ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
29 Eylül 2009 Salı - 02:23

Çoruh Vadisi’nde kuş festivali

GHA/Akbabalardan kartallara, şahinlerden, delicelere, atmaca ve doğanlardan orman kuşlarına kadar onlarca kuş cinsini bir arada görüntülemek için Erzurum’a gelen kuş gözlemcileri, ellerindeki profesyonel fotoğraf makineleriyle adeta nokta nöbeti tuttular.

Çoruh Vadisi’nde kuş festivali

Türkiye’nin dört bir yanından Erzurum’a akın eden kuş gözlemcileri, Uzundere ilçesinde adeta nokta nöbeti tuttular. Efes Pilsen’in, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle yürüttüğü Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi (DATUR) kapsamında gerçekleşen ‘Çoruh Vadisi Kuş Gözlem Festivali’ Uzundere ilçesinde gerçekleştirildi. 
GÖZLEMCİLER UZUNDERE’YE GELDİ
Akbabalardan kartallara, şahinlerden, delicelere, atmaca ve doğanlardan orman kuşlarına kadar onlarca kuş cinsini bir arada görüntülemek için Erzurum’a gelen kuş gözlemcileri, ellerindeki profesyonel fotoğraf makineleriyle adeta nokta nöbeti tuttular.
Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi (DATUR) Saha Yöneticisi Egemen Çakır, Kuş Gözlem Festivali’nin, Efes Pilsen’in, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle yürütüldüğünü söyledi.
FESTİVAL DATUR KAPSAMINDA DÜZENLENİYOR
Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi (DATUR) kapsamında, bölgedeki kuş gözlem potansiyelinin farkındalığını gündeme getirerek, kuş gözlem turizminin gelişmesine destek olmak için gerçekleştirilen festivalin, Türkiye’nin dört bir yanından gelen kuş gözlemcilerinden büyük ilgi gördüğünü anlatan Çakır, “Bu sene ikincisi gerçekleştirilen festival süresince yaklaşık 60-70 türün bölgede görülmesi ve izlenmesi sağlandı. Kuş gözlem festivaliyle eko turizm açısından büyük önem taşıyan bölgemiz, kuş envanteri ve sahip olduğu doğal birikimlerin gözler önüne serilmesi bakımından da ön plana çıktı.” diye konuştu. 
KUŞLARIN GÖÇ YOLU VE ÇORUH VADİSİ
Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi (DATUR) Saha Yöneticisi Egemen Çakır, bölgenin sahip olduğu zenginliğin doğaseverlerle paylaşıldığı festivalin, Çoruh Vadisi'nin Uzundere, Kılıçkaya ve Karadağ bölgelerinde gerçekleştirildiğini kaydederek, Kuş Gözlem Festivali sayesinde doğa severlerin, belirlenen özel kuş gözlem noktalarında kuşların doğal yaşamını ve rotalarını keşfederek, vadinin muhteşem güzelliklerine tanık olduklarını ifade etti.
Yırtıcı kuş göçü açısından en önemli yollardan birinin Çoruh Vadisi olduğunu kaydeden Çakır, Türkiye’de ilk kez Çoruh Vadisi Kuşları kitabının DATUR projesi kapsamında basıldığını ve düzenlenen ‘Kuş Gözlem Festivali’yle bölgedeki turist sayısında önemli bir artış beklendiğini vurguladı.
200 FARKLI KUŞ TÜRÜ BELİRLENDİ
Çakır, geçtiğimiz dönemde bölgede yapılan çalışmalar sayesinde 200'ün üzerinde farklı kuş türü tespit edildiğini ve yüzlerce turistin bölgede ağırlandığına işaret ederek, “DATUR sayesinde Türkiye’deki tüm doğaseverlerin gözü bölgeye çevrilmiş durumda. Bu ve bunun gibi festivallerin çeşitliliğini artırarak, Çoruh Vadisi’ni Türkiye’nin doğal turizm cenneti haline getirmeyi amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.  
GÖZLEMCİLER, 60 AYRI TÜR TESPİT ETTİLER
Kuş Festivali’ne, Türkiye’nin değişik bölgelerinden katılan 60 kuş gözlemcisinin katıldığını anlatan Egemen Çakır, yapılan gözlemlerde 60 kuş türünün tespit edildiğini belirterek, 3 gün süren organizasyonun, kuş gözlemcilerini adeta büyülediğini söyledi.
Fotoğraf makinalarıyla mola verdikleri her kayalıkta kuşları görüntülemek için birbirleriyle yarış veren kuş gözlemcileri ise, Çoruh Vadisi’nin tam bir doğa harikası olduğunu dile getirerek, “Erzurum’a ve dolayısıyla Çoruh Vadisi’ne ilk kez geldik. Birbirinden harika doğal varlıklarıyla bu bölge, geleceğin turizm cennetidir. Hit ihtimal vermediğimiz kuş türleriyle bile Çoruh Vadisi’nde karşılaştık. Bu bölge artık bizim için bir tutku halini aldı.” diye konuştular.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkmen Rüzgarı
Etimesgut Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Anadolu Günleri ...
2011 sinerjisi
2011 sürecinde, kış oyunları yatırımları önemli ölçüde hız kazanırken, ...
Bakırcı’da onarım tepkisi
Yakutiye ilçesine bağlı Bakırcı Mahallesi, yine onarım tartışmalarıyla ...
 
Sanat seferberliği
GHA/ Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bağlı Kültür Merkezi, yeni ...
İzciler Erzurum’u tanıtıyor
Türkiye İzcilik Federasyonuna bağlı Erzurum izcileri, 2011 UNİVERSİAD ...
Sultan II. Mahmud Türbesi, Türk eseri
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Sanat ...
 
Sanatseverlere sevindirici haber
Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa, Adana, Antalya Devlet Tiyatroları ve bölgelerindeki ...
Büyükşehir Erzurum’u temsil edecek
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat ...
Bayanlar kuaförlük için yarıştı
Türkiye İş Kurumu ile Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığı tarafından ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva