ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
21 Ekim 2010 Perşembe - 05:31

Çaresiz Aileye Vançelik sahip çıktı

Palandöken ilçesinde ikamet eden ve parkinson hastalığına benzer bulgularından dolayı sağlık problemi yaşayan Arslanoğlu ailesine Sağlık Müdürlüğü sahip çıktı.İl Müdürü Vançelik, Arslanoğlu ailesi için en iyi sağlık hizmetinin verileceğini ifade ederek, “Gerekiyorsa evde bakım hizmeti çerçevesinde bu üç hastamızın tedavisi evlerinde gerçekleştirilecek. Umuyorum ki baba ve iki evladı en kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar.” dedi.

Çaresiz Aileye Vançelik sahip çıktı

Erzurum merkez Palandöken ilçesinde ikamet eden ve parkinson hastalığına benzer bulgularından dolayı sağlık problemi yaşayan Arslanoğlu ailesine Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü sahip çıktı.
Parkinson hastalığının bulguları tespit edilen baba Arslanoğlu ve iki çocuğu ‘Evde Bakım Hizmeti’ çerçevesinde Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nce görevlendirilen iki uzman doktor ve bir hemşire eşliğinde muayeneden geçirildiler.
Doktorlar, parkinson hastalığının belirtileri görülen baba ve iki erkek çocuğunun ilk muayenelerinin ardından daha sağlıklı bir sonuç alınabilmesi için hastaneye yatırılarak ileri tetkik ve tedavilerinin burada devam ettirilmesi gerektiğini dile getirdiler.
//TEDAVİ SÜRECİ
Arslanoğlu ailesinin muayenesini gerçekleştiren Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Klinik Şefi Uz. Dr. Füsun Mayda Domaç yaptığı muayene ve incelemelerde hastalığın tanısının net olmadığını ifade ederek: “Baba Süleyman Bey’den aldığımız bilgilere göre kendisi en az son altı aydır nöroloji muayenesinden geçmediği, kendisine önerilen ilacı çok düşük ve etkin olmayan dozda kullandığını öğrendik. Yaptığımız nörolojik muayenesinde şuurunun açık olduğu, günlük işlelerini kendi başına yapabildiği, yürüyebildiği ve titremesinin olmadığını gözlemledik. Taner Arslanoğlu’nun muayenesinde de yine hastamızın şuurunun açık olduğu fakat doktor muayenesine uyum göstermediği, hastanın tek başına kısa mesafeyi yürüyebildiği, tek başına desteksiz oturabildiği ve titremesinin olmadığını gözlemledik. Her iki hastada da eklemlerde rigidite denilen eklem katılığı ve hareketlerde yavaşlık saptandı. Yine her iki hastamızda geçmişe yönelik yapılmış kan veya görüntüleme tetkik sonuçları bulunamadı. Taner’in en son 5 yıl önce nöroloji doktoru tarafından muayene edildiği ve ismi hasta yakınımızca hatırlanamayan bazı ilaçların verildiği, ancak bu ilaçların hastada kendisine ve çevresine zarar veren yan etkilerin oluşması nedeniyle, hekime sorulmadan ilaçların kesildiği ve o dönemden bu yana mevcut bulguları için herhangi bir tedavi almadığını öğrendik. Küçük kardeş Tuna’nın muayenesinde de yine şuurun açık olduğu kas gücü ve duyu sistemlerinin normal olduğu hastanın tek başına desteksiz oturup yürüyebildiği, ellerinde titreme, eklemlerde rigidite ( eklem sertliği )ve hareketlerde yavaşlama olduğu gözlendi. Daha önceden parkinson hastalığı düşünülenerek başlanan ilaçların hasta yakınının hastada çevreye saldırganlık, evden kaçmalar gibi zararlı sonuçların doğurduğunu gözlemlemesinin ardından, önerilen dozun yarısını yine hekime danışmadan hastaya verdiğini öğrendik. Her üç hastamızda da saptanan bu parkinsonizm bulgularının öncelikle parkinson hastalığında görüldüğü ancak çeşitli nörolojik hastalıklarda da izlenebileceği, toksik, metabolik, damarsal, ilaçlara bağlı da ortaya çıkabileceği ve hastalarımızın tahlil ve görüntü sonuçları mevcut olmadığı için tanı amaçlı ileri tetkik amacıyla hastanemiz nöroloji kliniğine yatırılarak tedavilerinin burada devam ettirilmesini uygun gördük.
//DOMAÇ AÇIKLAMA YAPTI
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Klinik Şefi Uz. Dr. Domaç derin beyin stimülasyonu ( pil tedavisi ) için en uygun hastaların çeşitli kombinasyonlar dahil birçok parkinson ilacı denenmiş, bunama, davranış problemleri veya duygu durum bozuklukları olmayan hastaların olduğunu dile getirerek “ Hastaların ön planda olan bulgularına göre ( titreme, hareket yavaşlığı gibi ) beynin farklı bölgeleri uyarılmakta olup bu tedaviler için her hastanın özenle araştırılması ve tedaviye uygun olup olmadığının karar verilmesi gereklidir. Şu anda öncelikle Arslanoğlu ailesinde ki hastalarımızın ileri tetkiklerinin ve genetik araştırmalarının yapılarak tanılarının kesinleştirilmesi ve tedavilerinin buna göre düzenlenmesi düşündüğümüz için, hastalarımızın ilk etapta ilaçla tedavilerinin gerçekleştirilmesini planlıyoruz
//VANÇELİK; “ ARSLANOĞLU AİLESİ İÇİN GEREKEN YAPILACAK”
Erzurum Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik ise yaptığı açıklamada Arslanoğlu ailesi için en iyi sağlık hizmetinin verileceğini ifade ederek, “Sadece söz konusu aile için değil tüm vatandaşlarımıza etkili ve kaliteli sağlık hizmetini vermeyi amaçlıyoruz. Bakanlığımızın da bu doğrultuda yürüttüğü çalışmalar neticesinde gerekiyorsa evde bakım hizmeti çerçevesinde bu üç hastamızın tedavisi evlerinde gerçekleştirilecek. Ancak ilk aşamada hastaların ileri tetkik ve tedavileri için hastaneye yatırılmaları doktorlarımızca uygun görülmüştür. Umuyorum ki baba ve iki evladı en kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar.” dedi.
İkisi erkek olmak üzere dört çocukları bulunan ve bir süre önce bir kız çocuğunun bu hastalık belirtisinden dolayı hayatını kaybettiğini ifade eden anne Engin Arslanoğlu, evlerine gelen doktorlar tarafından eşi ve hasta olan iki erkek çocuğunun tedavilerine başlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü ve Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkililerine teşekkür etti.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasinler’de şapla mücadele seferberliği
Erzurum Pasinler’de Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri tarafından yürütülen ...
Aç bırakılan bebek koruma altına alındı
Karaçoban ilçesinde, işkence gördüğü iddiasıyla bir bebek koruma altına alındı.
İl Sağlıkta eğitim açılımı
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü ile Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi ...
 
Buzlanmaya ısıtmalı kaldırım çözümü
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Ulu Camii’nin önüne ısıtmalı kaldırım sistemi ...
Tarım’da kurbanlık mesaisi başladı
Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Tarım İl Müdürlüğü de kolları sıvadı. ...
Sağlık Müdürlüğü vekil hemşire alacak
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü'nün, köy sağlık evlerine çalıştırılmak üzere ...
 
Fırtına elektrik direklerini vurdu
Erzurum’da yaşanan yağış ve fırtına, elektrik direklerinin tahrip olmasına neden oldu.
Havalar soğudu, soba satışları arttı
Havaların soğuması ve sonbahar yağışlarının başlamasıyla Erzurum'da soba ...
21 yıl sonra işitmeye başladı
21 yıl önce düşme sonucu işitme kaybı yaşamaya başlayan Nahçıvanlı Selim ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva