ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EĞİTİM
8 Ekim 2021 Cuma - 03:52

Çomaklı’dan Yüksek Öğretim değerlendirmesi

Çomaklı, “Yükseköğretim Kurulumuz; internet, yapay zekâ, büyük veri ve robotik gibi yazılım ve dijital teknolojilerin imkânlarından faydalanarak çağdaş sorunları çözmeyi hedefleyen bir strateji ile toplumsal dönüşüme yön vermeye başladı.’ dedi

Çomaklı’dan Yüksek Öğretim değerlendirmesi

Çomaklı, “Çağın gereksinimlerine cevap veren Yükseköğretim Kurulumuz; internet, yapay zekâ, büyük veri ve robotik gibi yazılım ve dijital teknolojilerin imkânlarından faydalanarak sağlık, hukuk, güvenlik, tarım, gıda ve eğitim gibi alanlardaki çağdaş sorunları çözmeyi hedefleyen bir strateji ile toplumsal dönüşüme yön vermeye başladı.’ dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen “2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni”ne Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı da katıldı.

Toplu akademik yıl açılış törenine; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve devlet erkânının yanı sıra Bakanlar, YÖK üyeleri, ilgili Kurum Başkanları, Büyükelçiler ve bütün üniversite rektörleri ile öğrenciler katıldı.

ÖZVAR: “TÜRK YÜKSEKÖĞRETİMİ, KÜRESEL İDDİA TAŞIYAN ÜNİVERSİTELERİ İÇİNDE BARINDIRMAKTADIR”

Törenin açılış konuşmasında teknolojik dönüşümlere dikkat çeken Prof. Dr. Özvar, bu dönüşümlere seyirci kalınmaması gerektiğini söyleyerek YÖK olarak büyük veri kullanımına özen göstereceklerini ifade etti. Uluslararasılaşmanın aynı zamanda bilimsel üretkenliği geliştirmenin en etkin ve stratejik yollarından biri olduğuna dikkat çeken YÖK Başkanı Özvar konuşmasına şu şekilde devam etti: “Gururla ifade etmek isteriz ki Türk Yükseköğretim sistemi, bugün küresel iddia taşıyan üniversiteleri ve aynı zamanda üstün nitelikli bilim insanlarını içinde barındıran bir konuma ulaşmıştır. Üreten, nitelikli yayın yapan ve kalite güvencesi sağlayan kurumlarımız inanıyoruz ki gelecek süreçte de pek çok bakımdan küresel ölçekte saygınlıklarını artıracaktır.”

ERDOĞAN: “EĞİTİM İLE KALKINMA ARASINDAKİ GÜÇLÜ İLİŞKİYİ KURDUK”

Açılış konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılı Mart ayından beri pek çok alanda olduğu gibi eğitim-öğretim hizmetlerinde de büyük zorluklar yaşandığını anımsatarak, uzaktan da olsa eğitimin devam ettirilmesinin önemli olduğunu belirtti. Ancak uzaktan eğitimin yüz yüze eğitim-öğretim tecrübesinin yerini tutmayacağının açık olduğunu ifade eden Erdoğan, hükümet olarak her kademedeki eğitim kurumlarını belirlenen vakitte faaliyete geçirmek için her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.

Eğitim ile kalkınma arasında güçlü bir ilişkinin olduğuna inandıklarını ve bu ilişkiyi kurduklarını hatırlatan Erdoğan: “İnsanlarımızın eğitim seviyesi yükseldikçe, bilgi ve kabiliyetleri arttıkça, ülkemizin siyasi, sosyal ekonomik gelişmesi de aynı oranda hızlanmaktadır. Yaygın ve güçlü eğitim kurumlarına sahip ülkelerde refah da artıyor. Yükseköğretim kurumlarının ülke geneline yayılması bu şekilde ortaya çıkacak refahın da adil ve dengeli dağılması anlamını taşımaktadır” diye konuştu.

REKTÖR ÇOMAKLI: “YÖK, ÇAĞIN EN ÖNEMLİ GÜCÜ OLAN BİLGİYE DEĞER VEREN BİR ANLAYIŞLA ÇALIŞMALARINI  SÜRDÜRÜYOR”

“2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni”ne katılan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, konuyla ilgili kısa bir değerlendirmede bulundu. Yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulunan Rektör Çomaklı: “Çağın gereksinimlerine cevap veren Yükseköğretim Kurulumuz; internet, yapay zekâ, büyük veri ve robotik gibi yazılım ve dijital teknolojilerin imkânlarından faydalanarak sağlık, hukuk, güvenlik, tarım, gıda ve eğitim gibi alanlardaki çağdaş sorunları çözmeyi hedefleyen bir strateji ile toplumsal dönüşüme yön vermeye başladı. Bu kapsamda çağın en önemli gücü olan bilgiye değer veren bir anlayışla başladığımız yeni akademik dönemin başarılı geçmesini diliyor, kendisini eğitime ve bilime adayan herkese başarılar diliyorum” dedi.

Açılış programının ardından, üniversitelerdeki bilimsel araştırma ile gerçekleştirilen çalışmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla YÖK tarafından ilk kez 2017-2018 eğitim öğretim yılında verilen “YÖK 2021 Üstün Başarı Ödülleri”, ödül almaya hak kazanan akademisyenlere ve üniversitelere verildi.

 

 
Sağlıklı Üretim Modeline DAP desteği
 
Erzurum Eğitim Bir Sen beklentilerini paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polis Amca Öğretmenlerinden radyo tiyatrosu
Palandöken Polis Amca İlkokulu öğretmenleri radyo tiyatrosu projesinde yer aldı.
Anaokulu öğrencilerinden Camii ziyareti
Camiiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Palandöken Gençlik Merkezi ...
Geliri ihtiyaç sahibi öğrencilere verilecek
Erzurum'da eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere destek amacıyla gıda ...
 
ATAUNİ’de ATA 100 oryantasyon açık dersi verildi
Pandemi sonrası yüz yüze eğitime geçilmesiyle beraber, Atatürk Üniversitesine ...
Rektör Çomaklı’dan ilk 500 vurgusu
Atatürk Üniversitesi Rektörü Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin dünyanın ...
ATAUNİ’de öğrencilerin verileri koruma altında
Uzun bir aranın ardından yüz yüze eğitime başlayan Atatürk Üniversitesi, ...
 
ATAUZEM’in başvurusu kabul edildi
Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalar sayesinde ...
ETÜ, Paydaşlarıyla temaslarını sürdürüyor
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, bir ...
DGS kayıt işlemlerini yaptıramayanlara müjde
YÖK 2021 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ve DGS ek yerleştirme sonucunda bir ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva