ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>GUNCEL
14 Nisan 2014 Pazartesi - 13:02

Çınar’dan ‘Samimiyet’ vurgusu

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Kutlu Doğum Haftasının başlaması münasebetiyle İl Müftüsü Hasan Çınar tarafından bir kutlama mesajı yayınlandı.

Çınar’dan ‘Samimiyet’ vurgusu

 ERZURUM (İHA) - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Kutlu Doğum Haftasının başlaması münasebetiyle İl Müftüsü Hasan Çınar tarafından bir kutlama mesajı yayınlandı.

Hz. Peygamber’in miladi 1443. doğum yıldönümünü kutlayacaklarını söyleyen Çınar, “Bu sene kutlamakta olduğumuz Kutlu Doğum Haftasının ana teması Diyanet İşleri Başkanlığımızca “Peygamberimiz Din ve Samimiyet” olarak belirlenmiştir.” dedi.

 Müslüman denince akla gelen ahlaki erdemlerin başında samimiyet geldiğini söyleyen Müftü Çınar, “ Allah tarafından insanlara rehber olarak seçilmiş tüm Peygamberlerin ortak özelliklerinden biriside samimiyettir. Bu, onların Allah’a karşı özden bağlılıklarını ifade etmektedir. Ümmetini samimiyet ve ihlas çizgisinde tutmak isteyen Peygamber efendimiz doğruluk üzere bir hayat sürmemizi ve yalandan uzak durmamızı istemiştir.” dedi.

İHLAS VE SAMİMİYET

İhlas ve samimiyetin sadece inanç ve ibadetlerimizde değil, insanlarla ilişkilerimizde de son derece önemli olduğunun söyleyen İl Müftüsü Çınar: “Müslüman’ın Müslüman’a karşı samimi, içten ve gönülden davranması da dinin önemli bir ilkesidir. Zira Müminin en önemli vasfı olan güvenilirlik ancak içten ve samimi davranışlarla sağlanabilir. Sosyal hayatımızda gerek aile ve akraba ilişkilerimizde gerekse komşuluk ve arkadaşlık, iş ve ticaret hayatında, insanlara karşı içten ve samimi davranmak en büyük ahlaki erdemlerdendir. Bu erdemi kazanmanın en kısa yolu da her işimizde Allah rızasını ön planda tutmak ve O’nun her an bizi görüp gözettiğini aklımızdan çıkarmamaktır.” Kutlu Doğum haftası münasebetiyle il müftülüğü tarafından düzenlenecek olan etkinliklere halkımızı davet eden Çınar: “Bu yıl ilimizde kutlu doğum haftası ilklere sahne olacaktır. 19 Nisan Cumartesi saat 19.30’da Kapalı spor salonunda düzenleyeceğimiz konferansa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez katılacaklardır. Ayrıca yine açılışını diyanet işleri başkanımızın açılışını yapacağı “Mukaddes Miras Sergisi” 19 Nisan Cumartesi saat 14.00’te Yakutiye medresesinde açılacaktır. Yine ülkemizin farklı üniversitelerinden yaklaşık altmış akademisyen hocamızın katılımlarıyla “Hz. Peygamber ve İnsan yetiştirme Düzenimiz” konulu bir Sempozyum düzenlenecektir. Sempozyum İl Müftülüğümüzün konferans salonunda 18 Nisan Cuma günü saat 09.00’da başlayacak olup üç gün devam edecektir. Tüm bu etkinliklere halkımızı davet ederken Kutlu Doğum haftalarını tebrik ediyor hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

 
ÜNİFEB'liler FB'nin galibiyetini halayla kutladı
 
’Sen yoksan 1 kişi eksik’
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sayın Okur 23 Nisan 2014 Çarşamba 11:12

Okumaya, bakmaya MECBUR OLMADIĞINIZ şeyden rahatsız olmanız, aslında başka şeyden rahatsız olduğunuz gösteriyor kanımca. Ezberiniz mi bozuldu ? Kişilerden mi, konudan mı rahatsızlığınız olduğunu anlata idiniz, belki cevap ta gelirdi. Bilgileriniz var ise katkıda bulunsaydınız, bizler de aydınlanır ve öğrenirdik.

Yorumu oyla      6      4  
okur 22 Nisan 2014 Salı 18:43

Amma uzattınız. Herşeyi bilenler gibi.

Yorumu oyla      6      6  
Mökkem Dadaş 22 Nisan 2014 Salı 16:13

Siz bu ayetten ne anladınız ben onu anlamadım ! Nasılki yahudiler tevrata göre hüküm verdiği gibi Kur'an ın inmesi ilede müslümanların Kuranla hüküm vermesi emrolunmuş. Bunda bektaşilik birşey yok.... “Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dininde onlara acıyacağınız tutmasın.” (Nur: 2)Sana kurandan birçok ahkam ayeti iletebilirim. Şunu anlatmak istiyorumki kuran haşa mezarlıkta okunmak için indirilmemiştir. Kuran bir hayat nizamıdır....

Yorumu oyla      9      4  
Mökkem'e :Maide 44 22 Nisan 2014 Salı 13:48

Kuranı okuyacaksın. Kuranda Recm cezası var mı bakacaksın ( Sadece Yahudi kadın için uygulanmış zamanında) ve sonra yazacaksın. Ayetleri tam yazacaksın, işine geleni koymayacaksın: MAide 44" Şüphesiz Tevrat'ı biz indirdik. İçinde bir hidayet, bir nur vardır. (Allah'a) teslim olmuş nebiler onunla yahudilere hüküm verirlerdi. Kendilerini Rabb'e adamış kimseler ile âlimler de öylece hükmederlerdi. Çünkü bunlar Allah'ın kitabını korumakla görevlendirilmişlerdi. Onlar Tevrat'ın hak olduğuna da şahit idiler. Şu halde siz de insanlardan korkmayın, benden korkun ve âyetlerimi az bir karşılığa değişmeyin. Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyenler kafirlerin ta kendileridir. ﴾44 " Senin hesabından gidersek, Bektaşinin " Namaza durmayın" sonucu çıkar. "Dinde zorlama yok" hükmüne ne diyeceksin. Kim yanlış söylüyor olur o zaman? Allah adına, hüküm yaratmaktan korkacaksın. En azından Kurana baktı isen, o bile beni mutlu eder. Sağolasın

Yorumu oyla      6      4  
Mökkem dadaş 21 Nisan 2014 Pazartesi 22:47

Bekleyen kardeşe; Maide suresi 44. ayeti kerime : "Kim Allah'ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse, işte onlar kafirlerin ta kendileridir"... İslam'ın ahkam ayetlerini uygulamak için devlet olması şarttır. Misalen bir içki yasağını ancak devlet uygulayabilir. Faiz yasağını yine devlet kontrol edebilir. Bir recm cezasını veya bir hırsızın elini kesme cezasını yine devlet sağlayabilir. Bunlar çok küçük örneklerdir. Akabe biyatlarında müslümanlar niçin peygambere biyat etti? peygamber niçin ordu kurdu? Niçin elçiler gönderdi?

Yorumu oyla      8      4  
adem 21 Nisan 2014 Pazartesi 18:32

İslam dünyayı ve ahireti kapsar.Dünyada isnaların mutluluğu için yaratanın emirlerini uygulayacak bir devlet olmalı.Batılılar dünyadaki islam ülkelerini islamdan uzaklaştırıp kendilerine benzetmişler.İslam hem ahlak dinidir.Hem hukuk dinidir.Hem barış dinidir.İslami bir hayat cemaatle yaşanmaz.ancak devletle yaşanır.Peyagmberimiz Medine de azınlık olmasına rağmen devlet kurarak islamı kuralları devlette uygulamıştır.Günümüzde camilerde insanlara hep ibadetlerden bahsedildiği için insanlar islamın diğer uygulamalarından bihaberler.İslam şefkata dayanan,yanlış yapana cezasını veren,adaleti uygulayan bir devlet kurulmasını ister.Bu esaslarda devlet olmasa yaşanılan din eksik olur.Bu gün dünyada msülüamanların yaşayabileceği bir islam devleti yoktur.islam devleti sayılanlar batılıların piyonlarıdır.İslam aleminin yöneticileri piyonalrdır.Dolayısıyla islamı hakkıyla uygulayan bir devlet yok.Bu yüzden islam ülklerinde gerçek islam değil hurafeler hakimdir.

Yorumu oyla      6      4  
Adem'e 21 Nisan 2014 Pazartesi 17:10

Dini kabul edeni zorla, eziyet et, dini kabul etmeyene dokunma! Nerde yazar? Doğru kabul ettiğin bu ifade /yazdığının anlamı, Kuran alemlere değil, belli bir gruba gelmiş demek olmaz mı? Bu, Tevhid dinine itiraz olmaz mı? Bir daha okuman lazım. Toplum yönetmekle devlet olmayı anlamak lazım. Doğru dersin, Peygamberimizin hayatını okumak lazım, Kuran ışığında defalarca okumak lazım.Dini hurafelerden, rivayetlerden korumak lazım. İslami Ahlak / Hukuk farklı şeydir, İslami Devlet farklı, bilmek araştırmak lazım. Okumak lazım, İlla da Kuranı Kerimi okumak lazım. Mökkem dadaş gibi sallamamak lazım.( O ayeti yazarsa beni aydınlatmış olur.) Beklemekteyim.

Yorumu oyla      6      4  
adem 21 Nisan 2014 Pazartesi 16:46

peygamberimizin kurduğu devlet din devledidir.Medine de azınlık olmasına rağmen devlet kurarak devleti islami kurallara göre yönetmiştir.Dinde zorlama dini kabul etmeyenlere olmaz.herkes dini kaynağından öğrensin.müftülük patates vaazları verdiği için bu konuları anlatmıyor millette bilmiyor.açın Resullahın kurduğu devleti bir okuyun.bir anlatın kardeşim.gül dağıtmakla peygamber tanınmaz.onun hayatını anlatmak lazım.

Yorumu oyla      6      4  
Mökkem dadaş 21 Nisan 2014 Pazartesi 15:16

Kuran din devleti olmaz dediyse Peygamber efendimiz neden devletini kurmak için medineye hicret etti? Kuranda "Allahın indirdikleri ile hükmetmeyenler kafirlerdir" buyuruyor bu nedemek... Bilende yazıyor bilmeyende...

Yorumu oyla      9      4  
Kuran " Din devleti olamaz" diyor 21 Nisan 2014 Pazartesi 13:54

Kuran " Din devleti olamaz " diyor. İyice okumanı öneririm. İslam, devlet eliyle uygulanamaz, uygulanırsa, " İslam olmaz". Bakara Suresi:Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O halde kim tâğûtu tanımayıp Allah'a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir. ﴾256﴿ Yani hiç bir makam, kişi din adına kılık, davranış vs zorlayamaz. (İran veya Suudi, bu nedenle kuran dışıdır) ayrıca 'Benim dinim bana, senin dinin sana.. "ayetlerini de okumanızı tavsiye ederim.

Yorumu oyla      7      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Altıparmak’tan Kutlu Doğum mesajı
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, kutlu doğum haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı
Yakutiye Kaymakamlığı’ndan bayanlara özel proje
İHSAN KUMRU-Yakutiye Kaymakamlığı yeni bir projeyi daha hayata geçirecek. ...
4 yıldır çocuklarını arıyorlar
Ayşe Sümbül ile Fazilet Yaşar’ın aileleri yıllarca çocuklarına kavuşmak ...
 
Erzurum’dan Mısır’daki zulme tepki
Mısır'da, 529 İhvan üyesi için verilen idam kararını protesto etmek için ...
Erzurum Kutlu Doğum coşkusunu yaşayacak
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Erzurum'da Diyanet İşleri ...
Animasyon filmlerinin gelişim süreci ve İzlenmeleri
Animasyon filmlerinin gelişim süreci ve izlenme oranlarına yönelik olarak ...
 
Kılıç, Çat Müftülüğü’ne atandı
Van’ın Çatak İlçe Müftüsü olarak görev yapmakta iken Erzurum Çat İlçe ...
‘Erzurum Türk Milleti’nin özü’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, Erzurum'un Türk milletinin ...
Emniyette 169’uncu yıl coşkusu
Erzurum’da Polis Haftasının 169.Yıldönümü Havuzbaşı’nda düzenlenen çelenk töreniyle kutlandı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva