ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
HABERLER>BÖLGEDEN
4 Ekim 2015 Pazar - 03:11

‘Çocukları kandırıyorlar, götürüyorlar’

Ağrı Valisi Musa Işın, “Cezaevine girmeyi göze alarak teslim oluyorlar. Kendileri için cezaevinin dağdan daha selametli olduğunu bilerek geliyorlar. Çocukları kandırıyorlar, götürüyorlar. 14-15 yaşlarında kız çocukları var. Ondan sonra utanmadan 'devlet çocukları öldürüyor' diye bağırıyorlar” dedi.

‘Çocukları kandırıyorlar, götürüyorlar’

Ağrı Valisi Musa Işın, “Cezaevine girmeyi göze alarak teslim oluyorlar. Kendileri için cezaevinin dağdan daha selametli olduğunu bilerek geliyorlar. Çocukları kandırıyorlar, götürüyorlar. 14-15 yaşlarında kız çocukları var, 16-17 yaşlarında erkek çocukları var. Ondan sonra utanmadan 'devlet çocukları öldürüyor' diye bağırıyorlar” dedi.

Ağrı Valisi Musa Işın, Tutak'ın Ekincek köyü Fatih Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Ekincek Köyü Camisi’nin açılışına katıldı. Burada konuşan Vali Işın, bu caminin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Çok güzel bir cami olduğunu ifade eden Vali Işın, "Allah sağlık ve huzur içerisinde ibadet etmeyi nasip etsin. Camiler bizim kimliğimizdir. Toplumların kimliğidir. Bizim Türk milletinin İslam âleminin kimlikleridir camiler. Bir yerde minare varsa, bizim için oralar emin ve güvenilir bir yerdir. Çok şükür milletimizin hemen hemen yüzde 99'u Müslüman’dır. İnanç ve geleneklerine bağlıdır. Bu konuda çok titiz ve dikkatlidir. Allah bu birliğimizin vesilesi olan dinimizden ve İslam’dan bizi uzaklaştırmasın" dedi.

“HALKIMIZLA BİRLİKTE BU MÜCADELEYİ VERİYORUZ”

Son zamanlarda yaşanan terör olaylarına da değinen Vali Işın, "Ancak şunu ifade edeyim ki ilimizde Allah'a şükürler olsun terör örgütü PKK ile çok ciddi bir mücadele yapılmaktadır. Geldiğimiz günden beri biz vatandaşımızın canını, namusunu ve malını korumak için görev yaptığımızı ifade ettik. Devletin de birinci görevi vatandaşının canını, namusunu ve malını korumaktır. Bu devletin asli görevidir. Bizde bu görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Hepinizle birlikte hepimiz vatanımızı, milletimizi ve ülke bütünlüğünü, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için birlikte çalışıyoruz. Halkımızla birlikte bu mücadeleyi veriyoruz. Halkımız bizimle birliktedir. Allah'a şükürler olsun ki devletin hükümranlığı her yerdedir ve her yerde bu hükümranlığını devam ettirecektir. Devlet vatandaşların huzur ve güvenliği için kurulmuştur. Önemli görevi vatandaşın can ve mal güvenliğini emniyet ve asayişi temin etmektir. Bizde bunu yapmaya çalışıyoruz. Size malınıza ve namusunuza kast etmeye çalışanlara hiçbir şekilde fırsat vermiyoruz ve vermeyeceğiz. Bu konuda devletimiz son derece kararlıdır" diye konuştu.

Son zamanlarda yapılan operasyonlar sayesinde terör örgütünde yavaş yavaş çözülmeler meydana geldiğini dile getiren Vali Işın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Özellikle ilimizde önceden bir kaç kişi teslim olmuştu. Dünde iki kişi silahları ile birlikte teslim oldu. Bu devam edecektir. Devletin gücü herkesin gücünün üzerindedir. Hiçbir terör örgütü, hiç kimse devletten daha güçlü değildir."

“VATANDAŞLARIMIZIN DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Çözüm sürecini çok kötüye kullanan terör örgütü ve yandaşlarının bugün boyunlarının bükük olduğunu ifade eden Vali Işın, "Rezil ve zelil bir durumdadırlar. Allah onları daha rezil ve zelil etsin inşallah. Tek bir terörist dağda oluncaya kadar onlarla mücadele edeceğiz. Biz şer ocaklarının temsilcisi ve maşası olan, hiçbir şekilde halkımızı temsil etmeyen, halkımızın malına, canına ve namusuna kast eden bu şer odağına karşı hep birlikte mücadele edeceğiz. Halkımızın huzur ve rahatlığını sağlamak amacıyla başlatılan çözüm sürecini sabote etmiştir. Uyuyan polislerimizi yataklarında şehit etmiştir. ‘Trafik kazası var’ diye çağrılan polislerimizi şehit etmiştir. Normal asayiş görevini yapan astsubaylarımızı ve askerlerimizi şehit etmiştir" ifadelerini kullandı.

Doğubayazıt-Iğdır, Doğubayazıt-Gürbulak ve Doğubayazıt-Çaldıran arasında normal ticari görevlerini devam ettiren sıradan vatandaşların kamyon ve TIR’larının yakıldığını ve insanların öldürüldüğünü kaydeden Işın, “Bu vahşet karşısında devletimiz bugün gerekeni yapmaktadır. Bunlar için verilmesi gereken cevap ne ise devletimiz yapıyor ve yapacaktır da. Yapılan operasyonlarla birlikte PKK büyük zayiat vermektedir. İlimizde de bütün Türkiye'de de vermektedir. İçeride ve dışarıda bunun yandaşlarına da verilecektir. Sadece terör örgütünün dağdaki kadroları ile mücadele etmiyoruz. Onlara dolaylı ya da doğrudan destek verenlerle de mücadele ediyoruz. Hiçbir şekilde göz yummayacağız. Onlara lojistik destek sağlayan moral ve motivasyon desteği sağlayan her kim olursa devletin eli onların yakasında ve boyunlarında olacaktır. Vatandaşlarımızın desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

“PKK BÜYÜK ZAİYAT VERDİ”

PKK'nın şu an çok büyük zayiat verdiğini kaydeden Vali Işın, "PKK ve PKK'nın yandaşlarından ne çektiğini siz daha iyi biliyorsunuz. Onların eşkıyalıklarını ve haydutluklarını sizler hepiniz müşahede ediyorsunuz. Görüyorsunuz, yaşıyorsunuz ve biliyorsunuz. Dolayısı ile yapmış oldukları bu cinayetler, haydutluklar ve eşkıyalıklar karşısında ne siz sesiz kalabilirsiniz ne de devletimiz sesiz kalabilir. Dolayısı ile bugün geldiğimiz noktada da devletimiz halkımızla birlikte bu eşkıyalarla mücadele etmektedir. Çok büyük zayiatları olmuştur. Belleri kırılmıştır. Tek bir terörist dağda oluncaya kadar bu mücadele devam edecektir. Yaz kış demeden bu haydutlarla bizim mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu.

Çocukların uyarılması ve kötü yollara girmemesini de isteyen Vali Işın, "Çocuklarınıza sahip çıkan, onlar daha fidan iken koparılmalarına, toprağa gömülmelerine, bu terör örgütünün özellikle anarşist haydutların elinde yok olmalarına fırsat vermeyin. Onlar belki genç yaşın vermiş olduğu heyecanla girebilir" dedi.

“BUNLAR CANAVAR VE HAYVANDAN DAHA AŞAĞILIK YARATIKLARDIR”

Yavaş yavaş teslim olduklarını söyleyen Vali Işın, "Oradaki hayatı görüyorlar. Cezaevine girmeyi göze alarak teslim oluyorlar. Kendileri için cezaevinin dağdan daha selametli olduğunu bilerek geliyorlar. Çocukları kandırıyorlar, götürüyorlar. 14-15 yaşlarında kız çocukları var. 16-17 yaşlarında erkek çocukları var. Ondan sonra utanmadan 'devlet çocukları öldürüyor' diye bağırıyorlar. Siz öldürüyorsunuz. Siz doktorları, öğretmenleri, masum çocukları öldürüyorsunuz. Siz ambulansları yakıp yıkıyorsunuz. Sizin insanlık adına herhangi bir şeyiniz kalmış değil ki. Siz insanlıktan istifa etmişsiniz. Söyler misiniz Allah aşkına insan olan birisi sizin televizyonda izlediklerinizin hiçbirisini yapabilir mi? Adam ve çocuk öldürebilir mi? Gencecik çocukları dördüncü kattan atıp sonra taşla ezip, araba üzerinden geçirip, sonra da onun üzerine benzin döküp yakabilir mi bir insan? Bunlar asla bizden değildir. Bunlar ne Kürt, Türk, Arap ve ne de insandır. Bunlar canavar ve hayvandan daha aşağılık yaratıklardır. Devletimizin kahhar eli sürekli bunların başlarında zonklayacaktır" ifadelerini kullandı.

Esnafın bunlar yüzünden alacağını alamadığını ve borcunu ödeyemediğini vurgulayan Vali Işın, "Tahsilatını yapamıyor, sigortasını yapamıyor. Peki, düşündüğümüz zaman Kürt'ün, Türk'ün ve Arap'ın yararına mıdır? Hayır. Bu sadece bunları kullananların yararınadır. Bunu yapanların da yararına değildir. Çünkü kendileri geberip gidiyorlar, her gün öldürülüyor bu hainler" dedi.

Ağrı halkına teşekkür ettiğini belirten Vali Işın, "Ağrı halkı PKK'dan oldukça uzak duruyorlar. Bunu biliyor ve görüyorum. İnsanlar son derece mustarip olmuşlardı. Son operasyonlarla birlikte vatandaşlarımız bize ve devlete teşekkür etmektedirler. Bizi bu haydut ve zalimlerin ellerinden kurtardığınız için Allah devletimize zeval vermesin diyorlar" şeklinde konuştu.

 
MHP Kadın Kolları’ndan teşekkür toplantısı
 
Kağızman’da terör operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hainler emellerine ulaşamadı
Bitlis’in Güroymak Kaymakamı Muharrem Eligül’ün makam aracına bomba bırakıldı. ...
Malatya şehidini uğurladı
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde göreve giderken PKK’lı teröristlerce şehit ...
Kağızman’da milli coşku
Kağızman'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı
 
Bölücü hainlerden okullara saldırı
Muş Valisi Seddar Yavuz, Bulanık ilçesinde boykot çağrılarına uyulmaması ...
Malatya’ya şehit ateşi düştü
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde şehit düşen Astsubay Tolga Topçuoğlu’nun ...
Öldürülen pkk’lının üzerinden cephanelik çıktı
Hakkari’de güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürülen PKK’lının üzerinden cephanelik çıktı.
 
24 hedef imha edildi
Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari Dağlıca'da düzenlenen hava harekatında ...
Ermenice tabelaya tepki
Iğdır Azerbaycan Evi Derneği, Tuzluca ilçesinin giriş ve çıkışındaki tabelalara ...
‘Dağa ölüm tehdidi ile kaçırıldım’
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva