ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EKONOMİ
3 Aralık 2010 Cuma - 00:26

Çiftçilere eğitim gezisi

Erzurumlu çiftçiler, Trakya bölgesini fethetmeye hazırlanıyor. Yakutiye ilçe sınırları dahilindeki köylerden belirlenecek olan çiftçiler, önce İstanbul’daki TUYAP Fuarı’nı gezecek, ardından Trakya bölgesindeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerini yerinde görme imkanı bulacaklar.

Çiftçilere eğitim gezisi

SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Erzurumlu çiftçiler, Trakya bölgesini fethetmeye hazırlanıyor. Yakutiye ilçe sınırları dahilindeki köylerden belirlenecek olan çiftçiler, önce İstanbul’daki TUYAP Fuarı’nı gezecek, ardından Trakya bölgesindeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerini yerinde görme imkanı bulacaklar. Yakutiye İlçe Tarım Müdürlüğü’nde görevli 5 personelin de katılacağı geziye, ilçe sınırları dahilindeki köylerden toplam 25 çiftçi katılacak. 16 ile 19 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan ‘Avrasya Tarım ve Hayvancılık İhtisas Fuarı’nı gezecek olan çiftçiler, daha sonra Lüleburgaz Türkgeldi Tarım İşletmeleri’ne giderek, bitkisel üretimde çeşitli tarla ve yem bitkileri üretim desenleri ve tohumculuk uygulamalarını yerinde görecekler.
//TARIM İHTİSAS FUARINDA İNCELEME YAPACAKLAR
16 Aralık’ta İstanbul’a hareket edecek olan Erzurumlu çiftçilerin Trakya Bölgesi gezisiyle ilgili olarak, Yakutiye İlçe Tarım Müdürlüğü’nden şu bilgiler verildi:
“Çiftçilerimizin tarımsal teknolojideki yeni imkanları, sektörün buluşma noktasında doğrudan tanıma fırsatı yakalamaları, tarım ve hayvancılık alanındaki son teknolojiye ilk elden ulaşabilecekleri bir ortam için ortak bir platform oluşturmayı hedefleyen TUYAP Fuar ve
Kongre Merkezi’nde, ‘5. Avrasya Tarım ve Hayvancılık İhtisas Fuarı açılacak. Fuarda büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, sığır, koyun ve keçi ırkları ıslah programları, hayvancılık ekipmanları, çiftlik ve hayan barınakları projeleri, hayvan sağlığı ve veterinerlik hizmetleri, yem, yem katkı maddeleri üretim ve depolama hizmetleri, süt sağım ve soğutma teknolojileri konularındaki en son gelişmeler izlenebilecek. Çiftçilerle daha sonra Lüleburgaz Türkgeldi Tarım İşletmeleri ziyaret edilerek, yem bitkileri üretim desenleri uygulamaları, tohumculuk faaliyetleri, sürü yenilenmesi ve genetik ilerlemenin sağlanabilmesini hedefleyen damızlık düve yetiştiriciliği, çeşitli hayvan barınaklarının yerinde görülüp, yetkililerden bilgiler alınması sağlanacak. Yine Lüleburgaz ilçesinde Tareks şirketinin damızlık büyük ve küçükbaş hayvan temini, ithal dondurulmuş boğa sperması satışı, suni tohumlama çalışmaları, hayvancılık araç-gereç ve ekipman temini uygulamalar hakkında incelemeler ve çiftçilerimizin özellikle suni tohumlama ekipleri ile birlikte uygulama sahasına birlikte gitmeleri temin edilerek, sektörel bilgi düzeylerinin artırılması sağlanacak.”
//TARIMDA EĞİTİM SÜRECİ
Öte yandan Erzurumlu çiftçilerin Trakya gezisi sadece tarım ve hayvancılık faaliyetlerine yönelik olmayacak. Çiftçiler, teknik gezinin son gününde Edirne şehir merkezindeki Selimiye Camii, Ermeydanı, Külliye, Tarihi Hastane ve Erzurumlu Şükrüpaşa’nın kabriyle, tabyayı da ziyaret edecek.

Teknik gezinin masraflarının, “Erzurum İlinde Suni Tohumlama Yöntemi İle Brucella Hastalığı iİle Mücadele Projesi” kaynaklarından karşılanacağı bildirilirken, geziye katılacak olan çiftçilerle ilgili olarak ise, şu bilgiler verildi: “Gezinin, Yakutiye ilçesinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan, işletmesinde belirli bir arazi varlığı ve sağmal ineğe sahip hayvanı bulunan tarım ve hayvancılıktaki gelişmelere açık, bu konudaki faydalı tüm bilgilerini diğerlerine aktarabilecek, önderlik yapabilecek durumdaki tercihen genç üreticilerin katılımı ile ilçemiz hayvancılığına orta ve uzun vadede önemli katkılarının olacağı öngörülmektedir.”

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Süt üreticilerine eğitim desteği
Yakutiye İlçe Tarım Müdürlüğü, “Süt Soğutma Tankı Projesi” için harekete ...
LPG de Zamlandı
Benzin ve motorine gelen zam Lpg'ye de sıçradı. Bu sabahtan itibaren otogazın ...
Atık sular tarımsal üretimde kullanılacak
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü’nde, ...
 
Küçük esnafa teknoloji darbesi
Hazır kapı ve pencere sistemleri, Erzurum’da inşaat sektörüne bağlı bazı ...
Tarım’da çelişkili yaklaşım
Erzurum’da ikinci el traktör borsası da giderek büyüyor. Tarımsal üretimden ...
ESOB Yöneticisinden şok suçlama
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EESOB) Yönetim Kurulu Üyesi ...
 
Tarımda eğitim atağı
Erzurum’da Tarım-Geliştirme projesi kapsamında sözleşmeli personele tarımsal yayım eğitimi verildi.
Önder çiftçiler, köylüye örnek oldu
Erzurum’da 2010 yılı Entegre Mücadele çalışmaları sonuçlandı. Tarım İl ...
Asgari ücrette yaş sınırı 18'e çıkıyor
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, asgari ücretin tespiti ve işverenin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva