ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
18 Aralık 2012 Salı - 02:04

Ciritçilerden Toros çıkartması

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde Bilgi Kağan Parkı’nda Erzurum Atlı Spor Kulübü Cirit Grubu’nun bir gösteri sunacağını bildirdi

Ciritçilerden Toros çıkartması

MERSİN (İHA) - Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 9 yıl önce başlattıkları Zafer Yürüyüşü ile 3 Ocak Kurtuluş kutlamalarının artık sadece protokolün ve öğrencilerin kutladığı değil, halkın kutladığı bir bayram haline geldiğini belirterek, Mersin halkını bu yılki Zafer Yürüyüşü’ne katılmaya çağırdı.
Toroslar Belediyesi, Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 91. yıldönümüne hazırlanıyor. Bu kapsamda, Toroslar Belediye Başkanı Tuna, 9 yıldır binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirdikleri Zafer Yürüyüşü ve etkinlikleri hakkında bilgi vermek amacıyla Belediye Meclis Üyeleri, mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi. Tüm Muhtarlar Derneği Mersin Şube Başkanı Ali Gülgen ve Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Tuna, Kurtuluş Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Zafer Yürüyüşü’nün her geçen yıl daha da coşkulu ve geniş katılımla geçtiğini söyledi. Köyden kente herkesin 3 Ocak’ta tek yürek olduğu Zafer Yürüyüşü’nün sadece Mersin’de değil, Türkiye’de de ses getirdiğine ve sembol olduğuna dikkat çeken Tuna, amaçlarının tarih şuurunu genç nesillerin belleklerine kazımak olduğunu kaydetti.
Toroslar Belediyesi olarak kalabalıkları millet yapan değerlere her zaman sahip çıktıklarını vurgulayan Tuna, “Kalabalıkları millet yapan değerler vardır. Bu değerler; vatanına, diline, bayrağına, milli kültürüne, tarih şuuruna, maneviyatına sahip çıkmak demektir. Bu değerleri boşalttığınız zaman sadece maddenin, materyalin arkasından koşan kalabalık bir topluluk oluşur. Bu coğrafyada gözü olanlar hep bunu hayal etmektedirler. Bunu da televizyon aracılığıyla milletin ve özellikle genç neslin kültürünü, yaşayış tarzını bozmak suretiyle yapmaya çalışmaktadırlar. İşte inadına tarih şuurumuza sahip çıkmalıyız. 9 yıl önce başlattığımız Zafer Yürüyüşü ile 3 Ocak Kurtuluş kutlamaları artık sadece protokolün ve öğrencilerin kutladığı değil, halkın kutladığı bir bayram haline geldi. Biz bir yol haritası çizdik. Attığımız her adımda, yanımızda ve yakınımızda olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.
3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşecek olan Zafer Yürüyüşü’nün Mersin’e ve Türkiye’ye sahip çıkma noktasında çok önemli olduğunun altını çizen Tuna, Mersin halkını 3 Ocak 2013 Perşembe günü saat 08.00’de Toroslar İlçesi Kuvva-i Milliye Anıtı önünden başlayacak olan yürüyüşe davet etti. 3 Ocak etkinlikleri kapsamında düzenledikleri ve 2 ay önce başlattıkları 3 Ocak Kurumlararası Futbol Turnuvası’nın finalinin de 3 Ocak 2013 Perşembe günü saat 13.00’te Akbelen Koray Aydın Stadı’nda yapılacağını kaydeden Tuna, yine aynı gün saat 15.30’da Korukent Mahallesi’nde inşa ettikleri Bilgi Kağan Parkı’nda ise Erzurum Atlı Spor Kulübü Cirit Grubu’nun bir gösteri sunacağını sözlerine ekledi.
Öte yandan, Toroslar Kuvvai Milliye Anıtı önünden başlayarak Hastane Caddesi, İstiklal Caddesi ve Sakarya Caddesi güzergahından Cumhuriyet Alanı’na kadar sürecek Zafer Yürüyüşü’nde; Mehteran Takımı, Erzurum Atlı Spor Kulübü Cirit Grubu, gaziler, motorize ekipler, temsili Elif’in Kağnısı, sırtında cepheye mermi taşıyan Nene Hatunlar tarihi yeniden canlandıracak.
 

 
Büyükler için dert, çocuklar için eğlence
 
Ovit’te hayat durdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özerbaş Erzurum'u tanıtacak
Erzurum’dan Ahmet Kemal Özerbaş, Antakya’dan Nusret Harnupoğlu, Kuşadası’ndan ...
Erzurum, O’nu yüreğinde yaşatıyor
TRT Türk Halk Müziği sanatçılarından ‘Türkü Paşa’ Raci Alkır, ölümünün ...
Tazeoğlu ile şiir yolculuğu
Atatürk Üniversitesi öğrencileri, düzenlenen Kahraman Tazeoğlu Şiir dinletisi ...
 
Bu kez soğuğu fotoğrafladılar
Erzurum Fotoğraf Kulübü üyeleri “Kampus de Kış” adı altında düzenlenen ...
Köşker’den dadaşlara övgü
Erzurumlular Derneği’nde Gebze’de yaşayan Dadaşlarla bir araya gelen Gebze ...
Meşaleli kayak gösterisi nefes kesti
Palandöken Kayak Merkezi’nde düzenlenen meşaleli kayak gösterisi, renkli görüntülere sahne oldu.
 
Erzurum diyalogları kitaplaştı
Daha öncesi Dadaşın Lügati” çalışmasına imza atan Erzurumlu yazar Fatih ...
Sarıkamış Harekatı ve Gerçekler..
Güneş Vakfı tarafından düzenlenen geleneksel Cuma Konferansları programının ...
Akalın'ı 10 yıl önce uğurlamıştık
Erzurumlu Şair ve yazar Nazir Akalın ölümünün 10 yılında Erzurum'da; TRT ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva