ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
3 Mayıs 2017 Çarşamba - 14:33

Cazibe Merkezi sayısı 11'e yükseldi

Adana, Mersin ve Mardin ileri cazibe merkezi programına dahil edildi.

Cazibe Merkezi sayısı 11 e yükseldi

Vali Mahmut Demirtaş, Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Adana’nın da hibe programına dahil edildiğini ve bunun büyük bir fırsat olduğunu belirterek, "Teşvik almaya değer projeler üretmeliyiz” dedi.
Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı, Vali Mahmut Demirtaş, başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik Toplantı Salonu’nda Vali Demirtaş Başkanlığında gerçekleştirilen ve Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destek Programı’nın tüm ayrıntılarıyla ele alındığı bilgilendirme toplantısına Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, tüm ilçelerin kaymakamları, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Çukurova Üniversitesi Rektör Vekili Seyhan Türker, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lütfü Altınsu, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mahmut Demirtaş, Adana'nın yeni bir teşvik zincirine dahil edilmesi, kentin ufkunun ve parlak geleceğinin bir adım daha ileri taşımakta olduğunu söyledi.
Vali Demirtaş, Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Adana’nın da hibe programına dahil edildiğini belirterek, “Daha önce Doğu ve Güneydoğu'daki 8 il, ‘Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı’ kapsamında bulunurken; Adana, Mersin ve Mardin'in eklenmesi ile bu sayı 11'e çıkmıştır. Kalkınma Ajansları’nın koordinesinde gerçekleşen hibe programına, ilimizin de dahil edilmesi, ciddi bir fırsattır. Adana'nın yeni bir teşvik zincirinde yer alması, ufkunun bir adım daha ileriye taşımaktadır. Adana, tarihten bugüne güneyin sanayi, tarım, ticaret ve iktisat merkezlerinden biri olma özelliğini sürdürmüştür. Bu durum Adana’yı her anlamda bir çekim merkezine dönüştürmüştür. Bu stratejik konum; göç, istihdam gibi sosyal ve ekonomik sorunları da beraberinde getirmektedir. Bunlara, bölgemizde yaşanan sıkıntılar ve küresel ekonomik krizler de eklendiğinde sorunun çözümü daha da zorlaşmaktadır" diye konuştu.

“Bize düşen görev, hükümetimizin uyguladığı teşviklerden en iyi şekilde yararlanmaktır”
Sağlanan teşvikleri en iyi şekilde değerlendirip teşvik almaya değer projeler üretmek gerektiğini söyleyen Vali Mahmut Demirtaş, “Hükümetimizce, ‘Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı’ kapsamında, kent ekonomisinin canlandırılması, sınai altyapının geliştirilmesi, beşeri ve sosyal altyapının canlandırılması için 2017 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısında Program ödeneği olarak 104 milyon TL gibi ciddi bir meblağ ayrılmıştır. Böylesine bir mali kaynaktan Adana'nın kendine düşen payı alması en büyük dileğimizdir. Bu hibe desteğini alan illerden Erzurum'un yılda ortalama 20 milyon TL'yi, Erzurum ekonomisine kattığını biliyoruz. Bizlerin de en az bu miktarda bir hibeyi, Adana'ya getirmek gibi bir hedefi olmalıdır” dedi.

“Bu program ile bir çok alanda hibe desteği sağlanacak”
Vali Demirtaş, Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı ile sanayiden tarıma; turizmden lojistiğe, finans sektöründen şehir ve şehircilik bilincinin geliştirilmesine kadar birçok alanda hibe desteği sağlanacağını ifade ederek, “Bu kapsamda küçük ölçekli altyapı projeleri için de başvuruların yapılacağını umut ediyorum. Bu meyanda tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızı, kalkınma ajanslarımızı, kamu yararına çalışan dernek ve vakıflarımızı, üniversitelerimizi, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarımızı, belediyelerimizi ve mahalli idare birliklerimizi program dâhilinde projeler üretmek üzere Kalkınma Bakanlığımızın sağladığı bu hibe desteğinden yararlanmaya davet ediyorum. Bizler Adana Valiliği olarak tüm kesimlere destek vermeye hazırız. Sizlerin program dahilinde prestij projelerine imza atacağınızı biliyoruz. Enerjinizi, geleceğe dair umutlarınızı, emeğinizi, projelerinizi bu şehir insanı için seferber edeceğinize inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Proje başvuruları 22 Mayıs 2017 tarihine kadar yapılabilecek
Demirtaş, stratejik önem taşıyan Çukurova Kalkınma Ajansı'nın öncülüğünde ve koordinasyonunda hayata geçirilecek projelerin başvuruların 22 Mayıs 2017 saat 17.00’a kadar Çukurova Kalkınma Ajansımıza yapılacağını ifade etti.
Toplantıya katılan ÇKA Genel Sekreteri Lütfü Altınsu ise konuşmasında, Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destek Programı’na ilişkin ayrıntılı bir sunum yaptı. ÇKA Genel Sekreteri Altınsu yaptığı bilgilendirmede, “Kalkınma Ajansı olarak 10 yıldır bölge planlarımız doğrultusunda, bölgemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına ivme kazandırmak, yatırım ortamını geliştirmek ve tanıtmak, rekabet gücünü artırmak ve bölge insanının yaşam kalitesini artırmak için bir yandan KOBİ’lerimize doğrudan destekler bir yandan da üretim, verimlilik, yenilikçilik ve girişimcilik altyapısını geliştirmek için kar amacı gütmeyen kurumlarımıza mali, teknik ve araştırma destekleri sağlamaktayız. En büyük handikabımız süre ile yarışıyor olacağımızdır. 22 Mayıs’a kadar sizlerden gelecek proje fikirlerini toplayıp, değerlendirip Kalkınma Bakanlığına göndermemiz gerekmektedir. Bu kapsamda sizlerden bilgi formunu doldurup Ajans ile temasa geçmenizi önemle istirham ediyorum” dedi.
Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destek Programı’nın tüm ayrıntılarıyla ele alındığı bilgilendirme toplantısı, proje ilişkin çeşitli düşüncelerin dile getirilmesiyle son buldu.

 
"Erzurum Bizleri Gururlandırdı"
 
Palandöken Belediyesi yeni hizmet binasında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Enerji Panelinde Erzurum vurgusu
Üsküdar Üniversitesinde düzenlenen "100 Yıldır Bedeli Kanla Ödenen Petrol" ...
Totik'ten yerli otomobil açıklaması
NESRİN ÇETİNKAYA-Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği ...
Ziraat Fakültesi Dünya Markası olma yolunda
NESRİN ÇETİNKAYA-Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji ...
 
Dini Temsil sorununa akademik yaklaşım
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen, “Dini Temsil ...
Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi başladı
'Yöresel ürünlerimize sahip çıkmak için coğrafi işaret almak lazım. Bizim ...
Erzurum, TÜBİTAK gündeminde
Sivil Toplum Kuruluşları tarafından oluşturulan 'TÜBİTAK Bilim Teknoloji ...
 
Erzurum genç il
MAHMUT AKDAĞ-TÜİK Çocuk İstatistikleri 2016 sonuçlarını paylaştı. Erzurum ...
Erzurum 21. sırada..!
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum 2016 yılında gerçekleştirilen evlilikler içinde 16-17 ...
“Haçlı hiçbir zaman emelinden vazgeçmez”
Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği konferansta konuşan Kazım Karabekir’in ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva