ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
7. Dede Korkut Günleri başladı
7. Dede Korkut Günleri başladı
Edebük şehitlerine vefa
Edebük şehitlerine vefa
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>EĞİTİM
28 Nisan 2010 Çarşamba - 01:38

Ceylan’la gururlandık...

SAMET ÖZÜNAL/GHA/A.Ü. Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ceylan, 1. Dil, Kültür ve Medeniyet Sempozyumu’nda Atatürk Üniversitesi’ni temsil etti. Trakya Üniversitesi ile Arnavutluk Tiran Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği sempozyumda, hem konuşma, hem de oturum başkanlığı yapan Ceylan, katılımcılara “Balkanlarda İskitler’i anlattı.

Ceylan’la gururlandık...

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, 1. Dil, Kültür ve Medeniyet Sempozyumu’nda Atatürk Üniversitesi’ni temsil etti. Trakya Üniversitesi ile Arnavutluk Tiran Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği sempozyumda, hem konuşma, hem de oturum başkanlığı yapan Prof. Dr. Ceylan, katılımcılara “Balkanlarda İskitler’i anlattı.
//CEYLAN BAŞKANLIK ETTİ
Arnavutluk’un başkenti Tiran’da gerçekleştirilen 1. Dil, Kültür ve Medeniyet Sempozyumu, Erzurum’dan da Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alpaslan Ceylan’ı ağırladı. Ceylan, Türkiye’nin birçok kentinden akademisyenlerin katıldığı ve Arnavutluk’un başkenti Tiran’da yapılan sempozyumun ilk gününde oturum başkanlığı yaptı. Sempozyumun ikinci etabında ise, “Balkanlarda İskitler” konulu bir konuşma yaptı. Bir hafta süren sempozyumda, Tiran Üniversitesi’nin akademisyenleri tarafından çeşitli bildiriler sunuldu.
//BALKANLARDA 1. DİL, KÜLTÜR VE MEDENİYET SEMPOZYUMU
Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, bu yıl ilki düzenlenen 1. Dil, Kültür ve Medeniyet Sempozyumu’nun, Trakya Üniversitesi ile Tiran Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği bir organizasyon olduğunu hatırlatarak, anlamı itibariyle çok büyük bir öneme sahip olan sempozyumda, Erzurum’u ve Atatürk Üniversitesi’ni temsil etmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Sempozyumda, “Dil Etkileşimi Açısından Türk Arnavut İlişkileri”, “Makedonya’da Arnavutların Etkisi”, 16. Yüzyıl Rumeli Türkçesi”, “Anadolu ve Balkanlarda Nüfus”, “Türk Edebiyat Tarihi”, “İki Kültür Arasında Köprü” gibi, daha birçok konunun ele alındığını anlatan Ceylan, kendisinin de, sempozyuma hem konuşmacı, hem de oturum başkanı olarak katıldığını dile getirdi. 1. Dil, Kültür ve Medeniyet Sempozyumu’nda, “Balkanlarda İskitler” konulu bir konuşma yaptığını söyleyen Ceylan, büyük ilgi gören konuyla ilgili olarak aktarımlarda da bulundu.
//CEYLAN; İSKİTLER’İN BALKAN SERÜVENİNİ ANLATTI
Çin Seddi’nden Tuna Nehri’ne kadar yayılmış olan İskitler’in, tarihi kaynaklarda farklı adlarla anıldıklarını kaydeden Ceylan, İskit adının; Çin kaynaklarında Sai ve Sai Wang, Pers kaynaklarında Saka Tigrakhauad, Saka Tiay Para Day, Saka ve Haumavarga; Asur kaynaklarında ise, Skythai olarak geçtiğini belirtti. İskitler’in doğuda Büyük Çin Seddi, kuzeyde Sibirya, batıda Tuna Nehri ve Macaristan Ovaları ve güneyde de Tanrı Dağları’na kadar uzanan yaklaşık 7 bin kilometrekarelik bir coğrafyada hakimiyet kurduklarını anlatan Ceylan, Daha sonra Balkanlar ve Anadolu’ya geldikleri görülmektedir. M.Ö. 8 ve 7. yüzyıldan itibaren bölgede varlığı görülen İskitler, Tuna boylarına yerleşmeleriyle birlikte bu c o ğrafyada yer alan Kimmerler ile Trak boylarından Thyeer, Bithynler ve Trerler boğazları geçerek Anadolu’ya girmişlerdir. İskitler’in batı göç kolu da, aynı yolu geçerek Anadolu’ya geçtikleri görülmektedir. Bu dönemde bölge tarihi açısından önemli bir gelişme de, Tuna boylarında yaşayan İskitlere, Persler tarafından sefer düzenlenmesidir. Pers Kralı Darius, İstanbul boğazını geçerek Trakya’ya doğru yürümüştür. Bu da Balkanlar’da İskit ve Kimmerlerin önemli bir varlık gösterdiğini ortaya koymaktadır.” diye konuştu.
Sempozyumdaki konuşmasının çok büyük bir ilgi gördüğünü ve üzerinde çeşitli değerlendirmelerin yapıldığını kaydeden Ceylan, dil, kültür ve medeniyetlerin tarihi geçmişlerini ele alındığı sempozyumun bundan sonraki yıllarda da gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 28 Nisan 2010 Çarşamba 17:38

Hoca Efendi,İskitleri bırakın da Ermeni meselesine bskın.Sözde soykırıma çareler bulun.Bugüne kadar sizi bu meselede hiç görmedik,çalışmalarınızı duymadık.Üntüpüf ten konularla ilgileniyor,böyle önemli konuları ise önemsemiyorsunuz.İskitleri bırakın,Osmanlı arşivlerini açın,tarihi aydınlatın. Gerçek görevinizi yapın. EDİTÖR: Prof. Dr. Alparslan Ceylan, bahsettiğiniz sahada değil, Eskiçağ Tarihi Uzmanıdır. Sayın Ceylan, Güneş Vakfı çalışmaları dahilinde Ermeni meselesine araştırma, panel ve sempozyumlarla gerekli bilimsel müdahaleleri göstermekte ve halkı da aydınlatmaktadır. Haberiniz olmadığı için de belirtelim, Erzurum'da dördüncüsü yapılacak olan Türk Şölenleri onun delaleti ve çalışmalarının eseridir. Bir not daha iletelim, sizin entipüf diye oldukça yakışıksız şekilde tarif ettiğiniz İskitler, Türk Milletinin atalarıdır. Sanırız iskit Türklerini birşeklide de duymuş olmalısınız Tenkit ederken, ilgili şahıs hakkında yeterli bilgi toplamanızı salık veriyoruz.

Yorumu oyla      6      4  
ZEYNEP ŞAT 28 Nisan 2010 Çarşamba 13:54

HOCAM GERÇEKTENDE YAPTIKLARINIZ TAKDİRE ŞAYAN.

Yorumu oyla      6      4  
emin suha salın 28 Nisan 2010 Çarşamba 10:36

hocam sizinle gurur duymamak elde değil.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deprem Eğitim Tır’ı Erzurum’a geliyor
SAMETÖZÜNAL/GHA- Deprem Tırı, 5 ile 6 Mayıs tarihlerinde öğrencileri bilgilendirmek ...
EKTUD’dan kurs başarısı
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Erzurum Turizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (EKTUD), ...
YGS sonuçları bu hafta açıklanıyor
İlhami İBİŞ – ERZURUM gazetesiÖğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ...
 
Aziziye’den proje başarısı
Oğuz Selim Karahan (CİHAN)- Erzurum Özel Aziziye Eğitim Kurumları Öğretmeni ...
Pasinler HEM’den Çocuk Şenliği
Pasinler ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı etkinlikleri ...
Engelliler için eğitim seferberliği
SAMET ÖZÜNAL/GHA/ - Engelli bireylerin eğitim sorununa çözüm üretmek amacıyla ...
 
Görme engellilere istihdam eğitimi
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda “sakatlık oranı en ...
YİBO öğrencileri mehter takımı kurdu
ARİF ÇORUH/(İHA) - Pazaryolu 75 Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda okuyan ...
İletişim’den çağdaş düşünce atılımı
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, ülkedeki kültür sanat ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva