ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>BÖLGEDEN
16 Mart 2020 Pazartesi - 16:59

Corona Virüs olayını istismar ve İhmal ‘Kul hakkı’

Devlet tüm imkanlarıyla korono virüsün salgın haline gelmemesi için olağanüstü çabalar sergiliyor. Vatandaşlar dünyada bu konuda en aktif ve en rasyonel yaklaşımı sergileyen devlete ve yöneticilerine müteşekkir. Ancak...

Corona Virüs olayını istismar ve İhmal ‘Kul hakkı’

Devlet tüm imkanlarıyla korono virüsün salgın haline gelmemesi için olağanüstü çabalar sergiliyor. Vatandaşlar dünyada bu konuda en aktif ve en rasyonel yaklaşımı sergileyen devlete ve yöneticilerine müteşekkir. Ancak, devlet mücadele seferberliği yaparken bazı vatandaşların ve toplantı ve panel düzenleyen bazı kuruluşların aynı dikkati göstermedikleri gözleniyor.

TEDBİR

Tedbir islam’ın emri. Nisa suresinde cenabı hak ‘Ey iman edenler, tedbirinizi alın’ diye buyuruyor.

Kaza ve kaderimizi, başımıza gelecekleri bilmediğimiz için, tedbir almak gerekir. Tedbir almak, sebeplere yapışmak dinimizin emridir. Tedbir almak tevekküle aykırı değil. Sebeplere yapıştıktan sonra tevekkül edilir. Devesini dışarı bırakıp tevekkül ettiğini söyleyen birine, Peygamber efendimiz, (Deveni bağla, ondan sonra Allah’a tevekkül et) buyuruyor.

AYMAZLIK !

Devletin tüm kurum ve kuruluşlarınca Corona Virüsle mücadele ve önlem seferberliği ve dikkatine rağmen, Erzurum’da bazı vatandaşların işin ciddiyetini algılamadıkları gözleniyor. Toplu törenlerin, açılış ve benzeri etkinliklerin iptal edildiği, Cuma namazı için bile Diyanet işlerince fetva verilerek önlem alındığı dönemde, bazı aileler nişan, nikah gibi toplu törenleri sürdürüyor.

FİYAT ARTIŞLARI

Erzurum’da yine Ticaret Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesinin aldığı önlemlere rağmen vatandaşların alımına yoğunlaştığı bazı ihtiyaç maddelerindeki gizli fiyat artışı dikkat çekiyor. Gizli zamdan etkilenen gıda maddelerinin başında makarna, limon gelirken, dezenfekte edici deterjan ve kolonya fiyatlarında da artış görülüyor.

Doğu Anadolu Bölgesinde belediyeler ve kamu kuruluşları olağanüstü bir çabayla corona virüsün salgına dönüşmemesi için mücadele veriyor. İşte il il mücadele etkinlikleri:

BİNGÖL’DE OTOBÜS TERMİNALİ DEZENFEKTE EDİLDİ

Bingöl'de toplum taşıma araçlarının yanı sıra şehirlerarası obüs terminali de dezenfekte edildi.

Çin'de başlayıp bir çok ülkeye sıçrayan son olarak ise Türkiye’de görülen korona virüs nedeniyle ülke genelinde tüm kurumlar ilaçlama ve dezenfekte çalışmasına başladı. Tüm illerde olduğu gibi Bingöl'de de belediye ekipleri vatandaşların yoğun olarak kullandıkları toplum taşıma araçları ve parklar da dezenfekte çalışması gerçekleştirdi. Son olarak belediyeye bağlı Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehirlerarası otobüs terminalinde de dezenfektasyon çalışması yaptı.

Dezenfekte çalışmalarının toplu alanlarda periyodik olarak devam edeceği aktarıldı.

AHLAT’TA KORONA VİRÜSE KARŞI DEZENFEKTE ÇALIŞMASI

Bitlis’in Ahlat Belediyesine bağlı ekipler, yeni tip korona virüse (Covid-19) karşı tedbirleri arttırarak vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanları dezenfekte ediyor.

Ahlat Belediyesi, başta toplu taşıma araçları olmak üzere alışveriş merkezi, kültür merkezi, camiler ve taziye evleri gibi toplumun yoğun olarak kullandığı yerlerde dezenfekte çalışması yürütüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, ilçede kapalı alanların yanı sıra şehir merkezinde, cadde ve sokaklarda da dezenfekte çalışmalarının yürütüldüğünü söyledi. Başkan Çoban, “Dünyayı tamamen tehdit altında bulunduran bir virüsle karşı karşıyayız. İnsanlarımızın çokta kendi başlarına mücadele edebilecekleri bir durumda değil. Dikkat ederseniz Sağlık Bakanlığımız bu konuda müthiş bir performans sergiliyor ve biz kamu kuruluşları da üzerimize düşen görevi aynı hassasiyetle yapmaya gayret ediyoruz. İlçemizde de toplu taşıma araçları olmak üzere, camiler, taziye evleri, kültür merkezi, AVM gibi insanlarımızın temas edebilecekleri tüm alanlarda dezenfekte çalışmalarını başlatmış durumdayız. Takriben bir haftadır temizlik ekiplerimizle devam eden çalışmalarımızda şehir içindeki sahillerimizden park bahçelerimize kadar açık alanlarda da temizlik faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Tabi burada vatandaşlarımıza da düşen görevler var. Mümkün oldukça gelen uyarılara hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Ülkemizde alınan tedbirler olumlu neticeler vermiş. İlçemizde, ilimizde, bölgemizde de her kamu kuruluşu üzerine düşen görevi hassasiyetle yapıyor. Hükümetimizde tüm imkanları ortaya koymuş. İlçemizde yapılan bu dezenfekte çalışmaları bir defaya mahsus olmayacak. Tüm ekibimizi özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum” dedi.

ERZİNCAN’DA OTOGAR, HAVAALANI, TREN GARI DEZENFEKTE EDİLDİ

Erzincan Belediyesi salgın hastalık tedbirleri kapsamında tüm ortak kullanım alanlarında dezenfekte çalışmalarını başlattı. Otogar, havaalanı ve tren garı dezenfekte edildi.

Kovid-19'un ülkede görülmesinin ardından şehrin dört bir yanında ivedi bir şekilde dezenfekte çalışmalarını başlatan Erzincan Belediyesi çalışmalarına ara vermeden şehirlerarası otobüs terminali, havalimanı, tren garı, kaldırımlar, otobüs durakları vb ortak kullanım alanlarında ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Bunun yanında çöpleri daha kısa süreli aralıklarda toplamaya başlayan Erzincan Belediyesi toplanan çöplerinde dezenfekte edilmesini sağlıyor.

Erzincan Belediyesince yapılan açıklamada, “Erzincan’ın koronavirüse karşı daha tedbirli olabilmesi için ilaçlama çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız. Dezenfekte işini birkaç kez tekrarlayacağız. İtfaiye araçlarımızda olsun diğer alet edevatlarımızda olsun yeterince dezenfektan ilaçlarımız bulunmaktadır halkımız bundan müsterih olsun, en iyi şekilde ilaçlama yapılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

TYB TARAFINDAN DÜZENLENEN MESNEVİ OKUMALARINA BİR SÜRE ARA VERİLECEK

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzincan Şubesince düzenlenen Mesnevi Okumalarına, korona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında bir süre ara verilecek.

TYB Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Uzun zamandan beri korona virüsüyle ilgili tartışmalar whatsapp guruplarımızda devam ediyor. Türkiye’deki mevcut durum tedbir alma gerekliliğini ortaya koymaktadır. Ülkemizin tek bir ferdinin bu virüsten etkilenmemesi adına yönetim kurulunda görev alan arkadaşlarımın da görüşlerine başvurarak Mesnevi Okumalarına durum normale dönünceye kadar ara vermenin doğru olacağı kararına varmış bulunuyoruz. Ayrıca her hafta Pazar günleri yapmakta olduğumuz Diyanet Gençlik Merkezindeki toplantılarımız da durum normale dönünceye kadar askıya alınmıştır.” dedi.

ERZİNCAN’DA UMREDEN DÖNEN VATANDAŞLARIN TAKİBİ İÇİN KOORDİNASYON TOPLANTISI

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğünce Umreden dönen vatandaşların takibi için koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik'in başkanlığında Umreden dönen vatandaşların takibi için koordinasyon toplantısı yapıldı. Gerçekleştirilen toplantı sonrası alınan kararlar doğrultusunda Erzincan İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 8 ilçe ve 10 merkez olmak üzere, evde sağlık ve toplum sağlığı birimleri tarafından doktor ve sağlık çalışanlarından oluşan 18 araçlık ekipler oluşturuldu. Ekipler tarafından son 14 gün içerisinde Umreden Erzincan’a gelen tüm vatandaşlar tek tek aranarak, evlerinde ziyaret edildi. Gerçekleştirilen ziyarette Umreden dönen vatandaşlar sağlık kontrolünden geçirilerek, kendilerine koruyucu maske ve ekipman dağıtıldı ve kesin izolasyon konusunda bilgilendirme eğitimi verildi.

ELAZIĞ'DA KORONA VİRÜSÜNE KARŞI KAPSAMLI TEMİZLİK

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da "Korona virüsüne karşı bir çok önlem alınırken, kent merkezinde meydanlar ve toplum kullanım alanları sabunlu su ile yıkanarak dezenfekte ediliyor.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni korona virüs salgınının Türkiye'ye de sıçramasından ardından alınan tedbirler arttırılarak devam ediyor. Elazığ'da belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekipler, ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları gerçekleştiriyor. Daha önce de toplu kullanım alanları, toplu taşıma araçları, depremzede ailelerin kaldığı konteyner kentler ve tarihi Harput Mahallesi gibi bir çok yerde çalışma yapan ekipler, aralıksız çalışma gerçekleştiriyor. Son olarak kent merkezinde vatandaşların yoğun olarak kullandığı İzzet Paşa Cami çevresi, Öğretmenevi önü dahil olmak üzere bir çok nokta sabunlu su ile yıkandı.

Ekiplerin ayırca spor merkezleri, okuma evleri, mezarlık alanlarındaki kapalı alanlar, katı atık tesisi, terminal, hayır çarşısı, hayvan hastanesi gibi noktalarda da hidrojen peroksit, gümüş nitrat içeren dezenfektanlarla ilaçlandığı aktarıldı.

Öteyandan her gün 102 adet toplu ulaşım aracının da EBUAŞ ekipleri tarafından her gün seferler öncesinde dezenfeksiyon işleminden geçirildiği bildirildi.

150 LİTRE SATIYORDU, ŞİMDİ 2 BİN LİTREYE YÜKSELDİ

Elazığ'da bir esnafın korona virüsü öncesinde üretimini yaptığı ve günlük 150 litre sattığı kolonyaya talep arttı. Günlük 2 bin litre kolonya satmaya başlayan esnaf, talebe yetişmekte güçlük çekiyor.

49 yaşındaki 2 çocuk babası Güven Buldaç, baba mesleği kolonya üretimini 30 metrekarelik iş yerinde devam ettiriyor. Çin'de ortaya çıkan ve birçok ülkeye olduğu gibi Türkiye'ye de sıçrayan korona virüsü öncesinde günde 150 litre kolonya satan Buldaç, şu anda talebe yetişemiyor. Gece gündüz mesai yapan Buldaç, günlük 2 ton kolonya satarak talebe yetişmeye çalışıyor. Kendi ürettikleri kolonyanın litresini 30 TL'den müşteriye sunan Buldaç, fiyat artışlarının nedeninin alkol sıkıntısından kaynaklandığını söyledi.

Bayramlara bir hafta kalınca işlerinin açıldığını ifade eden kolonya üreticisi Güven Buldaç, “Hayatımda ilk defa böyle bir yoğunluk yaşıyorum. Korona virüsüne kolonyanın çok etkili olduğu söylendi. Alkol steril bir malzemedir. Son zamanlarda neredeyse hiç dinlenemez hale geldik. Bütün stoklar tükendi. Tüm Türkiye bu sıkıntıyı yaşıyor. Kolonyanın fiyatının artması satışlardan dolayı değil. Ülkemizde alkol sıkıntısı var. Beklemediğimiz bir şeyle karşılaştık. Çin, İtalya ve İran dünyadaki birçok alkolleri satın aldılar. Şu anda ülkemizde alkol olmadığı için fiyatlar arttı. Biz de elimizde olan stokları tükettik. Böyle bir şey olacağını biz de bilemedik. Olanlar da kısa bir sürede tükendi. Alkol ve boş şişe fiyatları arttı. Koronaya en iyi gelen kolonya ise 80 derece olandır” dedi.

Genel temizlik acısından çok kolonya kullandıklarını ifade eden vatandaşlardan Semih Hissi ise, “Tedbir amaçlı biz de kolonyamızı aldık. Tedbir olarak da birçok şey yapıyoruz” diye konuştu.

HAKKARİ’DE KORONA VİRÜSÜNE KARŞI DEZENFEKTE ÇALIŞMASI

Hakkari’de alışveriş merkezlerinde yeni tip korona virüse (covid-19) karşı dezenfekte çalışması yapıldı.

Yeni tip korona virüse karşı kentin en büyük alışveriş merkezlerindeki çocuk oyun alanı, yemek katı, mescit, tuvaletler ve oturma alanları dezenfekte edildi. Alışveriş merkezinde uygulama alanını uzun süreli hijyenik hale getiren, enfeksiyon bulaşma riskini ortadan kaldıran dezenfektan ürünler kullanıldı. AVM yetkilileri, müşterilerinin güvenli ve hijyenik ortamda alışverişlerini yapabilmeleri için dezenfekte çalışması yapan belediye ekiplerine teşekkür etti.

Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri ise korona virüs vakası görülmeden önce de haftalık olarak kentte dezenfekte çalışmaları yaptıklarını belirtti. Türkiye'de korona virüs vakası görülmesinden sonra da çalışmalarını devam ettirdiklerini belirten yetkililer, “Görevli arkadaşlarımız, iş yerlerinde vatandaşın temas ettiği tüm ekipmanlarda hijyen çalışması yapıyor. Okullar, kamu kurum ve kuruluşlar, AVM’ler, cadde ve sokaklar, iş yerleri, çocuk oyun ve çocuk park alanları, halkın dinlendiği parklar olmak üzere çevreyi tamamen ilaçladık” şeklinde konuştular.

YÜKSEKOVA’DA KORONA VİRÜSE KARŞI HER YER DEZENFEKTEN GEÇİLDİ

Çin’in Wuhan kentinde başlayan korona virüsüsün Türkiye’de görülmesiyle önlemler artırıldı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde vatandaşların ortak kullandığı alanlar korona virüse karşı dezenfekte edildi. Yüksekova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, korona virüse karşı toplu taşıma, araçlar, cami, resmi kurumlar ve insanların temasta bulunduğu bütün ortak alanlar da dezenfekte uygulaması yaptı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Yüksekova Belediyesi Veteriner Hekimi Hekim Kaçan, ”Küresel bir salgın haline gelen korona virüse karşı belediye olarak gerekli tedbirleri almış bulunmaktayız. Kaymakamımız Osman Doğramacı’nın talimatlarıyla, bizde tüm kamu kuruşları, toplu taşıma araçları, camilerde ve daha sonra tüm okullarda dezenfeksiyon çalışmalara başlamış bulunmaktayız. Dezenfeksiyon işlemi belli periyotlarda rutin bir şekilde devam edecektir. Şuanda halkımıza çağrımız, panik yaratmadan bu hastalığa karşı, virüse karşı elimizde geldikçe tedbirler alarak önüne geçeceğiz” dedi.

KARS BELEDİYESİ CORONA VİRÜSE KARŞI TARİHİ MEKANLARI DEZENFEKTE EDİYOR

Dünya’nın çeşitli ülkelerinde yayılan, ülkemizde de son günlerde görülen corona virüs vakalarına karşı önlem çalışmaları Kars’ta da sürüyor.

Kars Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, dolmuşlar ve halk otobüslerinin ardından bekleme durakları, turistlerin ziyaret ettikleri tarihi binalar ve kentte vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlerde dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor.

Kars Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Kars Belediyesi’nin tüm hizmet binalarında, tesislerinde ve camiler ve tarihi yerlerde dezenfeksiyon çalışmaları yoğun biçimde sürdürülecektir” denildi.

ALİBEYOĞLU’NDAN FAHİŞ FİYAT ARTIŞI YAPAN FİRMALARA CEZA UYARISI

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili gelişmelerin ardından bazı ürünlerin fiyatlarında görülen artışlara karşı disiplin mekanizmasını işleteceklerini belirtti.

Başkan Alibeyoğlu, “Son günlerde koronavirüs vakasıyla birlikte bazı ürünlerinde hızlı fiyat artışları tespit edilmektedir. Konuya ilişkin Kars Ticaret ve Sanayi Odası olarak haksız fiyat artışına karşı disiplin mekanizmalarını devreye sokacağımızı, konunun hassasiyetle üzerinde duracağımızı ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gerekli cezai yaptırımları uygulayacağımızı buradan bildirmek isterim” dedi.

Alibeyoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili gelişmelerin yakından takip edildiğini ve fahiş fiyat uygulaması yapan firmaların tespit edilerek disiplin mekanizmasının devreye sokulacağını, sorumlular hakkında cezai sorumlulukları yerine getireceklerini ifade ederek vatandaşları mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacaklarına dikkat çekti.

Öte yandan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, talimatıyla Oda ve Borsalara gönderilen yazıda, Odaların haksız fiyat artışına karşın disiplin mekanizmalarını harekete geçirmesi istendi.

ARDAHAN'DA SINIR KAPILARINDA VİRÜS TEDBİRLERİ EN ÜST SEVİYEDE UYGULANIYOR

Korona virüs krizinin ortaya çıktığı ilk günden gerekli tedbirlerin alındığı Ardahan’ın Posof ilçesindeki Türkgözü Sınır Kapısı ve Çıldır Sınır Kapısı'nda tedbirler en üst seviyede uygulanmaya devam ediliyor.

Yetkililerinden alınan bilgilere göre, Türkgözü Sınır Kapısı ve Çıldır Sınır Kapısı'nda ilk günden beri kurulan tarama ve sağlık kontrolü çadırlarında görevli sağlık personelinin sıkı çalışmaları ile riskli bulunan kişiler yurda sokulmadı. Gürcistan tarafında da kurulan çadırda taramalar devam ederken, Türkiye'ye gelenler termal kameradan geçtikten sonra durumuna göre sağlık kontrolünden geçiriliyor. Şüpheli olanlar hemen gözlem altına alınarak. gerektiği kadar bekletildikten sonra geçiş izni veriliyor. Tarama yapılan kişide şayet virüs tespit edilirse kişi geri gönderiliyor.

AK PARTİ'NİN ARDAHAN'DA YAPILACAK KONGRELERİ ERTELENDİ

AK Parti İl Başkanı Hakan Aydın, corona virüsü nedeniyle parti kongrelerinin ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. AK Parti’de başlayan kongre süreci virüs engeline takıldı. AK Parti Ardahan İl Başkanı Hakan Aydın, 14 Mart Cumartesi günü Ardahan Merkez İlçe ile Posof İlçesi’nde yapılacak olan kongrelerin ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

İl Başkanı Aydın, Kararın genel merkez tarafından alındığını belirterek, "Sağlık Bakanlığımızın yürüttüğü Koronavirüs ile ilgili tedbirler kapsamında alınan bilim kurulu kararları ve son gelişmeler dikkate alınarak bugün yapılması planlanan Ardahan merkez ilçe ile Posof kongrelerimiz, genel başkanımızın takdir edeceği ikinci bir tarihe kadar ertelenmiştir." dedi.

Koronavirüs ile mücadelenin önemine değinen Aydın, mücadelenin kolay olması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini sözlerine ekledi.

MŞÜ’DE KORONA VİRÜSE KARŞI DEZENFEKTE ÇALIŞMASI

Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) korona virüs tehlikesine karşı fakülte, yüksekokul, sosyal, kültürel ve spor tesislerde temizlik ve dezenfektasyon çalışması yapıldı.

Dünyayı tehdit eden korona virüs salgını nedeniyle MŞÜ Senatosu tarafından bir dizi tedbir alınarak dezenfekte çalışması başlatıldı. Eğitime 3 hafta süreyle ara verilmesi ile kampüsteki fakülte, yüksekokul ile sosyal, kültürel ve spor tesislerde özel kıyafetli ekipler tarafından dezenfekte ve ilaçlama çalışması yapıldı. Büyük titizlikle yürütülen dezenfekte ve ilaçlama çalışması ile tüm tedbirler gözden geçirildi.

Yapılan dezenfekteyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan MŞÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevad Selam, hastalıkla ilgili tedbirler kapsamında üniversitedeki bina ve tesislerin sık sık temizlenip dezenfekte edildiğini söyledi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selam, “Üniversite olarak mart ayının başından itibaren tüm akademik ve idari personelimize ve öğrencilerimize ayrı ayrı korona virüs bilgilendirme konferansları düzenlendi. Eş zamanlı bir şekilde akademik ve idari tüm birimlere temizlik ve hijyen malzemeleri temin edildi ve toplu temizlik yapıldı. Bu hafta başından itibaren ise korona virüs hastalığı şüphesi veya tanısı olmamasına rağmen korona virüs (Covid-19 ) tedbir amaçlı tüm birimlerimizde dezenfektasyon çalışmalarına başlandı. Bu çalışmalar sürecinde özel kıyafetli ekipler tarafından tüm fakültelerimiz, yüksekokullarımız ve idari hizmet binalarımız; derslikleriyle, ofisleriyle, ortak kullanım alanlarıyla ve 2 bin 900 metrekarelik lavabolarıyla birlikte dezenfekte edildi, ilaçlandı ve kalan alanlara da dezenfekte çalışmalarımız devam ediyor. Millet olarak bu süreci sükûnetle atlatmamız gerekiyor” dedi.

MŞÜ’den yapılan yazılı açıklamada ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aydın Şanda başkanlığında akademik ve idari personelden oluşan 14 kişilik bir komisyon kurulduğu belirtilerek, “Öğrencilerimizin bu süreçte mağduriyet yaşamaması için gerekli tüm tedbirler alındı. Öğrencilerimizin eğitim öğretim süreçleri ve alınan önlemlerle ilgili tüm bilgilendirmeleri başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere Yüksek Öğretim Kurumunun da yaptığı açıklamalar doğrultusunda sosyal medya hesaplarımızdan duyuracağız” ifadeleri kullanıldı.

BULANIK’TA DEZENFEKTE ÇALIŞMASI

Muş’un Bulanık Belediyesi ekipleri, korona virüs tehdidine karşı dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor.

Çin'de ortaya çıkan ve Türkiye'de de tespit edilen korona virüs salgınına karşı önlem almak için Bulanık Belediyesi harekete geçti. Bulanık Belediyesi, şehir içindeki işlek iş yerlerini ve şehir içi dolmuşları, kahvehaneleri, ulaşım araçlarını dezenfekte etti. Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet İlidi, halkın sağlığını önemsediklerini belirterek, “Şehir içindeki işlek yerleri, şehir içi araçları, güvenlik kontrol noktalarımızı, okulları ve pansiyonları, tüm ulaşım araçlarını ücretsiz olarak ilaçlıyoruz. Her gün sürecek ilaçlama ve dezenfekte işlemleri ile halkımızın sağlığını önemsiyor, oluşabilecek sorunlara karşı önceden müdahale ediyoruz" dedi.

VAN’DA KORONA VİRÜS TEDBİRLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkıp tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs (COVİD-19) ile ilgili Cumhurbaşkanlığı himayesinde Sağlık Bakanlığının genel koordinasyonu ve Bilim Kurulunun kararları doğrultusunda ülke genelinde olduğu gibi Van’da de alınan tedbir ve önlemleri gözden geçirmek üzere Vali Mehmet Emin Bilmez başkanlığında toplantı gerçekleştirildi.

Vali Ali Paşa Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Sağlık Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan kurallar, virüsten korunma yolları, il genelinde korona virüs ile ilgili alınan tedbir ve önlemlerle hakkında bilgiler verildi. Toplantıda ayrıca daha önce alınan tedbirler değerlendirilirken, vatandaşları bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları konusu gündeme alındı.

Toplantıya, İl Sağlık Müdürlüğü, Van Büyükşehir Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Ticaret Borsası, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Edremit Belediyesi, İpekyolu Belediyesi, Tuşba Belediyesi ve İpekyolu İlçe Emniyet Müdürlüğünden yetkililer katıldı.

 
Cuma namazı ve cemaatle namaza ara verildi
 
107 gram metanfetamin ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ailelerin evlat nöbeti 196. gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Koronavirüs Doğu Ekspres taleplerini de etkiledi
Macera severlerin yoğun talep gösterdiği, Doğu Ekspresi de koronavirüs mağduru oldu.
Yakutiye Camilerinde korona virüsü önlemi
Yakutiye Belediyesi dünyayı etkisi altına alan korona virüsüne karşı önlemlerini ...
 
Ailelerin evlat nöbeti 195'inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Er güven tazeledi
Doğu Anadolu Bölgesi Gaziler ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Abdurrahman ...
Tarihi ilçede tarihi adım
Türkiye’nin en prestijli Millet Bahçelerinden biri Erzurum’un Yakutiye ilçesine yapılıyor.
 
‘Başımız her zaman dik olacak’
Aydın, ‘Milli Mücadelenin Atatürk’ün 23 Temmuz 1919 Tarihinde Erzurum’da ...
Evlat nöbetine bir aile daha katıldı
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Yakutiye belediyesi bahar temizliğine başladı
Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, baharın gelişiyle birlikte, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva