ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Çayının debisi yükseldi
Oltu Çayının debisi yükseldi
 ETSO’da, ‘Dijitalleşme ile Ticaretin Geleceği’ gündemi
 ETSO’da, ‘Dijitalleşme ile Ticaretin Geleceği’ gündemi
Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı
Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı
Erzurumlu masterler Bakü’de yarıştı
Erzurumlu masterler Bakü’de yarıştı
MİT’ten sınır ötesinde nokta operasyon
MİT’ten sınır ötesinde nokta operasyon
HABERLER>EKONOMİ
24 Mart 2014 Pazartesi - 14:54

Cengiz rakamlarla dönüşüm sürecini aktardı

30 Mart’ta görev süresi dolacak olan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, 385 dönüm yapılaşmaya hazır alanı yeni yönetime devredecek.

Cengiz rakamlarla dönüşüm sürecini aktardı

 ERZURUM (İHA) - 30 Mart’ta görev süresi dolacak olan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, 385 dönüm yapılaşmaya hazır alanı yeni yönetime devredecek. Gezköy ve Ilıca Eski Mahalle ikinci etapta kamulaştırılan 385 dönüm alanın enkaz kaldırma çalışmaları da tamamlanarak, yapılaşmaya hazır hale getirildi.

 Erzurum’da kentsel dönüşüme öncülük eden Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, 30 Mart’ta görevi devralacak yeni yönetime 385 dönüm kamulaştırması tamamlanmış alan bırakacak. Gezköy ve Ilıca’da eş zamanlı yürütülen kentsel dönüşüm projeleri bu sezon meyvelerini verecek. Dadaşkent Gezköy’de kamulaştırma tamamlanırken, Ilıca Eski Mahalle birinci etapta 320 konut hak sahiplerine teslim edildi. Eski Mahalle ikinci etapta ise, Ilıca Fidanlık piknik alanını da içine alan 85 dönüm alanda ihale süreci devam ediyor. Ilıca Yeşil Mahalle’de de önemli mesafe alınarak sona yaklaşıldı.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Kentsel dönüşüm çalışmalarının birlikte yürütüldüğü Gezköy ve Ilıca’da enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, “Gerek Gezköy’de ve gerekse Eski Mahalle ikinci etapta yeni yönetime enkazı da kaldırılmış, yapılaşmaya hazır 385 dönüm alan bırakacağız.” dedi. 81 dönümlük Ilıca Yeşil Mahalle’de de çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden Başkan Cengiz, burada kamulaştırma çalışmasında sona yaklaşıldığını ifade etti.

 KENTSEL DÖNÜŞÜME FATİH CENGİZ DAMGASI

 Aziziye Belediyesi’nin kentsel dönüşümde öncü ve örnek ilçe olduğunun altını çizen Başkan Cengiz, “Kentsel dönüşümde elde ettiğimiz başarıda en büyük pay sahibi değerli hemşehrilerimizindir. Gerek Gezköy’de ve gerekse Ilıca’da halkımızla el vererek, ilçemizde önemli kamulaştırma çalışmaları yaptık. Gezköy’de 300 dönüm, Ilıca Eski Mahalle birinci etapta 30, ikinci etapta 85 dönüm alanın kamulaştırma çalışmasını tamamladık. Yeşil Mahalle’de de 81 dönüm alanda sona yaklaşıyoruz. Eski Mahalle birinci etapta yapılan Ilıca’da 320 konutu kura ile hak sahiplerine teslim ettik. Gezköy ve Ilıca’da yaklaşık 80 milyon lira sadece kamulaştırma bedeli olarak hak sahiplerine ödendi. Yeşil Mahalle ile birlikte bu rakam 100 milyon lirayı bulacak. İlçemize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun.” diye konuştu.

 BAŞKAN CENGİZ, EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Gezköy ve Ilıca’da enkaz kaldırma çalışmalarının da yapıldığını hatırlatan Başkan Cengiz, yeni yönetime 385 dönüm yapılaşmaya hazır alan bırakacaklarını vurguladı. Sözkonusu alanla ilgili TOKİ’de ihale sürecinin devam ettiğine vurgu yapan Başkan Cengiz, “5 yıllık görev süremizde hizmetin her alanında olduğu gibi, kentsel dönüşümde de marka bir ilçe oluşturduk. Gezköy ve Ilıca Eski Mahalle ikinci etapta 385 dönüm alanın kamulaştırmasını tamamladık, enkaz kaldırma çalışmalarını yaparak yeni yönetime tertemiz bir alan bırakıyoruz. İhale süreci devam eden bu alanlardaki yapılaşma ilçenin vizyonuna yeni bir imaj kazandıracak. Hizmetin her alanında olduğu gibi kentsel dönüşümde de bize ellerini uzatan, desteklerini esirgemeyen değerli hemşehrilerimize, TOKİ Başkanlığı’na, milletvekillerimize ve hükümetimize, halkımız adına özellikle teşekkür ediyorum.” İfadeleriyle sözlerini tamamladı.

 
Aydın Çat’ta projelerini anlattı
 
“Annem” Türküsüyle gözleri doldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bülent 25 Mart 2014 Salı 08:36

fatih bey güzel anlatıyorsun .bu işler niye seçim sürecine kaldı .ve senin ilk geldiyinde önceki teşkilat seni gezdirip tanıttı neyse seni bu konuda göremiyoruz sebebi nedir bu bahsettiyin işler rutin yapılması gereken işler geç kalınmış bu güne kalmış gez köyün harfiyatını belediye imkanları ile aldırtman halk tarafından çokca beyenildi ılıcayı neden ihale edip birilerine verdiniz anlamış deyilim .ihale iyi bir paraya verilse gerek trabzonluda ılıcalı arkadaşa karı ile bırakıp gitti bu işide belediye yapa bilirdi başkanım yazık . yinede sağolasın.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da 2 ayda 29 şirket kuruldu
Mahmut AKDAĞ-TOBB Birikimli şirket kurulum ve kapanma verilerini paylaştı.
756 lira kazandık, 618 lira harcadık
MAHMUT AKDAĞ-Maliye Bakanlığı ocak-şubat dönemi Merkezi Yönetim Bütçe ...
Erzurum’un 18 yıllık dış ticaret verileri açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’dan 18 yılda 379.4 milyon dolar ihracat, 391.9 milyon ...
 
Erzurum, Traktör varlığında Bölge ortalamasını geçti
MAHMUT AKDAĞ-Doğu Anadolu Bölgesi’nde 106 bin 359, Erzurum’da ise 14 bin ...
Tarımda şapla mücadele seferberliği
İhsan KUMRU-Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü İlkbahar dönemi ...
Erzurum büyüyor, gider artıyor
Erzurum’da bu yılın ocak ayında 251.8 milyon, şubat ayında 222.6 milyon, ...
 
TPE marka verilerini açıkladı
MAHMUT AKDAĞ-Türk Patent Enstitüsü Ocak-Şubat dönemi marka verilerini ...
‘Ekonomide değişim için eğitim şart’
KOBİ’lerin sahip ve çalışanlarının bu değişime ayak uydurabilmesinde eğitimin ...
KUDAKA ve KOSGEB’den engelliler için işbirliği
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve KOSGEB, Erzurum’da engellilere ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva