE
23 Mayıs 2020 Cumartesi - 00:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan il Başkanlarına seslendi

Erdoğan, Türkiye’yi etkileyen Koronavirüs salgınının büyük ölçüde kontrol altına alındığını belirterek, salgının gerilemesiyle birlikte normalleşme takviminin işlemeye başladığını, veriler olumlu yönde seyrettikçe bu adımlara yenilerini eklemeye devam edeceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan il Başkanlarına seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Ekonominin çarklarının işlemesi ve istihdamı sürdürmek için pek çok destek paketi geliştirdik. Bugün geldiğimiz noktada her bakımdan diğerlerini bir kenara bırakıyorum, gelişmiş ülkelerin dahi ilerisinde bir yerde olduğumuzu görüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi etkileyen Koronavirüs salgınının büyük ölçüde kontrol altına alındığını belirterek, salgının gerilemesiyle birlikte normalleşme takviminin işlemeye başladığını, veriler olumlu yönde seyrettikçe bu adımlara yenilerini eklemeye devam edeceklerini açıkladı.

      “TÜRKİYE, SAĞLIK KONUSUNDA DÜNYANIN EN İYİ ÜLKELERİNDEN BİRİ OLARAK TAKDİR TOPLADI”

Henüz faaliyete geçmemiş iş yerleri ve sosyal alanlarla ilgili kararın, gelişmelere göre, bayram sonrası verileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bu süreçte sağlık konusunda dünyanın en iyi ülkelerinden biri olarak takdir topladığını, genel sağlık sigortasının kapsayıcılığı sayesinde hiçbir vatandaşın mağdur olmadığını anlattı.

Hastanelerin ve sağlık personelinin, ilaç ve araç gereç ihtiyacında hiçbir eksikliğe, aksaklığa meydan verilmediğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın pek çok yerinde yaşanan üzüntü verici görüntülerin hiçbirinin Türkiye'de yaşanmadığını, bakanlıklar ve tüm kurumların salgın sürecinin yönetilmesinde büyük gayret gösterdiğini, tarihi başarılara imza attığını söyledi.

EKONOMİ DEĞERLENDİRMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın hastalık nedeniyle alınan tedbirlerin yol açtığı ekonomik, sosyal ve insani sıkıntıların giderilmesi konusunda da başarılı bir süreç yönetimi gösterildiğinin altını çizerek, “Ekonominin çarklarının işlemesi ve istihdamı sürdürmek için pek çok destek paketi geliştirdik. Bugün geldiğimiz noktada her bakımdan diğerlerini bir kenara bırakıyorum, gelişmiş ülkelerin dahi ilerisinde bir yerde olduğumuzu görüyoruz” dedi.

COVİD19’LA MÜCADELE

Türkiye’de ve dünyada bir müddet daha günlük hayatın yeni kurallara göre işleyeceğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, maske kullanımı, fiziki mesafe, temizlik kurallarına riayet diye özetlenebilecek yeni bir düzene geçildiğini, vatandaşlardan da bu kuralara, tedbirlere uymalarını istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgının önüne geçilmesi noktasında bugüne kadar gösterilen hassasiyetin bundan sonra da sürdürülmesinde kararlı olunduğuna vurgu yaparak, siyasi ve ekonomik bakımdan yeniden şekillenecek dünyada hedeflenen konuma gelerek, yapılan fedakârlıkların karşılığının alınacağına inandığını söyledi.

“VATANDAŞLARIMIZA SAHİPSİZ OLMADIKLARINI GÖSTERDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin her kesiminin ihtiyaçlarına yönelik ayrı çözümler üreterek salgın sürecinin menfi etkilerini mümkün olduğu ölçüde azaltmaya, dağıtmaya çalıştıklarına işaret ederek, bugüne kadar 5,5 milyon dar gelirli vatandaşa biner lira karşılıksız nakit desteği vererek vatandaşların sahipsiz olmadıklarını gösterdiklerini anlattı.

DESTEKLER

Sanayiciden esnafa, çiftçilerden çalışanlara kadar her kesimden vatandaşla verilen destekler sayesinde herkesin yılsonuna kadar önünü görebilmesini sağladıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Gönlü ve kafası kör düşmanlıkla kararmamış olan herkes ne yaptığımızı ve ne amaçladığımız gayet işi biliyor, görüyor, takdirini de her fırsatta ifade ediyor. Buna karşılık ülkenin önüne takoz olmayı, milletin tarihine, kültürüne, değerlerine husumeti, devleti yıpratmayı temel siyaseti hâline getiren CHP yine o bildiğimiz çirkin yüzünü sergilemekten geri durmuyor. Ülke ve millet olarak birliğe, beraberliğe, kardeşliğe, dayanışmaya, morale en çok ihtiyacımız olduğu bir dönemde CHP'nin her aktörü başka bir cephede bozgunculuk, fitne, fesat peşinde koşuyor. İzmir'de camilerin hoparlörlerine sızan alçaklar saygısızca yayınlar yaparken o ildeki CHP yöneticileri zevkten dört köşe sosyal medyada bu rezilliği aktarıyor. 15 Temmuz gecesi de sala okunan camilere saldırıp imamları darp eden ezan, bayrak, vatan düşmanı müstevli zihniyet aklınca rövanş alıyor. Bunların hayallerinde cami minarelerinden ezan sesi yerine başka bir ses duymak vardır. Bunu biliyoruz. Şundan emin olsunlar ki bu milletin son ferdinin son damla kanı da toprağı ıslatmadan o hayallerine kavuşamayacaklardır.”

“ELEŞTİRİLERİN GERİSİNDE TÜRKİYE’NİN YÜKSELİŞİNDEN DUYULAN RAHATSIZLIK VAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin sağlık altyapısına, Suriye’deki, Libya’daki harekâtlarına yapılan eleştirilerin gerisinde Türkiye’nin yükselişinden duyulan rahatsızlık olduğunu aktararak, “Yıllardır ağızlarından köpükler saçarak, kalemlerinden kan damlatarak bize saldıranların hepsinin de foyaları birer birer ortaya dökülüyor. Meğer bunların hepsi de bize yönelttikleri ithamların çok daha beterini kendileri bilfiil istiyorlarmış. Bu ülkenin, bu halkın ortak değerlerini yaptıkları hırsızlıkları örtmek için bir kalkan gibi kullanarak istismar ettiklerini artık herkes görüyor” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisinin geçmişte Türkiye’ye her alanda buhran yaşattığını belirterek, “Geçmişte böylesine buhran örnekleriyle dolu bir partinin bugün yüzü hiç kızarmadan hükûmetimizi eleştirmeye kalkmasını herkes gibi biz de acı bir gülümsemeyle karşılaştık” dedi.

“YÜRÜTTÜĞÜMÜZ GÖREVLERDEKİ TÜM SORUMLULUĞU ÜSTLENDİK, ÜSTLENMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ”

AK Parti iktidarı döneminde ekonomide yaşanan gelişmeleri, atılan adımları hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “İşçi ve memurlardan emeklilere kadar ülkemizdeki tüm kesimlerin gelirlerinde geçmişle mukayese edildiğinde çok büyük reel artışlar sağlamamıza rağmen, muhalefetin bühtanlarından kurtulamadık. Başbakanlığım dönemimde bakan, bürokrat olarak görev verdiğimiz kimi isimlerin de şimdi bunlarla aynı teraneleri mırıldanıyor olmasını üzüntüyle takip ediyorum. Siyasetin temelinde millete karşı dürüst olma vardır. Düşünün, bakanım durumunda olanlar veyahut da daha farklı görevler verdiğim kişiler şimdi farklı bir şekilde saldırı içindeler. Ya sen bakansın, atılan bir adımda başbakanın onayı olmadan sen o adımı atabilir misin? Şimdi nasıl oluyor da sanki o işleri kalkıp ‘ben ben ben’; ne beni ya, nasıl olur? Bir başbakan onay vermeyecek, sen kalkacaksın bir bakan olarak adım atacaksın, bunu kime yutturuyorsunuz? Böyle kalkıp YouTube’larda topladığınız belli adımlarla netice almanız mümkün değil. İyi olan her şeyi biz şu an da takdir edecek insan arıyoruz. Kötü olan her şeyi bize yıkma hesabı içerisinde olanlara da zaten milletim hesabını sorar. Bu milletin vicdanından her şey Allah’ın izniyle döner.”

“Biz hayatımızın her döneminde olduğu gibi bundan sonra da eksiğiyle, fazlasıyla yürüttüğümüz görevlerdeki tüm sorumluluğu üstlendik, üstlenmeye de devam edeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’nin bize geçmişte yaşattığı buhranları hatırlatmış olması, milletimizin bu partiyi niçin belirli bir çizginin üzerine çıkartmadığının da ifadesidir” diye konuştu.

“27 MAYIS’TA DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER ADASI’NIN AÇILIŞINI YAPACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yılın 27 Mayıs’ının da farklı olacağını dile getirerek, “27 Mayıs’ta inşallah Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nın açılışını yapacağız” bilgisini paylaştı.

Yassıada’nın bundan sonra “Demokrasi ve Özgürlükler Adası” olarak anılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne de teşekkür ediyorum, çünkü yapımını onlar üstlendi. Dolayısıyla işletmesini de belli bir süre onlar yürütecekler. Böylece orada da yine bir kamu-özel adeta işbirliğiyle bu yatırımı yapmış olduk” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazar günü idrak edilecek Ramazan Bayramı’nı  tebrik ederek, “Rabbimden bu mübarek günler hürmetine milletimizle beraber tüm İslam âlemini esenliğe, huzura kavuşturmasını niyaz ediyorum. Ve yine bu dualarla ya Rab, bizi bu Koronavirüs belasından bir an önce kurtar. Ve ölenlere rahmet diliyorum, hastalarımıza şifalar diliyorum. Ve bu süreçteki başarılarımızın artarak devamını diliyorum” duasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı: “İşte gerek Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, gerek inşallah önümüzdeki günlerde, ay sonuna kadar hepsini yapacağız, Profesör Doktor Murat Dilmener Acil Tedavi Hastanesi ve yine Feriha Öz Acil Tedavi Hastanesi, buraların da açılışını yapacağız. Bir diğer taraftan, evet Numan Kurtulmuş Bey’in babası olan Doktor İsmail Niyazi Kurtulmuş Bey’in adını verdiğimiz, onun da inşallah açılışını yapacağız ki bir özelliği şu; Sultan İkinci Abdülhamit’in askerlerimiz için yaptırmış olduğu bir hastaneydi, onun da restorasyonu vesairesi yapıldı, onun da açılışını yine gerçekleştireceğiz.”

NOT: HABER METNİ CUMHURBAŞKANLIĞI WEB SİTESİNDEN ALINMIŞTIR

 
‘Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli’
 
TBB Erzurum çek verilerini paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli’
Erdoğan İzmir'de camilerden müzik yayını yapılmasına sert tepki göstererek, ...
Sağlıkta örnek başarı
Erdoğan, '“Sağlık sistemlerinin çöktüğü, kamu düzeninin yara aldığı bir ...
Erdoğan’dan Allah korkusu vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan HSK kura töreninde genç hakim ve savcılara hitap ...
 
'Memleket masası TBMM'dir'
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Milletin meselelerini ...
Şentop: “19 Mayıs diriliş destanıdır”
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “19 Mayıs, asil milletimizin cesaret ve kahramanlığıyla ...
‘Unutmayacağız’
Erdoğan, “Ülkesine ve halkına hizmet için koşturan kamu görevlilerine ...
 
Türkiye vatandaşını yalnız bırakmadı
Türkiye pandemi sürecinde yurt dışındaki Türk vatandaşlarını yalnız bırakmadı. ...
Bahçeli’den ‘Çirkin tuzak’ vurgusu
Bahçeli, son günlerde sıkça tartışılan “Memleket Masası” için “Milli ve ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan uyardı
Erdoğan, “Uzunca bir süre maske kullanımı, fiziki mesafeye riayet, zorunlu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva