ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>BÖLGEDEN
9 Ekim 2017 Pazartesi - 14:06

Çat Belediyesi'nden aşure etkinliği

Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç da, Muharrem ayı dolasıyla devasa bir aşure ikram organizasyonu yaparak yine bir ilke imzasını attı

Çat Belediyesi nden aşure etkinliği

Çat Belediyesi, yeni bir rekora daha imza attı. Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, Muharrem Ayı dolayısıyla organize ettiği bir program kapsamında ilçede 8 bin kişiye aşure ikramında bulundu. Kılıç, aşure kaselerinin vatandaşın evine ve işyerine kadar ulaştırılmasını sağlayarak yine bir ilke imzasını attı.
Muharrem ayı dolayısıyla Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Erzurum ve ilçelerinde de çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç da, Muharrem ayı dolasıyla devasa bir aşure ikram organizasyonu yaparak yine bir ilke imzasını attı. Çat Belediyesi, ilçede 8 bin kişilik aşure organizasyonu gerçekleştirmekle kalmadı, aşureler ise, vatandaşların ev ve işyerlerine kadar belediye ekipleri tarafından ulaştırıldı. Bugüne kadar hiç görmedikleri bir organizasyonla karşı karşıya kalan Çatlı vatandaşlar ise, Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç'a teşekkür yağmuru yağdırdılar. Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç ise, "Muharrem ayı birleşmek, bir araya gelmek, beraberlik içerisinde olmak demektir. Bunun en güzel örneği de, onlarca yemişin bir araya gelmesiyle yapılan aşura aşıdır. Ve aslında o aş bizi, birbirimizi, kısacası hepimizi sembolize ediyor" dedi.
BAŞKAN KILIÇ'TAN MUHARREM AYI MESAJI
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, Muharrem Ayı'nın İslami tarihi çerçevesinde birbirinden önemli olayların cereyan ettiği ve mukaddes sayılan 4 aydan birisi olduğunu vurgulayarak, "Başta Hz. Adem olmak üzere birçok peygamber, bu ay içerisindeki Aşure Günü'nde nimetlere kavuşturulmuş, çeşitli sıkıntılardan kurtarılmıştır. Muharrem ayı; paylaşmak demektir, şükretmek demektir, bereket demektir, feyz demektir. Birlik demektir, beraberlik demektir, kardeşlik demektir. İlaveten Muharrem Ayı; keder demektir, hüzün demektir. Zira alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin biricik torunu Hz. Hüseyin Efendimiz, Kerbela'da bu ay içerisinde şehit edilmiş; Alem-i İslam bu hadise sebebiyle Muharrem ayında büyük bir hüzne garkedilmiştir." diye konuştu.
Önemi, anlamı ve kudsiyeti çok büyük olan Muharrem Ayı'nın, İslam Alemi'nin birlik ve beraberliğinin artmasına, kardeşliğin perçinlenmesine, zulmün, terörün ve baskıların sona ermesine vesile olmasının en büyük niyazı olduğunu ifade eden Başkan Kılıç, "Biz de bu mübarek ay dolayısıyla ilçemizde geniş kapsamlı bir aşure organizasyonu yaptık. İlçemizde 8 bin kişilik aşure hazırladık, ev ev, köy, köy, mahalle mahalle dolaşarak halkımıza ikram ettik. Aşure ikramımızı ilçemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personellere de bizzat ulaştırdık. Esnafımıza işyerinde, ev hanımlarımıza evlerinde, öğretmenlerimize okulda, sağlık personellerine hastane ve sağlık merkezlerinde aşure ikram ettik." diye konuştu.
ÇAT BELEDİYESİ İLKLERİN BELEDİYESİ OLDU
Çat Belediyesi'nin her faaliyetinin Erzurum'da bir ilk olma özelliğini taşıdığının altını çizen Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, bunu Muharrem Ayı dolayısıya da bir kez daha tescillediklerini kaydederek, "İlçemizi ilklerle tanıştırmaya ve hizmetlerimizi her kesime ulaştırmaya devam ediyoruz. Bizin yönetim anlayışımızda "siz" ya da "biz" yok. Bizim yönetim anlayışımızı "hepimiz" kavramı oluşturuyor. Biz biriz, birlikteyiz ve her beraberiz. Hangi siyasal görüşe sahip olursak olalım, Çat ilçemizde bir arada ve birlikte yaşıyoruz. Hepimizin ortak paydası Çat'tır. Çat'a hizmet etmekse bizim için boyun borcudur. Bu vesileyle başta Çatlı hemşehrilerim olmak üzere, tüm Erzurum halkının ve İslam Alemi'nin Muharrem Ayı'nı kalbi muhabbetlerimle tebrik ediyorum" dedi.

 
Palandöken Belediyesi 75’inci parkını yaptı
 
Koşapınarlılar kete gününde buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken Belediyesi 75’inci parkını yaptı
İlçeye 75’inci parkını inşa eden Palandöken Belediye Başkanı Bulutlar, ...
Erzurumlu Emrah şölenle anıldı
Van’ın Erciş ilçesinde yaşayıp vefat eden halk ozanı Ercişli Emrah ile ...
Hayalleri Sivas’ta son buldu
Türkiye'ye kaçak yollarla giren beş'i çocuk 17 Afgan göçmenin rahat ve ...
 
Öğrencilerden ilçe müftülüğüne ziyaret
Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sıtkı Tosoy, Mesleki Tanıtım Kulübü ...
Yakalanan 64 mülteci serbest bırakıldı
Erzincan’da terk edilmiş halde bulunan ve emniyet güçlerince yakalanan ...
HDP Milletvekiline 6 yıl hapis cezası
Muş'ta 'terör örgütüne üye olmak', 'terör örgütünün propagandasını yapmak' ...
 
Gülbey, “Fetöcü komutanlar kripto Ermeni olabilirler”
Asimder Başkanı Gülbey, “Fetöcü komutanlar kripto Ermeni olabilirler” dedi
TSK'dan hainlere darbe üstüne darbe
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Erzincan'da düzenlenen hava harekatında ...
Bitlis'te ByLock operasyonu: 28 gözaltı
Bitlis'te ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen FETÖ/PDY üyelerine yönelik ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva