ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>TÜRKİYE
19 Mart 2017 Pazar - 09:28

Çanakkale'de kardeşlik mesajı

Yıldırım, İstiklal harbi ve Çanakkale'de şehit düşenlerin çocuklarının bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin asli unsurları olduğunu belirterek, "Onların arasına fitne sokmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Bizi savaşa, çatışmaya, nefrete sürükleyenlere fırsat vermeyeceğiz.'dedi

Çanakkale de kardeşlik mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, İstiklal harbi ve Çanakkale'de şehit düşenlerin çocuklarının bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin asli unsurları olduğunu belirterek, "Onların arasına fitne sokmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Bizi savaşa, çatışmaya, nefrete sürükleyenlere fırsat vermeyeceğiz. Biz barışa, dostluğa ve kardeşliğe önem veriyoruz" dedi. Başbakan, 81 vilayetin yanı sıra Şam, Bağdat, Kerkük ve Filistin'den gelen yiğitlerin omuz omuza mücadele ettiğini, onların çocuklarının da bugün aynı şekilde kardeş olduğunu hatırlattı.
Çanakkale Zaferi'nin 102. yılında, Çanakkale Şehitler Abidesi’nde tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, çok sayıda bakan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile şehit yakınları ve binlerce kişinin katıldığı törende, Türk Yıldızları ekibinin gösterisi nefes kesti. Erdoğan, daha sonra şehitliğe geçerek dua etti. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof Yavuz Ünal, dua yaptırdı.
Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, bir şanlı sayfayı yeniden okumak, istiklal aşkını tazelemek için bir araya geldiklerini ifade ederek, “Bu vesileyle en başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere bu milletin istiklali uğrunda canlarını feda etmiş bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 102 yıl önce bu topraklarda tarihe kahramanlık destanı olarak yazılan şanlı istiklal mücadelesi verildi. Bu öyle bir destandır ki, bu topraklar coğrafya parçası olmaktan çıkıp bir ruh, bir ideal olmuştur. Ya istiklal ya ölüm kararını yüreğinde vermiş, her biri vatanı uğrunda canını feda etmeye hazır birer nefer haline gelmiş bu millet, sadece şanlı bir zafer değil, aynı zamanda geleceğini de kazanmıştır” dedi.
“Bugün cumhuriyetin 100. yılını kutlamaya hazırlanan yeni nesiller olarak bize bırakılan şanlı tarihi, aziz istiklal ruhunu heyecan ve sadakatle geleceğe taşıyoruz” diyen Yıldırım, “Ne zaman dara düşsek, ne zaman bu toprakları bir uçtan bir uca sıkıntı sarsa, aynı ruh ve heyecanla yerimizden kalkıyor, bütün sıkıntıları bertaraf ederek dimdik ayağa kalkıyoruz. Şehit kanıyla sulanan bu topraklarda geçmişten aldığımız mirası şanla, şerefle geleceğe, torunlara taşımak için bir kez daha söz veriyoruz” diye konuştu.

“Bu coğrafyada ayakta kalmanın tek yolu güçlü olmak”
Bu zor coğrafyada ayakta kalmak için güçlü olmak gerektiğinin altını çizen Yıldırım, şunları söyledi:
“Biz zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyada ayakta kalmanın tek yolunun güçlü olmaktan geçtiği, zayıflığa teslim olanların söz haklarını kaybettiği acımasız dünyadayız. İstiklalin daha ziyade emek, alın teri, bilgi, donanım, üretim, yatırımla korunacağı bir dönemde tarihimize, medeniyetimize yaraşır bir seviyeye ulaşmanın mücadelesini veriyoruz. Türkiye bugün ekonomik olarak daha güçlü durumda. Gerekli dinamizm ve güvene fazlasıyla sahip bir noktaya gelmiştir. Liderliğinizde bir yandan geçmişten elde edilen kazanımları kalıcı hale getirmek için çalışırken, diğer yandan da insanımızın önüne geleceğe dair yeni hedefler, yeni eserler koymaya gayret ediyoruz. Çünkü bizim 2 büyük hayalimiz var: Bu milletin mutluluğu ve bu ülkenin refahı geleceği. Bu hayalleri gerçekleştirmek için gece gündüz demeden hep birlikte çalışıyoruz. Aydınlık yarınları inşa etmek için yola çıktık. Her gün gelişme yolunda ilerliyor, önemli mesafeler alıyoruz”.
“Her dakikayı iyi değerlendirmenin, her kuruşu doğru harcamanın gayreti içindeyiz”
Bugün tarihi bir olaya da şahitlik ettiklerini dile getiren Yıldırım, “ 1915 Çanakkale Köprüsü’nün bugün temelini attık. İnşallah cumhuriyetimizin 100. yılına girerken Çanakkale geçilmez diyerek, 7 düvele burayı mezar yapan ecdadın anısını geleceğe taşıyacak, Çanakkale Boğazı’na katacağımız gerdanlıkla Türkiye’yi, Türk milletini daha kalkınmış, Gazi Mustafa Kemal’in hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmış olacağız. Her dakikayı iyi şekilde değerlendirmek, her kuruşu doğru yerde harcamak için büyük bir gayret içerisindeyiz. Bu konudaki kararlılık ve hassasiyetten asla şüphe edilmemeli”.

“Şehitlerin çocukları aynı şekilde bugün de kardeştir”
İmparatorluğun çeşitli yerlerinden gelip Çanakkale’de omuz omuza çarpışanların torunlarının bugün de kardeş olduklarını ifade eden Yıldırım, “102 yıl önce Çanakkale’de bu büyük destanı yazan yiğitler sadece Erzurum, Bursa, Diyarbakır, Rize, Erzincan, Konya ve sadece 81 ilimizden gelmediler. Aynı zamanda Bağdat, Şam, Kerkük, Filistin, Rumeli, Üsküp, Saraybosna, Kosova, Kafkasya’dan kopup geldiler. Bu siperlerde omuz omuza birlikte mücadele ettiler. Şimdi de bu şehitlikte yan yana yatıyor ve mahşeri bekliyorlar. Onların çocukları, nesilleri bugün de aynı şekilde kardeştir. Gerek İstiklal Harbinde, gerekse Çanakkale’de şehit düşenlerin çocukları bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin asli unsurlarıdır. Onların arasına fitne sokmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Bizi savaşa çatışmaya, nefrete sürükleyenlere fırsat vermeyeceğiz. Biz barışa, dostluğa ve kardeşliğe önem veriyoruz. İnşallah Türkiye’de kardeşlik iklimi daha da güçlenecek, milletimizin birlik beraberliği daim olacaktır. Bütün yaralarını sarmış, dertlerinden kurtulmuş, hastalıklarına şifa bulmuş bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. 16 Nisan hayallerimizi umutlarımızı gerçeğe dönüştürmek için önemli bir gün olacak. 15 Temmuz’da verilen istiklal mücadelesinin kutlu yürüyüşü 16 Nisanda taçlanmış olacak” şeklinde konuştu.

Türk yıldızları nefes kesti
Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve katılımcılar, seyir alanına geçti. Burada Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı yüzer ve uçar unsurlarla Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçar unsurlar geçit yaptı. Şehitler Abidesi önünden geçiş esnasında, gemilerden, Çanakkale şehitlerini selamlamak amacıyla top atışı yapıldı. Deniz geçiş töreninin ardından Türk Yıldızları gösteri uçuşu yaptı. Nefes kesen hareketleriyle izleyenleri büyüleyen Türk Yıldızlarının gösterisi herkesten büyük alkış aldı. Ardından şehitliğe giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, anı defterini imzaladı. Duaların ardından, Erdoğan, şehit mezarlarına karanfil bıraktı. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yılı tören programı, il merkezinde gerçekleştirilecek etkinliklerle devam edecek.
Tören esnasında sancaktarlardan birisi bayıldı. Sağlık görevlileri hemen müdahale ederek bu kişiyi hastaneye ulaştırdılar.

 
'Çık milletin karşısına delikanlıca özür dile'
 
TYB'den “Bir Milletin Yeniden Dirilişi Çanakkale” paneli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Erdoğan, Avrupa'ya da dünyaya da kafa tutuyor"
Ağbal, '16 Nisan'da evelallah bu millet Rotterdam'a da Berlin'e de Brüksel'e ...
Ovit'ten Zigana-2 Tüneline
İlki 42 yıl önce temeli atılan ve 14 senede yapımı tamamlanan bin 700 ...
Azizoğlu'ndan Şehit Yaşar'a vefa
15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen Oğuzhan Yaşar'ın ailesini ziyaret ...
 
'Güçlü bir milletiz, Türk milletiyiz bunu göstereceğiz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen ...
Karaosmanoğlu: 'Dadaşları tebrik ediyorum'
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Erzurumlu İş ...
'Kurguladıkları sömürü düzenini ‘evet’lerle yıkacağız”
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bu faşizan uygulamayı şiddetle kınıyorum. ...
 
Başkan Kocamaz'dan Erzurum'a övgü
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 12 Mart Erzurum’un ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tebrik telgrafı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum’un kurtuluş yıldönümü dolayısıyla ...
Ağbal: "Türkiye neymiş evvelallah göstereceğiz"
Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Siz ne yaparsanız yapın Avrupa'daki kardeşlerimiz ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva