ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
21 Haziran 2010 Pazartesi - 06:57

Çalmaşur 2011 için marş besteledi

2011 Kış Oyunları Koordinatörlüğü tarafından başlatılan ‘2011 Marşı’ başvuruları heyecan uyandırmaya başladı. Erzurum’un sevilen ses sanatçılarından Çalmaşur tarafından yazılan marşı dinleyen müzik otoriteleri, parçaya tam not verirken, “Böylesine eserler hazırlamak inanın büyük emek ve özveri ister” demekten kendini alamıyor.

Çalmaşur 2011 için marş besteledi

SAMET ÖZÜNAL (GHA) - 2011 Kış Oyunları Koordinatörlüğü tarafından başlatılan ‘2011 Marşı’ başvuruları heyecan uyandırmaya başladı. Koordinatörlüğün istekleri doğrultusunda hazırlanan eserler müzik dünyasında kulaktan kulağa dolaşmaya başlarken, başvurular arasında ünlü isimlerin yanı sıra Türkiye’nin ve Erzurum’un sevilen sanatçıları da var. Üstelik 2011’e özel hazırlanan marşlar arasında biri var ki, şimdiden herkesin diline düştü.
//SANATÇIYA TEŞEKKÜR YAĞMURU
Erzurum’un sevilen ses sanatçılarından Mehmet Çalmaşur tarafından yazılan marşı dinleyen müzik otoriteleri, parçaya tam not verirken, “Böylesine eserler hazırlamak inanın büyük emek ve özveri ister” demekten kendini alamıyor.
“Bütün dünya Türkiye’de misafir/Erzurum’un Palandöken Dağı’nda” şeklinde dikkat çeken sözlerin yer aldığı marşın müziği de, bir o kadar dikkat çekici.
2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları Koordinatörlüğü tarafından ‘2011 Marşı’ duyurusunun ardından kolları sıvadığını belirten Erzurumlu sanatçı Mehmet Çalmaşur, yazdığı marşın içinde geçmişten günümüze gelen kültürel değerlerimize de yer verdi.
//MEHTER MOTİFİ
Türk dünyasının vazgeçilmezi mehterin motifleriyle süslenen marşın müziğini dinleyen Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğretim görevlileri, “2011 değişimlerin ve yeniliklerin adı olacak. Yazılan marşta yenilikler ve bütünleşmeler adına bünyesinde önemli mesajlar barındırıyor” derken, Erzurumlu sanatçı Çalmaflur, “Marşı yazarken, içime sinmeyen kısımları üzerinde günlerce çalıştım. Ortaya çıkan eserde kamuoyu; hem Türk kültürünü, hem Erzurum’u, hem de ulusumuzun yüreğinde nasıl bir dostluk barındırdığına bizzat şahit olacak. Buna canı gönülden inanıyorum” ifadesini kullandı.
//ÇALMAŞIR’DAN ÖZGÜN ÇALIŞMA
Bugüne kadar yazdığı eserlerle herkesin gönlünde taht kuran, yetiştirdiği öğrencilerle hem müzik dünyasına hem de kültürümüze büyük katkılar sağlayan Erzurumlu sanatçı Mehmet Çalmaşur, 2011 Koordinatörlüğü’nün yazılan marşlarda olması gereken kriterler belirlediğinin altını çizerek, “Marflta olması gereken mesajlar vardı, bunlar, çift başlı kartal, Palandöken Dağı, 2011 Kış Oyunları, UNIVERSIADE ile dostluk ve kardeşlik gibi kelimelerdi. Uluslararası organizasyonlarında dikkat ederseniz, müzik veya o organizasyonu tanıtacak marş, şarkı ve sloganlar gibi çalışmalar, büyük önem taşıyor. Organizasyon bittikten sonra dahi insanların dilinde organizasyonun marşı dolaşıyor. Erzurum 2011 Kış Oyunları’nın marşı da, herkesin dilinde olmalı. Oyunlar bittikten sonra da insanlar, o marşı benimseyip söylemeli, diye düşünüyorum. Bu nedenle yazdığım marşın içine Türk misafirperverliğinden tutun da, Erzurum’un kültürel değerlerine, Türk müziğinin olmazsa olmazı olan mehterin motiflerini modern müziğimizle bütünleştirdim. Ve ortaya çıkan marşın müziğinin kulağa ne kadar hoş geldiğini gördüm. Marşı 2011 Koordinatörlüğü’ne sunduk ve eğer kabul edilirse kamuoyunda beğeni ile dinleneceğine inanıyorum. Müzik bölümündeki öğretim görevlilerimize de, yazdığım marşı zaman zaman dinletme fırsatı buldum. Onların da aynı düşüncede olması beni sevindirdi” şeklinde konuştu.
//ERZURUM’UN, KÜLTÜREL DEĞERLERİ
Türk tarihine damga vuran Sarıkamış Harekatı’nda şehit düşen Mehmetçikler için yazdığı ‘Sarıkamış Destanı’ adlı eseri dilden dile dolaşan Mehmet Çalmaşur, “Hep dışlamayla veya kötülemeyle bir yere varamayız. Kendi değerlerimiz var; bunlara sahip çıkarsak her zorluğun üstesinden geliriz” diyerek şunları söyledi: “Erzurum’un kültürel değerleri var ve bu değerler olmazsa olmazlardır. Kamuoyunda, 2011 Erzurum’un makus talihini değiştirecek ve sosyal dengelerin düzelmesi adına yeni başlangıçların tarihi olacağı yönünde bir izlenim var. Bir bakıma bu beklenti doğru, fakat önemli olan bir nokta var bunu dikkate almak şart. Eğer biz kendi değerlerimizi gelecek nesile iyi tanıtır ve misafirlerimizin bu şehrin saklı kalmış kültürel zenginliklerini görmelerini sağlarsak, miladi değişimler başlar. Yazdığım marşta mehterin motiflerini, modern müzikle bütünleştirirken, aynı zamanda tarihin her döneminde var olan vazgeçilmezlerimizi de marşın içine kattım. 2011 bize çok şey katar, yeter ki, Erzurumlunun neler yapabileceğini fırsat verip ortaya koymasını sağlayalım. ‘Çift başlı kartal simgemiz / Anadolu zirvesidir bölgemiz’ sözleri aslında her şeyi özetliyor. Marşın nakaratındaki bu sözler, Erzurum’un tarih boyunca üstlendiği misyonu ve gelecekte nasıl bir misyon üstlenmeye hazır olduğunun da bir bakıma cevabıdır.”
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
veda 29 Haziran 2010 Salı 11:58

kimin reklamını yapmak istiyorlar acaba?güzelliklere gölge düşürmeyin.BABAYİĞİTÇE ÇIKIN AÇIKLAYIN!

Yorumu oyla      6      4  
irem 27 Haziran 2010 Pazar 01:16

bu yarışma nerede duyuruldu .şartnamesi nerede? resmi sitede bile yok. gören varsa adresini yazsın. bu gizlilik niye?

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koreliler Erzurum yolunda
NURHAN İÇMEZ(İHA) - Kore asıllı dört gezgin Türk misafirperverliğine hayran kaldı.
Erzurum, tarihi bekliyor
AYHAN TÜRKEZ (İHA) - Birinci Dünya Savaşı’nda gösterdiği kahramanlıkla ...
Erzurum Regaip Coşkusu’nu yaşadı
Mübarek üç ayların ilk kandili olan Regaip Kandili'nde Erzurum’da camiler ...
 
DATUR Projesinde başarı
SAMET GÜLTEKİN(GHA) - Doğu Anadolu Turizmini Geliştirme (DATUR) Projesi’nin ...
Kreş çocuklarından yıl sonu etkinliği
CANER EFE(GHA) - Özel bir kreşe giden miniklerin sene sonu etkinlikleri ...
Liselerarası Tiyatro Şenliği’ne müzikli veda
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenen Liselerarası ...
 
Erzurumlular Karagöl Yaylası’nda buluşacak
Ankara'da yaşayan Erzurumlular, Çubuk ilçesindeki Karagöl'de yayla şenliğinde ...
Solmaz’dan Polis Amca Kütüphanesine destek
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü’nce ...
Şeker, Dadaşlarla buluştu
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Darıca Belediyesi'nin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva