ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EĞİTİM
29 Mayıs 2019 Çarşamba - 12:33

Çomaklı, basını ağırladı

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum'da görev yapan yerel ve ulusal basın kuruluşu yöneticileri, temsilcileri ve çalışanlarıyla iftar yemeğinde buluştu.

Çomaklı, basını ağırladı

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum'da görev yapan yerel ve ulusal basın kuruluşu yöneticileri, temsilcileri ve çalışanlarıyla iftar yemeğinde buluştu.

Turizm Fakültesi Uygulama Oteli Uzay Restoranda verilen iftar yemeğine, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın yanı sıra üniversite yönetimi ile basın mensupları ve aileleri katıldı.

İftar yemeğinin ardından bir konuşma gerçekleştiren Rektör Çomaklı, Ramazan ayının bayramına yaklaşıldığı son günlerde, yıllar içinde sağlam bir kurumsallık kazanan ve profesyonel bir zihniyetle çalışan basın mensupları ile bereketli iftar sofrasını paylaşıyor olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Erzurum’un sosyo-kültürel, ekonomik ve stratejik konumuyla olduğu kadar Türk Basını açısından da önemli bir konuma sahip olduğunu aktaran Rektör Çomaklı, Erzurum’un, Envâr-ı Şarkiyye ve Albayrak gazetelerine ev sahipliği yapmasının Türk basını açısından önemli dönüm noktası olduğunu belirtti.

“Muhasır Medeniyetin Garantörü Basındır”

Rektör Çomaklı: “Basınının inandırıcılığı ve saygınlığı işlevlerini yerine getirebilmesi açısından hayati öneme sahiptir. Bu açıdan hakikatin erozyona uğratmadan okuyucuya ve izleyiciye aktarılması, bu mesleğin olmazsa olmazıdır. Basın, saygınlığını elindeki gücü milletin sesini duyurmak ve demokrasinin gelişmesi için kullandığı ölçüde tesis edebilir. Dolayısıyla her daim hakkın ve doğrunun yanında kendini konumlandırmak basın kuruluşlarının ve mensuplarının en büyük görevi olmalıdır.

Muhasır medeniyetin garantörü basındır. Demokrasinin yerelden genele doğru yayıldığı düşünüldüğünde yerel medyanın ne kadar önemli olduğu da görülecektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Fazilet Adaları olarak nitelediği yerel medya, toplumsal ve siyasal yaşamın vazgeçilmez unsurudur. Şehirle basın arasında organik bir bağın olduğu söylemek mümkündür. Bu yüzden de şehrin gelişmişlik düzeyi ile basının sorumluluk düzeyi arasında doğrusal bir ilişki vardır. Bu demektir ki şehirdeki her iyi ya da kötü şeyde basının da payı vardır” şeklinde konuştu.

“Basın Mensuplarımız, İletişim Fakültesinde Mesleki Derslere Katılıyor”

Üniversite olarak basının gücünün ve potansiyelinin farkında olduklarını ifade eden Rektör Çomaklı, bu potansiyelin harekete geçmesi konusunda kendilerini sorumlu hissettiklerini belirtti. Bu bağlamda göreve geldikleri günden itibaren yerel medya ile istişare grupları kurarak, karşılıklı diyaloğu güçlendirecek adımlar attıklarına vurgu yapan Çomaklı sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Özellikle son yıllarda İletişim fakültemizin; gazetecilik, radyo televizyon ve halkla ilişkiler bölümleri gerek stajyer öğrencileri ve gerekse mezunlarıyla yerel medyamızı hem içerik hem de nitelikli iş gücü bağlamında desteklemektedir.

Diğer yandan basınımızın güzide temsilcileri, İletişim Fakültemizde mesleki derslere katılmak suretiyle bilgi ve tecrübelerini paylaşarak öğrencilerimizin mesleki gelişimine katkıda bulunmaktadır. İnanıyorum ki üniversitemiz iş birliğiyle şehrimizin basını daha da güç kazanacak ve köklü tarihine yakışır bir saygınlıkla yoluna devam edecektir. Bu vesileyle; mübarek Ramazan ayının son demlerinde davetimize icabet edip geldiğiniz için bir kez daha teşekkür ediyor, hepimizin bu kutlu ayın feyzinden nasiplenmemizi temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin çalışmaları ve faaliyetleri hakkında basın mensuplarına slayt eşliğinde bilgi verdi.

 
Büyükşehir’den Viyadük projesi
 
Caminin musluklarını defalarca çaldılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Marka akademisyenlerden tarih buluşması
Ceylan lisans öğrencilerine bu eğitim döneminde yaptığı sürprizlere bir ...
Aksakallı, yeni eğitim sistemini değerlendirdi
Bilkent Üniversitesi Erzurum Eğitim Bilimleri Enstitüsü Öğretim Görevlisi ...
İletişimcilerden trafik bilinci testi
İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, yapmış ...
 
18 çuval dolusu mavi kapak topladılar
Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmetler öğrencileri ...
ATAUNİ’de UDEF gündemi
Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Eğitim Komisyonu Başkanı ...
Trabzon’dan Erzurum’a denizcilik köprüsü
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından başlatılan Cumhuriyetin 100. ...
 
Aşkale İMKB Lisesinde Mezuniyet coşkusu
Aşkale İMKB Anadolu Lisesi’nde 2018-2019 yılı mezunları için tören düzenlendi. ...
Eğitim Bir Sen'den eğitimcilere yönelik şiddete tepki
Eğitim Bir Sen Erzurum 2 nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, “Eğitimcilerin ...
Minik Kur’an öğrencilerine mezuniyet töreni
Ağrı-Doğubayazıt İlçe Müftülüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva