ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>GUNCEL
20 Aralık 2017 Çarşamba - 14:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “El uzatanın elini kırarız”

Erdoğan, “Türkiye olarak kendi güvelik stratejimizi biz de şu şekilde özetleyebiliriz; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Her kim milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine göz dikerse, güvenlik stratejimize saldırmış demektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “El uzatanın elini kırarız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye olarak kendi güvelik stratejimizi biz de şu şekilde özetleyebiliriz; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Her kim milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine göz dikerse, güvenlik stratejimize saldırmış demektir” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 42. Muhtarlar Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin kendi güvenlik stratejisini açıkladığını belirterek, Türkiye’nin güvenlik stratejisinin ne olduğunu açıkladı. Türkiye’nin güvenlik stratejisini ve bu stratejiye gelecek zarara karşı nasıl mücadele verileceğini açıklayan Erdoğan, “ABD geçtiğimiz günlerde kendi güvenlik stratejisini açıkladı, bu stratejiyi ‘her şey Amerika için’ diyerek özetlemek mümkündür. Elbette her ülkenin kendisine göre bir güvenlik stratejisi belirleme ve bunu hayata geçirme hakkı vardır. Dolayısıyla biz de bu hakka sahibiz. Türkiye olarak kendi güvelik stratejimizi biz de şu şekilde özetleyebiliriz; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Her kim milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine göz dikerse, güvenlik stratejimize saldırmış demektir. Her kim bayrağımıza, ezanımıza, şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetleri olan değerlerimize saygısızlık ederse güvenlik stratejimizi ihlal etmiş demektir. Her kim vatanımızın tek bir taşına dahi el sürmeye dahi tevessül ederse kırmızı çizgilerimizi geçmiş demektir. Her kim devletimizi yıkmaya, paralel devletler icat etmeye çalışırsa güvenlik stratejimizin kadim duvarlarına kafasını çarpmış demektir. Milli birliğimize, egemenliğimize, toprak bütünlüğümüze ve haklarımıza saygı duyan herkesle birlikte yol yürümeye, ittifaklar kurmaya, müttefiklik ilişkisi içine girmeye hazırız. Bu değerlerimizden herhangi birisine el uzatanın elini kırmak bizim boynumuzun borcudur. Türkiye hiçbir zaman terör örgütleri üzerinden başka ülkeleri, toplumları hedef almadığı gibi bu yönteme tevessül edenlere de asla teslimiyet göstermez. Türkiye hiçbir zaman ekonomiyi bir sömürü, tehdit, şantaj aracı olarak kullanmadığı gibi buna kalkışana da eyvallah etmez. Biz kendi özgürlüğümüz, kendi onurumuz ve geleceğimiz için ne kadar hassasiyet gösteriyorsak, kardeşimiz ve dostumuz kabul ettiğimiz toplumlara karşı aynı duyguları besliyoruz. Bunun için Suriye ağladığında bizim gözyaşlarımız akıyor. Irak ağladığında aynı şekilde biz de mahzun hale geliyoruz. Bunun için Filistin’deki masumlara eziyet edildiğinde bizim de yüreğimiz yanıyor. Bunun için Afrika’da çocukları açlıktan bir deri kemik haline gelmiş olarak gördüğümüzde bizim de lokmalarımız boğazımıza diziliyor” diye konuştu.
Sudan, Çad ve Tunus’a bir ziyaret gerçekleştireceğini belirten Erdoğan, “Onlarla beraber dertleşelim, hasbihal edelim, neler yapabiliriz bunun gayreti içinde olmak için gidiyoruz. Bunun için Balkanlar’daki kardeşimiz kendisine ibadet edecek cami bulamadığında secdeye giden alnımız ateş gibi yanıyor ve orada ne yapabiliriz onun gayretine giriyoruz. Bunun için Avrupa’daki göçmenler ırkçıların tacizine uğradığında oturduğumuz koltuk dikene dönüşüyor ve işte 3,5 milyon mülteci bizim topraklarımızda. Onlara biz ensar olduk. Bizim medeniyetimizde ve inancımızda veren el alan elden üstündür. Bunun için Arakan’daki Müslümanların evleri başlarına yıkıldığında biz de gök kubbenin üzerimize indiği hissine kapılıyoruz. Bakın Başbakanımız geniş bir heyet ile Bangladeş’te, oradaki kampları ziyaret etti, oradaki Arakan Müslümanların halini gördü. Bunlar bizim de başımıza gelebilirdi. Biz onların halini görüp halimize hamdedeceğiz. Bunun için Akdeniz’de batan her teknenin haberi ile bizim de kalbimizin bir kısmı sulara gömülüyor. Türkiye olarak, Türk milleti olarak sorumluluğumuz büyük ama bunun üstesinden gelecek gücümüz ve azmimiz daha da büyük” şeklinde konuştu.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Senin ceddin neredeydi?”
 
Kış Sporlarında bölgesel yatırım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihe yürüyüş 24 Aralık'ta
Allahuekber Şehitlerini anma yürüyüşü için hazırlıklar başladı
Milletvekili Aydemir: ‘Kudüs’ten vazgeçmeyiz’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘İmanımızdan vazgeçmedikçe ...
Narman'da Kudüs tepkisi
Erzurum’un Narman ilçesinde, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkent olarak ...
 
1001 Hatim başlıyor
Erzurum'da asırlardır devam eden 'Bin bir hatim' programı 15 Aralık Cuma ...
Dadaşlar Kudüs için yürüdü
Erzurum’da Sivil Toplum Platformu (ESTP) öncülüğünde bir araya gelen STK’lar ...
Filistinlilerin Osmanlı hasreti
Osmanlı'nın Kudüs’ten çekilmesinin ardından Ortadoğu’da kan ve gözyaşı ...
 
'Kudüs ve Mescid-i Aksa Hz. Peygamber’in emaneti'
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “İnsanlığı, kadim geleneği, uluslararası ...
EGC Başkan Orhan'ı ağırladı
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Erzurum Gazeteciler Cemiyeti’ni (EGC) ziyaret etti.
Yılın son kaymakamlar toplantısı yapıldı
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu başkanlığında yılın son Kaymakamlar ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva