ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>ASAYİŞ
4 Ekim 2018 Perşembe - 02:31

Çavuşoğlu: "FETÖ her ülke için tehdittir’

Çavuşoğlu: "Kamboçya'dan 3 FETÖ elebaşının iadesini tekrar ilettik. Bu terör örgütü sadece Türkiye için değil bulunduğu her ülke için tehdittir" dedi.

Çavuşoğlu:  FETÖ her ülke için tehdittir’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dünyanın her yerinde olduğu gibi Kamboçya'da da FETÖ mensuplarının olduğunu belirterek, "Kamboçya'dan 3 FETÖ elebaşının iadesini tekrar ilettik. Bu terör örgütü sadece Türkiye için değil bulunduğu her ülke için tehdittir" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kamboçya Dışişleri Bakanı Prak Sokhonn ile bir araya geldi. İki bakan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Konuk Bakan Sokhonn'u Türkiye'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi açısından Kamboçya'nın Ankara'da büyükelçilik açmasına yönelik her türlü desteği vereceklerini kaydetti. Küresel siyaset ve ekonominin yeni ağırlık noktasının Asya olmaya başladığını belirten Çavuşoğlu, Asya ülkeleriyle ilişkilerin güçlendirildiğini kaydetti. Kamboçya'ya THY'nin kargo seferlerinin başladığını aktaran Çavuşoğlu, kısa zamanda yolcu seferlerinin de başlayacağını ifade etti.

Dünyanın her yerinde olduğu gibi Kamboçya'da da FETÖ mensuplarının olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "Bu konuda Kamboçya'da bazı çalışmaların olduğunu biliyoruz. Kamboçya'dan 3 FETÖ elebaşının iadesini tekrar ilettik. Bu terör örgütü sadece Türkiye için değil bulunduğu her ülke için tehdittir. Okulları kullanarak devlet kademelerine sızıyor ve daha sonra siyaseti kontrol altında tutmaya çalışıyor. Bazı ülkelerde neler yaptığını ve ne duruma geldiğini dostuma anlattım. Bu vesileyle Maarif Vakfı'nın oradaki okulları devralmaya hazır olduğunu belirttim" şeklinde konuştu.

"2019'DA KAMBOÇYA BÜYÜKELÇİLİK AÇACAK"

Türkiye'ye gerçekleştirdiği ilk ziyaret olması sebebiyle duyduğu memnuniyeti belirten Bakan Sokhonn ise, bu ziyaretlerin devam etmesini temenni etti. Verimli ziyaretler gerçekleştirdiklerini aktaran Sokhonn, "Hem ikili ilişkileri hem de bölgesel konuları ele alma imkanımız oldu. İşbirliğimizi çok daha verimli platformlara taşıyabileceğimize inanıyoruz. 5 yıl önce Türkiye'nin Kamboçya'da elçilik açması ilişkileri daha da yukarı taşıdı. Bu ortaklığın karşılığını vermek amacıyla Kamboçya önümüzdeki yıl Türkiye'de büyükelçilik açacak. İki ülke arasındaki ticaret hacminin arttırılması için de farklı çalışmalarla ilerleyeceğiz" diye konuştu.

Sokhonn, TİKA'nın Kamboçya'da yaptığı çalışmaları önemli gördüklerine değindi. Konuşmaların ardından iki mevkidaş arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

"AVRUPA İLE OLUMLU ADIMLAR ATILIYOR"

Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, Amerika ziyareti sonrası Avrupa temaslarına ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyaretine refakat ettiğini, bunun Almanya ve Avrupa ile ilişkiler açısından önemli bir ziyaret olduğunu belirtti. Son dönemde atılan olumlu adımlarla Avrupa ile olan ilişkileri daha da geliştirdiklerini anlatan Çavuşoğlu, her iki tarafın da çıkarına olacak şekilde karşılıklı adımlar atıldığını ifade etti. Almanya ziyaretinde ikili ilişkileri de görüştüklerini dile getiren Çavuşoğlu, Türkiye'nin bölgede oynadığı rolün Avrupa tarafından daha da iyi görülmeye başlandığını belirtti. Özellikle İdlib anlaşmasının sadece bölge için değil, Avrupa'nın güvenliği bakımından da önemli olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Dolayısıyla Türkiye, Avrupa'nın güvenliği, ekonomisi ve diğer alanlarında çok önemli rol oynayan bir ülke. Almanya ziyaretimizden sonra Fransa'ya geçerek Suriye konusunu konuştuk ve İdlib anlaşmasının uygulanması dahil, siyasi süreçte birlikte nasıl adımlar atabiliriz, bunu değerlendirdik. Bu ayın 3. haftasında muhtemelen gerçekleşecek olan Türkiye, Rusya, Almanya ve Fransa liderler toplantısının hazırlığını da bu şekilde yapmış olduk" diye konuştu

 
''Kurla ilgili Türkiye'ye bir saldırı olduğu açık''
 
Çelik gündemi ele aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yakutiye zabıtasından yerli malı denetimi
Yakutiye İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Başkan Ali Korkut'un ...
Soylu'dan ABD'ye PKK eleştirisi
"Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi Programı"na katıldı. Programda ...
Erzurum’da tefecilik operasyonu
Erzurum’da tefecilere yönelik yapılan operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.
 
Trafik kazaları MOBESE’ye yansıdı
Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Muş, Mardin, Bingöl ve Kars'ta meydana gelen ...
Avukatlık belgesini babasının elinden aldı
Erzurum Barosu’nda Avukatlık belgesi alanlar arasında yer alan Oğuzhan ...
Eve hapsedilmiş 250 kaçak göçmen yakalandı
Ağrı'da, insan tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına ...
 
Köpekli Arama Timleri AFAD sınavından geçiyor
Komisyon İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Afyonkarahisar, Van, Adıyaman, ...
TSK: 3 terörist etkisiz hale getirildi
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak kuzeyi Asaşin-Basyan bölgesine düzenlenen ...
Jandarmadan kaçamadılar
Yük hayvanıyla Irak topraklarına geçirilmek üzere torbalandığı değerlendirilen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva