ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>TÜRKİYE
14 Ağustos 2014 Perşembe - 16:51

Çevre izni ve lisans sürecinde yeni dönem

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, mevcut yürürlükte bulunan Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkındaki Yönetmeliği “Çevre İzni ve Lisansı Yönetmeliği” olarak değiştiriyor.

Çevre izni ve lisans sürecinde yeni dönem

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, mevcut yürürlükte bulunan Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkındaki Yönetmeliği “Çevre İzni ve Lisansı Yönetmeliği” olarak değiştiriyor.

Bakanlık, Çevre Kanunu uyarınca alınması gereken; hava emisyonu, çevresel gürültü, atıksu deşarjı ve derin deniz deşarjı konularından en az birini içeren izni ifade eden Çevre İzni ile atıkların toplanmasından bertarafına kadar ki süreç içerisinde faaliyet gösteren işletmelerin iş ve işlemlerine ilişkin teknik yeterliliği ifade eden Çevre Lisansı işlemlerinde yaptığı değişiklikle yeni ve daha faydalı bir dönemi başlatacak.

GÜLLÜCE YÖNETMENLİK DEĞİŞİKLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

Yönetmelikte yapılan değişikliklerin gerekliliğine dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten günümüze kadar ki süreç içerisinde uygulamalara açıklık ve kolaylık getirmesi, etkinliğinin arttırılması, karşılaşılabilecek sorunların giderilmesi, yürürlüğe giren yeni mevzuatlara uyum sağlaması amaçlarıyla Yönetmelikte değişiklikler gerçekleştirilecek” dedi.

ÇEVRE KANUNU

Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkındaki Yönetmelik, çevreye kirletici etkisi bulunan tesislerin çevre mevzuatı gereğinde faaliyet gösterebilmek için almak zorunda oldukları farklı izin ve lisanslar yerine bütüncül yaklaşım stratejisi çerçevesinde tek bir çevre izni ve lisansı uygulaması olarak faaliyet gösterdi. Yönetmeliğin 01.04.2010 yılında yürürlüğe girdiği tarihten günümüze kadarki süreç içerisinde 12 bin 794 Geçici Faaliyet Belgesi, 8 bin 288 adet ise Çevre İzni ve Lisansı Belgesi düzenlendi.

Çevre İzni ve Lisansı Yönetmeliği ile Geçici Faaliyet Belgesi (GFB) başvurularında herhangi bir eksiklik bulunması durumunda doğrudan reddedilmesi yerine eksiklik bildirim yapılması süreci olacak. İşletmede yapılan değişikliklerin çevresel açıdan iyileştirme yönünde olması durumunda çevre izni veya çevre izin ve lisans alma sürecinin yeniden başlatılıp başlatılmayacağının, izni veren yetkili merci tarafından değerlendirilecek.

Çevre İzin veya Çevre İzin ve Lisans Belgelerinin yenilenmesi ile ilgili düzenleme yapılmış ve Çevre İzni olan işletmeler ile mevcut lisans konuları ile ilgili herhangi bir değişiklik olmaması durumunda çevre izin ve lisansı olan işletmelerin tekrar Geçici Faaliyet Belgesi başvuru süreci çıkarılacak. Çevre İzin ve Lisansı Belgesi işletmelerin çevre lisansına tabi ilave tesisler veya üniteler eklemek istemesi durumunda yeniden GFB sürecine sokulmadan eklenecek tesisler veya üniteler için çevre izni ve lisansı başvurusu münferit olarak yapılabilmesini sağlayacak.

Çevre İzin ve Lisansı Belgesi işletmelerin mevcut prosesinde bir değişiklik yapmasını gerektirmeyecek nitelikte olan atıkları mevcut belgelerine eklemek istemesi durumunda yeniden GFB sürecine sokulmadan yeni bir süreç tanımlanacak. Yönetmelik kapsamında düzenlenen belge iptalleriyle ilgili hükümler mevcut yönetmeliğin değişik maddelerinde yer aldığından iptale ilişkin hükümler yeniden gözden geçirilerek tek bir maddede toplanacak. Ayrıca, usulsüz ve gerçeğe aykırı bilgi ve belge düzenlendiği tespit edilen tesislerin çevre izin veya çevre izin ve lisans belgeleri iptali ile ilgili düzenleme yapılacak.

Askeri tesisler ile ilgili çevre izin veya çevre izin ve Lisans uygulamalarının, ilgili kurumun görüşü alınarak Bakanlık tarafından belirlenecek. Yönetmeliğin Ek-1 ve Ek-2 listeleri, uygulamada yaşanılan sıkıntıları giderecek şekilde ve ÇED Yönetmeliği Ek listeleri mümkün olduğunca uyumlaştırılacak. Geçici Faaliyet Belgesi ile çevre izin ve lisans başvuru sürecinin hızlandırılması amacıyla istenilen belgeler sadeleştirilecek.

 
Şimşek’e Türk Dünyası ‘Şehir ve Edebiyat’ ödülü
 
3 uyuşturucu taciri tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK, geçici sonuçları açıkladı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili geçici sonuçları ...
DOSİAD: ‘Niçin Erdoğan?
Aydemir, 'Halkımızın, cumhuriyet tarihimizde örneği ender görülen bir ...
​ 4 Ermenistan ajanı öldürüldü
AZERBAYCAN sınır hattını geçmek isteyen, 4 Ermenistan 'ajan'ının öldürüldüğü, ...
 
Ensar olmaya devam edeceğiz
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Allah’ın izniyle ...
Şampiyon sporculardan Erdoğan’a destek kampanyası
10 Ağustos Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi, Cumhurbaşkanı ...
TOKİ Konut Satış ihalesi 21 Ağustos’ta
Erzurum, İstanbul, Ankara, Trabzon, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Kayseri ...
 
Güllüce’den operasyon yorumu
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, paralel yapı operasyonu ile ...
Cumhurbaşkanlığı seçim yasakları açıklandı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy verme günü ...
‘Mescid-i Aksa Mahzun, Gazze Mahpus…’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bayram namazını Sultanahmet Camiinde kıldırdı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva