ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Şehitlere vefa
Şehitlere vefa
Kene popülâsyonuna dikkat!
Kene popülâsyonuna dikkat!
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
HABERLER>SİYASET
4 Mayıs 2019 Cumartesi - 11:17

Çelik, kadına şiddeti telin etti

AK Parti Erzurum Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Deniz Çelik, siyasette aktif rol alan kadınların şiddet konusunda bilinçlendirilmesinin önemine değinerek, bu gibi eğitim çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade etti.

Çelik, kadına şiddeti telin etti

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele ulusal eylem planı kapsamında AK Parti Kadın Kolları üyelerine yönelik ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ semineri düzenlendi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen seminerin açılış konuşmasını yapan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Şükran Gökdaş, kadına yönelik şiddetin toplumsal bir sorun ve aynı zamanda kaygı verici bir durum olduğunu belirterek, toplumda farkındalık oluşturarak, bilinçlendirmenin önemli olduğunu vurguladı.

AK Parti Erzurum Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Deniz Çelik, siyasette aktif rol alan kadınların şiddet konusunda bilinçlendirilmesinin önemine değinerek, bu gibi eğitim çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade etti.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün önemli hizmetler sunduğunu belirten Çelik, AK Parti hükümeti döneminde kadınlara yönelik önemli çalışmalar yapıldığını belirtti.

Kadına yönelik çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Çelik, ‘ Hükümetimiz döneminde çocuklar, anne hanelerinde anne soyadları ile tescil edilmeye başlandı. Kadına pozitif ayrımcılık ilkesi, özellikle iş hayatı bağlamında çalıştırıldı. Girişimci kadınların devlet desteğiyle önü açıldı. İşyerinden taciz, mobbing ya da benzeri baskıları yaşayan kadınlar yasayla koruma altına alındı. Şiddete uğrayan kadın ve çocuklara danışmanlık hizmeti veren ALO 183 hattı bu dönemde kuruldu. Anayasada ve medeni kanunda yapılan değişikliklerle ailenin ve kadının korunmasına yönelik önemli mesafeler kat edildi. Aile içi şiddet gören kadınların şikayetiyle, eşin, kocanın, evden uzaklaştırılmasına karar verilip, bunun ivedilikle savcılık aracılığıyla polise intikali sağlandı. Bu suçların cezaları Türk Ceza Kanununda ciddi anlamda arttırıldı. Bu davaların kamu davası olarak görülmesi, dolayısıyla şikayet geri alınsa da düşmemesi sağlandı’’ dedi.

Konuşmaların ardından Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinde görevli Sosyolog Zeliha Rana Baysal tarafından düzenlenen seminerde, kadına yönelik şiddetin tanımlarının, türlerinin ve yaygınlığının anlaşılması, kadına yönelik şiddetin kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkilerinin anlaşılması, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda uluslararası ve ulusal mevzuat konusunda bilgi edinilmesi, kadına yönelik şiddet konusunda hizmet veren kurum ve kuruluşlar hakkında bilgilenilmesi konuları ele alındı.

Şiddetin tanımını yapan Baysal, şunları söyledi:

“Şiddet, kişinin, fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik açıdan zarar görmesiyle veya acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel hareketleri, buna yönelik tehdit ve baskıyı ya da özgürlüğün keyfî engellenmesini de içeren, toplumsal, kamusal veya özel alanda meydana gelen fiziksel, cinsel, psikolojik, sözlü veya ekonomik her türlü tutum ve davranıştır. Dünyada her yıl 1.6 milyon insanın şiddet nedeniyle hayatını kaybettiği tahmin edilmektedir. Şiddet en çok kadınlara, çocuklara, yaşlılara, engellilere, göçmenlere, evsizlere, mültecilere yönelmektedir.”

Kadına yönelik şiddetin tanımına değinen Baysal, “Kadınlara, yalnızca kadın oldukları için uygulanan veya kadınları etkileyen cinsiyete dayalı bir ayrımcılık ile kadının insan hakları ihlaline yol açan her türlü tutum ve davranıştır. Dünyada en az her 3 kadından 1’i fiziksel veya cinsel şiddete maruz kalmaktadır” dedi.

Kadına yönelik şiddet en yaygın insan hakları ihlali olduğunu belirten Baysal , “Aile içi şiddet sosyal ve ekonomik kalkınmaya engeldir. Aile içi şiddet suça eğilimi arttırır. Kadın-erkek eşitliğinin sağlanmasının önündeki en temel engellerden biridir. Sonuç olarak kadına yönelik şiddet; bir kadın sorunu değil, toplumsal bir sorundur” diye konuştu.

Baysal, kadına yönelik şiddet konusunda 183 nolu sosyal danışma hattına başvurulabileceğini de sözlerine ekledi.

 
“93 terörist etkisiz hale getirildi”
 
ETÜ’lü öğrenciler projelerini sergiledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karataş’tan 3 Mayıs Türkçülük Günü mesajı
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Aydemir, işçi haklarına AK Yaklaşımı paylaştı
Aydemir, “Zihni ve bedeni güç ve emeklerini devletin dirliği, milletin ...
YSK’dan HDP’ye ikinci ret
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), HDP’nin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ...
 
Karataş’tan birlik ve beraberlik vurgusu
Erzurum Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Naim Karataş 1 Mayıs Emek ...
‘Erzurum’un dört yanını nakış nakış işleyeceğiz’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’un İspir ilçesi ve ...
MHP Kadın Kolları’ndan Anneler Günü etkinliği
Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları Genel Koordinatörü, Ankara Milletvekili ...
 
Cumhurbaşkanından Ahde Vefa vurgusu
Erdoğan, ‘Bizim hareketimizin mayasında ahde vefa vardır. Bu dava için ...
Kanaat Önderleri Derneği, istişare etti
Erzurum’da kurulan ve başkanlığını İbrahim Özmen’in yürüttüğü Kanaat Önderleri ...
Aydemir: ‘TBMM milli irade dirayet ve metanetidir’
Aydemir, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin muhteşem bir iman ve muazzam ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva