ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>ASAYİŞ
24 Nisan 2019 Çarşamba - 18:57

‘Cezaevlerinde 30 bin 427 FETÖ tutuklusu var’

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, bugün itibariyle cezaevlerinde 30 bin 427 FETÖ tutuklusu olduğunu bildirdi

‘Cezaevlerinde 30 bin 427 FETÖ tutuklusu var’

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, bugün itibariyle cezaevlerinde 30 bin 427 FETÖ tutuklusu olduğunu belirterek, “Bulunduğumuz coğrafya zor bir coğrafya. Ülkemizi huzur içerisinde bırakmamak için gece gündüz planlar hesaplar yapan şer güçlerin bunları istemediği çok açık. Türk milleti olarak, tüm kurumlarımızla gücümüzü kararlılığımızı, ülkeyi savunma noktasındaki duruşumuzu bir istiklal mücadelesi ruhu ile hayata geçirmemiz gerekiyor” dedi.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya beraberinde Genel Müdür Yardımcısı Adem Çakıcı ve İnşaat Emlak Daire Başkanı Arif Güney Gültekin ile bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Karabük’e geldi. İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Karabük Valiliği ve POMEM’i ziyaretinin ardından Eskipazar ilçesinde bulunan yapımı tamamlanan yeni İlçe Emniyet Amirliği binasının açılışına katılan Uzunkaya yaptığı konuşmada, 2017 yılında Türkiye genelinde meydana gelen asayiş olaylarının 2018 yılında yüzde 10 civarında hem aydınlatma oranında iyileşme olduğunu belirtti. Uzunkaya “Hem de önemli olayların, başta mala karşı işlenen suçlar olmak üzere kişilere karşı işlenen suçlarda yüzde 10’un üzerinde, yüzde 18’lere varan, hatta hırsızlık olaylarında yüzde 35’lere aşan oranda iyileşme sağlandığını da büyük bir memnuniyetle sizlere ifade etmek isterim. 2017 yılında polis teşkilatımız, Türkiye genelinde şahsa karşı işlenen suçlar kategorisindeki tüm suçların aydınlatmasını yüzde 94.5 oranında yerine getirirken bu rakam 2018 yılında yüzde 95.6’lara ulaşmış, yine 2017 yılında mala karşı işlenen suçlardaki yüzde 38 civarında olan aydınlatma oranının ki bu rakam düşük bir yüzde gibi görülse de dünya polis teşkilatları açısında da aldığımızda oldukça hatırı sayılır bir başarı oranıdır. “

“35 YILLIK MÜCADELE SONUNDA PKK’LI TERÖRİST SAYISI 700’LÜ RAKAMLARA İNDİRİLMİŞTİR”

Diğer yandan PKK terör örgütü ile de mücadele ettiklerini ifade eden Uzunkaya “Ülkemizin 35 yıllık 1984 yılından beri devam eden bir amansız mücadele alanı, beka sorunu. Bu sorunun arkasında sadece adı PKK olan bir örgüt değil, bunu yıllardan beri besleyen, büyüten, destekleyen ve son tahlilde de hepimizin gördüğü gibi yurtdışında binlerle ifade edilen tırlarla silahı, topu tüfeği aktaran devletlerin olduğunu biliyoruz. 35 yıldır PKK ile yürütülen bu amansız mücadele ve beraberinde yine ülkemizi rahat bırakmama adına, ayağa kalkmamızı engelleme adına, büyümemizi güçlenmemizi istememe adına dünyada ve bölgemizde söz sahibi olmamak için nefesimizi kesme, ağzımızı kapatma adına yürütülen bunca emperyal faaliyetlere karşı ülkemiz, en tepeden Cumhurbaşkanı’ndan, sokaktaki tüm birimlerine vatandaşlarına kadar dik ve kararlı bir duruşu sergilemiş, hamdolsun 35 yıllık mücadele sonunda daha birkaç yıl öncesine kadar sayısı 8-10 binlerle ifade edilen PKK’lı terörist sayısı bugün ülkemiz sınırları içerisinde 700’lü rakamlara indirilmiştir. Düne kadar pek çok konuda taşeron örgüt olarak eylemler yapan başta DHKP-C olmak üzere türevi, yandaşı, akrabası olan pek çok terör örgütü bugün ülkemizde barınacak alan bulamayıp, yurtdışında başka ülkelere kaçma yollarını aramış ve kaçmış” diye konuştu.

“30 BİN 427 FETÖ TUTUKLUSU BULUNMAKTA”

“15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi ile ülkemizi bölmek, parçalamak ve son Türk devletini tarih sahnesinden silmek isteyen bu örgütün hain planları hamdolsun ters tepmiştir” diyen Uzunkaya şunları söyledi: “Ülkeyi parçalamak isteyenler farkına varmadan veya gayri ihtiyari ülkenin birleşmesine, bütünleşmesine, kenetlenmesine vesile olmuştur. Neticede bu örgütle de emniyet teşkilatımız başta olmak üzere yargısından silahlı birimlerine devletin her kademesine kadar amansız bir mücadele içerisine girilmiştir. 15 Temmuz 2016’dan günümüze kadar Türkiye’de bugün itibariyle 240 bini aşkın FETÖ terör örgütüyle irtibatlı, iltisaklı kişi hakkında adli işlem yapılmış ve bugün itibariyle bu örgütün cezaevlerinde 30 bin 427 tutuklu, hükümlü veya hüküm özlü mensubu bulunmaktadır. Bulunduğumuz coğrafya zor bir coğrafya. Ülkemizi huzur içerisinde bırakmamak için gece gündüz planlar hesaplar yapan şer güçlerin bunları istemediği çok açık. Dolayısı ile bizler Türk milleti olarak, tüm kurumlarımızla gücümüzü kararlılığımızı, ülkeyi savunma noktasındaki duruşumuzu bir istiklal mücadelesi ruhu ile hayata geçirmemiz gerekiyor.”

“2018 YILINDA UYUŞTURUCUYA BAĞLI ÖLÜM RAKAMLARI 600’LÜ SEVİYELERE İNDİ”

Uyuşturucunun da ülkemizin belası olan değişmeyen kangren sorunlarından biri olduğunu kaydeden Uzunkaya, “Geçtiğimiz 2017 yılında Türkiye’de 950’ye yakın insan uyuşturucu sonucu hayatını kaybetti. Bunun ile ilgili gerek bakanlığımızın gerek diğer pek çok bakanlığın el birliği ile yürütülen kararlı mücadele sonucunda 2018 yılında uyuşturucuya bağlı ölüm rakamları 600’lü seviyelere indi. Yani 950 civarında insanımızın hayatını kaybettiği bir önceki yıl 2018 yılında 600’lü rakamlara çekilmiş. Bu küçümsenmeyecek son derece önemli bir tablodur. Bu kararlı duruşumuzu her birey toplumsal sorumluluk anlayış çerçevesinde sürekli duyarlılık gösterirse inanıyoruz ki uyuşturucuya bağlı ölümler ve uyuşturucu bağlı suçlar asgariye inmiş olur. Uyuşturucu sadece ölümlerle değil geleceğimiz olan ve bu ülkenin hakkını, hukukunu değerlerini gelecekte savunup koruyacak olan bu gençlerimize aynı iradeyi, şuuru, basireti ve gayreti göstermelerini diliyorum. Dolayısı ile bu gençlerimizi beyinlerini ve bedenlerini çürütmeyi hedefleyen uluslararası proje olarak görmek lazım. Uyuşturucu sadece ölüm rakamı olarak, sadece meşru olmayan bir gelir rakamı olarak almamak lazım. PKK terör örgütünün sadece uyuşturucudan sadece 1 yılda 3 milyar dolar gelir elde ettiğini ve elde ettiği bu geliri ülkemize karşı top, tüfek, silah, saldırı, kan ve gözyaşına dönüştürmek için kullandığını lütfen unutmayalım. Dolayısı ile uyuşturucu ile mücadele konusunda aynı terör örgütleri ile olduğu gibi amansız bir şekilde devlet kararlılığımız sürdürülüyor. Bugün Türkiye Cumhuriyeti cezaevlerinde uyuşturucu suçları ile ilgilenen satıcı pazarlayıcı baron bozuntusu kişiler dahil olmak üzere 57 bin insan yatıyor. Bu küçümsenmeyecek son derece önemli rakamlardır” ifadelerine yer verdi.

 

 
Emniyet'ten traktörlere denetim
 
‘Çocuk kalbinden daha geniş bir umman yok’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emniyet'ten traktörlere denetim
Emniyet Genel Müdürlüğünce ülke genelinde traktörlere yönelik yapılan ...
Gülbey’den bir şok iddia daha
ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, yeni Ermeni terör örgütü ASALA Suriye’de ...
Kadavra köpeği ’Pelte’ küçük Furkan’ı arıyor
Karaçoban ilçesinde 17 Nisan günü kaybolan 4 yaşındaki Furkan Yiğit’ten 8 gündür haber alınamıyor.
 
Kayıp Furkan’dan 7 gündür haber yok
Erzurum’un Karaçoban ilçesinde evinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki ...
Erzurum’da Huzurlu Sokaklar Uygulaması
İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’na ...
Jandarma’dan uyuşturucu tacirlerine darbe
Aşkale İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yol kontrol uygulamalarında ...
 
MİT, 4 PKK/KCK mensubunu Türkiye'ye getirdi
MİT'in yurtdışındaki PKK/KCK hedeflerine yönelik sürdürdüğü çalışmalar ...
FETÖ operasyonunda 14 gözaltı
Aralarında Erzurum’un da bulunduğu Balıkesir merkezli olarak 15 ilde eş ...
Kayıp Furkan olayında yeni gelişme
Erzurum’un Karaçoban ilçesine bağlı Budaklı Köyünde 6 gün önce kaybolan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva