ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Şehitlere vefa
Şehitlere vefa
Kene popülâsyonuna dikkat!
Kene popülâsyonuna dikkat!
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
30 Temmuz 2017 Pazar - 14:39

Çermik Festivalinde coşku doruktaydı

2. Ilıca Çermik Festivali renkli görüntülere sahne oluyor. Festivalin için gününde çocuklara, gençlere ve büyüklere yönelik etkinliklerle katılımcılar eğlenceye doydu

Çermik Festivalinde coşku doruktaydı

2. Ilıca Çermik Festivali renkli görüntülere sahne oluyor. Festivalin için gününde çocuklara, gençlere ve büyüklere yönelik etkinliklerle katılımcılar eğlenceye doydu.
Aziziye Belediyesi’nin düzenlediği 2. Ilıca Çermik Festivali coşkulu bir şekilde devam ediyor. Festivalin ikinci günü de dolu dolu etkinliklere sahne oldu. Ilıca Orhan Tavlı Stadı’nda düzenlenen etkinliklerin ikinci günü uçurtma şenliği ile başladı. Festival alanında bir araya gelen çocuklar ve aileleri, Aziziye Belediyesince dağıtılan uçurtmaları uçurtmanın ve festival alanında oyun oynamanın mutluluğunu yaşadı. Birbirinden renkli uçurtmaları Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ile birlikte gökyüzüne bırakan çocuklar, adeta eğlenceye doydular.
Geleneksel oyunlardan gösteriler
Uçurtma şenliğinin ardından Erzurum Spor Lisesi öğrencileri de festivale renk kattılar. Geleneksel sporlardan gösteriler sunan okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katılımcılara zevkli dakikalar yaşattılar. Başkan Orhan da öğrencilerle birlikte ‘ya hak’ diyerek oku hedefe gönderenler arasında yer aldı. Festivale katılan Termalspor oyuncularıyla da mask güreşi tutan Başkan Orhan, rakibini yenerek bu spor branşında iddialı olduğunu gösterdi. Aşşık atma, bilye, ip atlama, çuval yarışı, kaşıkla yumurta taşıma ve topaç çevirme oyunu festivale renk katan etkinlikler arasında yer aldı.
Çocuk oyunlarıyla çocuklar coştu
Türkiye Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu Erzurum İl Temsilciliği tarafından düzenlenen geleneksel çocuk oyunları şöleniyle çocukların eğlencesi zirveye çıktı. Seksek, mendilkapmaca, dokuztaş, yedikula, üçtaş ve tombik oyunları oynayan çocuklar büyük mutluluk ve sevinç yaşadılar.
Gazeteciler çavulla yarıştı
Etkinlikler kapsamında festivali takip eden gazeteciler ile belediye basın müdürlüğü yetkililerinin de iştirak ettiği gazeteciler çuval yarışı nefes kesen mücadeleye sahne oldu. Festivalde, etkinliği takip eden basın mensupları için de çuval yarışı anonsu yapıldı. Anons sonrası alana gelen gazetecilerin ellerinde mikrofonları, üzerlerinde çuvalla verdikleri kıyasıya mücadele renkli görüntüler oluşturdu.
Vatandaşların ilgiyle izlediği çuval yarışını Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan'ın da cep telefonuyla kaydettiği görüldü.
Buzağılar ve kuzular yarıştı
Festivalin ikinci günü etkinlikleri kuzu ve buzağı güzellik yarışması ile devam etti. Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği ile Aziziye Ziraat Odası tarafından da desteklenen etkinlik kapsamında 12 buzağı ve 10 kuzu yarışmada dereceye girebilmek için mücadele etti. Bu yarışmada da dereceye giren hayvan sahiplerine çeşitli hediyeler takdim edildi.
Yavuz Değirmenci ve Bekçi Bekir coşturdu
Festivalin akşam bölümü etkinliklerinde ise ilahi ve nat-ı şerifler eşliğinde semazen gösterisi düzenlendi. Genç sanatçı Sefa Özcan’ın mini konseri ile katılımcılar coşarken, Erzurumlu sanatçı Yavuz Değirmenci ile ‘Bekçi Bekir’ tiplemesiyle ünlenen tiyatro sanatçısı Hacı Ali Konuk geceyi şenlendiren isimler oldu. Yavuz Değirmenci türküleriyle bazen hüzünlendirip, zaman zaman da coştururken, Bekçi Bekir de skeçleriyle vatandaşları kahkahaya boğdu. Gecenin sonunda Yavuz Değirmenci ve Hac Ali Konuk’a plaketleri Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ile TRT Erzurum Müdürü Ayça Alemdar tarafından takdim edildi.
Başkan Orhan: Festival artık geleneksel hale geldi
Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan yaptığı açıklamada, festivalin ikinci gününün de dolu dolu geçtiğini ifade etti. Başkan Orhan, “Festivalin ikinci gününe uçurtma şenliğiyle başladık. Çocuklarımız aileleri ile birlikte dolu dolu bir gün geçirdi. Uçurtma şenliği sonrası geleneksel oyunlar, aşık ve okçuluk gibi çeşitli etkinlikler düzenlendi. İlçede faaliyet gösteren Ziraat Odası Başkanlığı ile Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince oluşturulan jüri üyelerinin, buzağı ve kuzuları özellikleri bakımından tek tek kriterlerine göre değerlendirdiler. Festivalimiz dolu dolu devam ediyor. Bundan sonraki süreçte amacımız bu festivalin her yıl aralıksız olarak devam etmesini sağlamak olacak. Birincisini düzenledikten sonra tabiri caizse vatandaşlar ikincisini iple çekti. Biz de istedik ki her seferinde farklı bir etkinlik ve organizasyon yapalım. Festivalin üçüncü gününde 1. Aziziye Karakucak Güreşleri var. Bu sene güreşi ön plana çıkardık. Önümüzdeki sene festivali yaparken birincil amacımız Ilıca'nın, çermiğin ve kaplıcanın tanıtımı olacak. İkinci olarak yine bir öğeyi ön plana çıkaracağız. Festival boyunca bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Festival, Karakucak güreşleri ve Esat Kabaklı konseri ile sona erecek.

 
40 hektarlık orman kül yığınına döndü
 
Atatürk Üniversitesi araç parkı güncelleştirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ertaş'tan “Akasyalar Düş Oldu Kavakta”
Erzurum’un kadim mahallelerinden Kavak Mahallesi “Akasyalar Düş Oldu Kavakta” ...
2. Ilıca Çermik Festivali coşkulu başladı
Aziziye Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği "Ilıca Çermik Festivali", ...
Bozyazı Camisi minareye kavuştu
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, camilerine minare isteyen Bozyazılılara ...
 
Aziziye’de ikinci Çermik Festivali heyecanı
Aziziye Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ikinci Çermik Festivalinin ...
Fırçasıyla Ovacık'ı süsledi
Tablolarını sokaktaki çöp kutularına bırakmasıyla tanınan 42 yaşındaki ...
Küçük Esranur'dan yürek yakan Mescid-i Aksa şiiri
Hakkarili 11 yaşındaki Esranur Er, Mescid-i Aksa’da yaşanan drama dayanamayarak ...
 
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nden bir ilk
ELİF YILMAZ-Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü bölgesel kültür-sanat, edebiyat, ...
Darıca’da Erzurum coşkusu
Darıca Belediyesi 9. Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında sahne alan Erzurumlular ...
Demirgöze’de festival coşkusu
Pazaryolu İlçesine has yaz festivali, bu yıl da Pazaryolu’nun Demirgöze köyünde yapıldı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva