ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
23 Kasım 2016 Çarşamba - 13:57

Çat kütüphaneye kavuştu

Azizoğlu, “Bina yaparız, inşaatlar yaparız, ama geleceğimizi yetiştireceğimiz kurumlar her şeyin üstündedir. Bizim görevimiz gelecekte çocuklarımıza mutlu, huzurlu, kalkınmış bir Erzurum bırakmaktır” dedi.

Çat kütüphaneye kavuştu

Çat İlçe Kaymakamlığı tarafından yaptırılan kütüphanenin töreninde konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, “Bina yaparız, inşaatlar yaparız, ama geleceğimizi yetiştireceğimiz kurumlar her şeyin üstündedir. Bizim görevimiz gelecekte çocuklarımıza mutlu, huzurlu, kalkınmış bir Erzurum bırakmaktır” dedi.
Erzurum’un Çat ilçesinde Anadolu imam Hatip Lisesi’nin yanına Çat Kaymakamlığı tarafından yapılan kütüphanenin açılışı yapıldı. 3 katta oluşan ve içerisinde 10 bin kitabın bulunduğu kütüphane, gençlerin bilgiye ulaşmasında büyük bir eksiği gidermiş olacak.
İlçede yapılan açılışa Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Çat Kaymakamı Ramazan Pektaş, Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, Erzurum il Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, kurum yetkilileri ve STK temsilcileri katıldı.
En büyük yatırım insana
Program öncesinde kısa bir konuşma yapan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, kış ayında olmamıza rağmen Çat’ta güneşli güzel bir gün yaşandığını söyledi. Verilen desteğin her şeyin üzerinde olduğunu söyleyen Vali Azizoğlu, “İnsanlarımızı ışığa kavuşturacak, insanlarımızı geleceğe hazırlayacak bilgi ve görgüyle donatacak bir kütüphanenin açılışını şahitlik ediyoruz. Bu bilgi kaynağını ilçemize kazandıran Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Bina yaparız, inşaat yaparız ama geleceğimizi yetiştireceğimiz insanlarımız her şeyin üstündedir. Bu konuda Çat’taki vatandaşlarımız ve kaymakamlığımızın katkı sağlaması, destek vermesi, her türlü taktirin üzerindedir. Gelecekte bu çocuklarımıza mutlu huzurlu bir Erzurum bırakacağız. Binanın mimarisi çok hoşuma gitti. Çok estetik bir bina yapmışlar. Bu binadan feyz alacak öğrencilerimiz olacaktır” şeklinde konuştu.
Merkez konumunda olacağız
“Göreceksiniz ki yakın bir gelecekte Erzurum Doğu Anadolu Bölgesinin ve hatta İran Azerbaycan ve Gürcistan bölgesinin merkezi şehri haleni getirecektir” diyen Vali Azizoğlu, bölgenin bir cazibe merkezi olduğunu söyledi. Böylelikle çok sayıda yatırımcının geldiğine dikkat çeken Vali Azizoğlu, şöyle konuştu:
“Hükümetimiz bölgemizi cazibe merkezi haline getirdi. Bu sayede o kadar çok yatırımcı geliyor ki Erzurum’a ilçelere aktarmaya çalışıyoruz. İlçe kaymakam ve belediye başkanlarımızdan arazi verilmesi konusunda yardım istiyoruz. Anlaşılıyor ki hükümetimizin cazibe merkezi ilan etmesi bir manaya dayanıyor bir gereklilik bir ihtiyaçmış. Çünkü Erzurum’u 5 saatlik bir mesafede toplamda 100 milyon insana ulaşan bir coğrafyanın merkezidir. Hesaplayınız, Tebriz, Tiflis 4-5 saat, Bayburt Erzincan 3 saat, Diyarbakır 4 saat, yarıçapı 5 saat olan bir yerde 100 milyon insan yaşıyor. Erzurum ekonomi, sanayi sağlık eğitim ve kültür merkezi ve turizm merkezi olacak böyle bir hayalimiz var ve inşallah bu hayalimizi de gerçekleştireceğiz.”
10 bin kitap ışık saçacak
Çat Kaymakamı Ramazan Pektaş, Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin hemen yanında bulunan kütüphanemiz, gençlerimize bilgiye ulaşmada büyük katkı sağlayacağının söyledi.
Bu anlamda emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Pektaş, “Kaymakamlığımız öncülüğünde yapılan kütüphanemiz 10 bin kitapla Çat halkına ve öğrencilerimize hizmet verecektir. Daha önce eski belediyle binasının bir köhne odasında faaliyet gösteren kütüphanemiz yeni yerinde 550 metrekare kullanım alanı bulunmaktadır. Engelli asansörü, bilgisayar ve etüt odalarıyla çocuklarımıza hizmet vermektedir. Binanın yüzde 80’ini yerel kaynaklarla karşıladık, sadece binanın yüzde 20’sini Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından temin edilmiştir. Binanı tefrişinde SODES projeleriyle bizlere desteğiniz ve binanı yerini veren Efraim Yılmaz’a ve ilçe halkına teşekkür ediyorum” dedi.

 
Korkut, "Kadına şiddet insanlığa ihanettir"
 
“Öğretmene verilen değer her şeye değer”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nene Hatun’u yürekleriyle işittiler
Erzurum’da eşine ender rastlanır bir etkinlik yaşandı. Yakutiye Gençlik ...
EDT’nin yeni adresi açıklandı
M.COŞKUN-Erzurum Devlet Tiyatroları yeni hizmet binası, Olimpiyat Park’ın ...
Köy konutları için Erzurum Mimarisi önerisi
M.COŞKUN-Erzurum İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Rahmi Şenocak, KEYY konutlarının ...
 
EDT'den Gümüşhane turnesi
Gümüşhane’de Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından ‘Arda ...
Dadaşlar 'Gönül Coğrafyamızdan Türküler”le coştu
Büyükşehir Belediyesi (EBB) tarafından düzenlenen “Gönül Coğrafyamızdan ...
Tivnik'te Kültür Geceleri
M.COŞKUN-Eski ismi Tivnik olan, Erzurum’a 13 km uzaklıkta bulunan Altınbulak ...
 
Bir gelenek daha yok oluyor..!
M.COŞKUN-Önceden evlenen çiftlerin olmazsa olmazı el işlemeli sandıklar artık alıcı bulamıyor.
Yorgancılık zenaati de tarih oluyor..!
M.COŞKUN-Teknolojinin gelişmesi ve hazır giyim firmalarının yorgan işine ...
Aydemir Erzurum’u örnek olarak gösterdi
Aydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘"Bu milletin, Yunus’un ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva