ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
3 Mart 2015 Salı - 05:49

Can dostların ‘hayat kurtarma’ sınavı

Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen ‘Arama Köpekleri ile Doğada Canlı Arama ve İtaat Sınavı’nda 14 özel eğitimli köpek, ünlü Çek Hakem Pavel Sabacky’nin gözetiminde yarıştı

Can dostların ‘hayat kurtarma’ sınavı

Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen ‘Arama Köpekleri ile Doğada Canlı Arama ve İtaat Sınavı’nda 14 özel eğitimli köpek, ünlü Çek Hakem Pavel Sabacky’nin gözetiminde yarıştı. Orman alanlarında kayıp aramada köpeklerin önemine dikkat çekildi.
Kısa süre önce Doğal Afet Arama-Kurtarma Ekibi kuran Gaziemir Belediyesi, bu kez Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu işbirliğiyle İzmir’de bir ilke daha imza attı. Hafta sonu iki günlük etapta düzenlenen ‘Arama Köpekleri ile Doğada Canlı Arama ve İtaat Sınavı’nda 14 özel eğitimli köpek, Çek Cumhuriyeti’nin dünyaca ünlü köpek eğitmeni ve hakemi Pavel Sabacky’nin gözetiminde yarıştı. Yoğun yağmura rağmen Sarnıç’taki ormanlık alanda kayıp araması yapan can dostlar, Gaziemir Festival Alanı’nda oluşturulan parkurda da itaat sınavı verdi.
ÜÇ KATEGORİDE GERÇEKLEŞTİ
Köpekli doğa araması konusunda eğitim olanakları ve mevzuattaki eksikliğe dikkat çekmek ve başta kamu kuruluşları olmak üzere kurumlarını bu konuda harekete geçirmek amacıyla düzenlenen sınav üç kategoride gerçekleştirildi. RH - FL - E Doğa Araması Uygunluk Testi, RH - FL - A Doğa Araması Görev Yeterlilik Testi ve RH - FL - B Doğa Araması Görev Yeterlilik Testi’nden geçen köpekler, özel parkurda da sahipleri ile birlikte itaat sınavından geçirildi. Organizasyona Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Orta Doğu Arama Kurtarma Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (ORDOS), Kuşadası AKUT ile Gaziemir Belediyesi Arama Kurtarma Gönüllüleri katıldı.
KURUMLARDAN BÜYÜK İLGİ
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) Van, Bursa, Erzurum, Afyon merkezleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Bursa Gemlik Askeri Köpek Eğitim Okulu, Ege Ordu Komutanlığı, Tarım İl Müdürlüğü ve çeşitli belediyelerden temsilcilerin de izleyici olarak yer aldığı organizasyonda, Gaziemir Belediyesi Arama Kurtarma Gönüllüleri Ekibi’nden Şefik Özkul, 2,5 yaşındaki Laşin isimli köpeğiyle birinci oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda görevli Ersin Ünver, 4,5 yaşındaki Chivas isimli köpeğiyle ikinciliği kazandı. Aynı kurumdan Dinçer Gülbağ da, 5 yaşındaki Pasha isimli köpeğiyle üçüncülük kürsüsüne çıktı.
ŞENOL: HAYATİ ÖNEMİ VAR
ORDOS üyesi Mesut Sarı’nın sahibi olduğu Shadow isimli köpeğin en iyi itaat ödülünü kazandığı organizasyonda, Ece Yeşilkaya, Kubilay Oğuzlu ile Cem Anbak da sahibi olduğu köpekleriyle başarı plaketi kazandı. Van Erciş’teki depremde 10’dan fazla insanın canlı kurtarılmasını sağlayan Pasha ve Chivas isimli köpeklerin sahiplerine ayrıca başarı plaketi sunuldu. Doğal afetlerde ve kayıp aramalarda köpeklerin büyük yararlılık gösterdiğini söyleyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Doğada canlı arama ve doğal afetlerde arama-kurtarma çalışmalarında özel eğitilmiş köpeklerin yer alması çok önemli. Bu konuya dikkat çekmek istedik” dedi.
“ORGANİZASYON ÇOK BAŞARILI”
1999 yılında Gölcük’teki deprem felaketinde kurtarma çalışmalarına katılan Çek Hakem Sabacky, organizasyonun başarılı olduğunu dile getirdi. 30 yıldır köpek eğitmeni olan 55 yaşındaki Sabacky, sözlerini şöyle sürdürdü: “Köpek ırklarınız genç. Kondisyonları çok iyi ve sahipleriyle son derece uyumlu yarıştılar. Doğada canlı arama konusunda insanoğlunun en büyük yardımcısı köpeklerdir. Avrupa’da son yıllarda bu konuya çok daha fazla önem verilmeye başlandı. Türkiye’de de köpek eğitimi konusunda büyük aşama kaydedilmiş olduğunu gördüm.
 

 
Organik tarım eğitimleri devam ediyor
 
Posof’ta milli coşku
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çat Barajı da dondu
Çat ilçesinde bulunan Çat Barajı gölü aşırı soğuklardan dolayı tamamen dondu.
Gözü Yaşlı Aile çocukları için yardım bekliyor
Erzurum’da 3 yaşındayken yüzünde çıkan sivilcenin ardından geçen süreçte ...
Dağcılığı doğada öğrendiler
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Dağcılık ve Doğa Sporları Antrenörü ...
 
Bispuri’nin Paco’su ilgi buldu
Dünyaca ünlü İtalyan fotoğraf sanatçısı Valerio Bispuri’nin bağımlılığın ...
Yakutiye’den Yeşilay etkinliği
Yeşil Ay haftası nedeniyle Yakutiye Belediyesinin katkılarıyla Yakutiye ...
Oltu’da kuzu bereketi
Erzurum’un Oltu ilçesinde kuzular dünyaya gelmeye başladı.
 
Güllüce: ‘Göç, önünde durulmaz bir güç’
Bakan Güllüce, “Göç önünde durulamayacak bir engel, göçün önünde dursaydık ...
Erzurum’da ‘evde bakım’ başarısı
Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Sadullah Efe, Aile ve Sosyal Politikalar ...
Demircan’dan ağaçlandırma eleştirisi
M.COŞKUN-Çevre ve Kültür Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) Başkanı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva