ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SİYASET
7 Aralık 2017 Perşembe - 09:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dünyaya çağrı

"Buradan tüm dünyaya şu çağrıyı yapmak istiyorum; Kudüs'ün BM kararları ile de defalarca teyit edilmiş, hukuki statüsünü değiştirecek her türlü adımdan uzak durulmalıdır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan Dünyaya çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kudüs'ün statüsü konusunda atılacak yanlış bir adım tüm İslam aleminde infiale sebep olacaktır. Bu barış zeminini dinamitleyecek bölgemizde yeni gerilimlerin, çatışmaların fitilini ateşleyecektir" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün Kralı II. Abdullah ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Bu yıl Türkiye-Ürdün diplomatik ilişkilerinin 70. yıl dönümünün kutlandığını belirten Erdoğan, "Ürdün'ün FETÖ karşısında izlediği kararlı tutum ve ülkemizle sergilediği dayanışmayı şahsım, milletim adına takdirle karşılıyorum. Son 5-6 yıllık dönemde imzaladığımız Serbest Ticaret Anlaşması, yatırımların karşılıklı teşviki ve korunması anlaşması ve vize muafiyeti anlaşması ilişkilerimizin geliştirilmesinde önemli rol oynamıştır. Ekonomik ilişkilerimize daha dengeli yapı kazandırmak arzusundayız. Bu yönde bazı adımlar attık, atmayı da sürdüreceğiz. Ticaret, savunma sanayi, altyapı yatırımları, turizm ciddi bir işbirliği potansiyeli barındırıyor. Ayrıca, Türkiye ile Ürdün arasındaki kültürel etkileşim ile öğrenci değişiminin de geliştiğini görüyoruz. Bu yıl 50 Ürdünlü öğrenciye Türkiye burslarıyla ülkemizde üniversite imkanları sunduk. TİKA da Ürdün'de ciddi projeler yürütüyor. Bu çalışmalarımızı önümüzdeki süreçte devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.
Bölgedeki güncel gelişmelerin de görüşmede ele alındığını anlatan Erdoğan, "Bugünkü görüşmelerimizin en önemli başlığı Kudüs. Ürdün ile aynı hissiyatı paylaşıyoruz. Ürdün Haşimi Krallığı'nın Kudüs'teki kutsal mekanların hamisi olarak oynadığı kritik rolü çok önemsiyoruz. Kudüs'ün statüsü konusunda atılacak yanlış bir adım tüm İslam aleminde infiale sebep olacaktır. Bu barış zeminini dinamitleyecek bölgemizde yeni gerilimlerin, çatışmaların fitilini ateşleyecektir. Kudüs, tüm Müslümanların haremi ismetidir, gözbebeğidir. Kimden gelirse gelsin bu tarihi hakikati gözardı eden her yaklaşımın sonu hüsrandır. Bölgemizin huzur, barış ve güvenliği iç politik hesaplara kurban edilemeyecek kadar önemlidir. Ortadoğu'da istikrar için yegane yol, 1967 sınırları dahilinde bağımsız bir Filistin devletinin başkenti Doğu Kudüs olacak şekilde vücut bulmasıdır" şeklinde konuştu.
Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:
"İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı olarak olağanüstü zirveyi, 13 Aralık'ta İstanbul'da liderler zirvesi olarak toplayacağız. Liderler zirvesinin bir gün öncesinde de yine Dışişleri Bakanlarımız ön hazırlıkları yapmak suretiyle, Çarşamba günü yapılacak liderler toplantısında da alınacak kararlarla birlikte biz sonuç bildirgesini tüm dünyaya açıklayacağız. İslam dünyasının Kudüs'ün statüsünün korunması noktasında bir ve beraber hareket etmesi çok önemlidir. Kral Abdullah ile de yakın diyalog içerisinde, yakın diyalog halinde olmaya önem veriyoruz. Buradan tüm dünyaya şu çağrıyı yapmak istiyorum; Kudüs'ün BM kararları ile de defalarca teyit edilmiş, hukuki statüsünü değiştirecek her türlü adımdan uzak durulmalıdır. Hiç kimsenin kişisel hevesleri uğruna milyarlarca insanın kaderiyle oynamaya hakkı yoktur. Böylesi bir adım sadece terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürecektir."
Görüşmede, Suriye ve Irak'taki gelişmelerin de ele alındığına dikkati çeken Erdoğan, Suriye'nin ve Irak'ın toprak bütünlüğüne büyük önem verildiğini ifade etti.
Ürdün Kralı II. Abdullah ise, iki ülke arasında derin ve tarihi ilişkilerin olduğunu belirterek, siyasi, güvenlik alanlarının daha daha ilerletilmesinin öngörüldüğünü söyledi. Abdullah, "Kudüs meselesi bir önemli husus olarak ortada, ancak iki devletli çözüme bir alternatif yok ve herhangi bir barış anlaşması söz konusu olacaksa bütün bölgenin istikrarını bu belirleyecektir" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral II. Abdullah, açıklamaları sonrası tokalaşarak basın mensuplarına poz verdi.

 
TBMM'den Kudüs bildirisi
 
Bahçeli'den 'Kudüs' açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Biz de gereği neyse bunu yapacağız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaptırımları ihlal ettiği iddiasıyla bizi Amerika’da ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında taşeron düzenlemesine ...
Palandöken Belediyesinden engelliler için özel girişim
Dünya Engelliler Günü nedeniyle Palandöken Belediyesi, engelliler için ...
 
Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Kurula gitti
Türk Diyanet Vakıf Sen Erzurum Şubesi 6. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.
Taşkesenlioğlu’ndan İHA’ya ziyaret
AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu İhlas Haber Ajansı ...
'Bizim abdestimizden şüphemiz yok'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Fetö alçağının temsilcileriyle kurulan ...
 
Aydemir: ‘Ovit bir mana projesidir’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Ovit yalnızca, Mardin’den ...
Ankara’da Erzurum zirvesi
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın başkanlığında milletvekilleri ...
Bulutlar'dan Mevlit Kandili kutlaması
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Mevlit Kandili'ni kutlayarak ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva