ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>TÜRKİYE
13 Kasım 2017 Pazartesi - 03:42

Çalışma Bakanı’ndan 'taşeron' açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, taşeron işçiler ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu yıl bitmeden gerekeni yapacağız” dedi.

Çalışma Bakanı’ndan  taşeron  açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “Taşeronla ilgili bir süreç var. Taşeronda çalışan kardeşlerimizin ihtiyaçlarını ve taleplerini biliyorum. Bu konu ile ilgili konuyu farklı yerlere çekmeye çalışan kesimler de var. Onlar bu gayretleri bir kenara bıraksınlar. Sayın Başbakanımız grup toplantısında açıkladı. Sene bitmeden taşeronda çalışan vatandaşlarımızın kamuda istihdamlarıyla ilgili gereğini yapacağız” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Çankırı'da AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi'ne katıldı. Burada konuşan Bakan Sarıeroğlu, yaranlar ve şehitler diyarı Çankırı’da bulunmaktan son derece mutluluk duyduğunu söyledi. Bakan Sarıeroğlu, 2001 yılında AK Parti ile büyük hayallerle yola çıktıklarını aktararak, “Daha büyük Türkiye olabilmek için, ülkemizi istikrar ve ekonomik olarak daha büyük olabilmek için, vatandaşlarımızın hayat standartlarını iyileştirmek için, insan hakları ve demokrasiyi daha ileri taşımak için, yaşanan kötü günleri unutturup ayrımcılığın olmadığı, ötekileştirmenin olmadığı bir azimle ve inançla 16 yıldır var gücümüzle çalışıyoruz. Teşkilat mensupları olarak ‘ben’ demedik hep ‘biz’ dedik. Kendimizi davamızın üzerinde görmedik” dedi.

"Çıldırıyorlar ve çıldırmaya devam edecekler"

Bakan Sarıeroğlu, Türkiye’nin yaşanan olumsuzluklara karşı 5,2 oranında büyüdüğünü ve diğer ülkelerin çıldırdığını belirterek, “Şu anda 5.2 oranında büyüme oranına sahibiz. Milletimize hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 16 yıldır bunun için uğraşıyoruz. Ama bu uğraş içinde önümüze engeller çıkarıyorlar. Çalışmalarımızı engellemek isteyenler oldu. Partimizi kapatmak istediler, Cumhurbaşkanımızı seçmek istedik buna engeller çıkardılar. Gezi olayları, 17-25 Aralık süreçlerini yaşadık. 15 Temmuz gibi hain darbe girişimi yaşadık. PKK ile mücadelemiz sürüyor. Sınır güvenliğimizi sağlamak için operasyonlar yapıyoruz. İç ve dış güçlerle mücadele ediyoruz. Ne zaman büyük işler yapmaya çalışsak önümüze engeller çıkarıldı. Bu planların hiçbiri tutmadı. Hepsinin üzerinden de milletimizin desteği ve milletimizden aldığımız güçle üstesinden geldik. Şu an bütün dünya ülkeleri şaşkınlık içinde ‘Bu nasıl olur?’ diye. Bizim yaşadığımız bu süreci inanın herhangi bir başka ülke yaşasaydı ayağa bile kalkamazdı. Öyle bir milletiz ki asla bizi yıldıramıyorlar. Asla bizi hedefimizden vazgeçiremiyorlar. Bu yüzden çıldırıyorlar. Ne yapacaklarını bilemiyorlar. Çıldırmaya ve ne yapacaklarını bilememeye devam edecekler. Çünkü biz geçmişi ile tarihi ile yaşadıkları ile hem kadim bir medeniyetin çocuklarıyız hem de çok güçlü bir ecdadın ruhunu taşıyan evlatlarıyız. O ruh hala canlı. Daha çok çalışacağız daha çok gelişmek için elimizden gelen çabayı ortaya koymaya devam edeceğiz” diye konuştu.

"Taşeronları ilgilendiren çalışma yıl sonu bitmeden tamamlanacak"

Taşeronlarla ilgili yapılan çalışmalara da değinen Bakan Sarıeroğlu, “Şimdi biliyorsunuz taşeronla ilgili bir süreç var. Taşeronda çalışan kardeşlerimizin ihtiyaçlarını ve taleplerini biliyorum. Sayın Başbakanımız grup toplantısında açıkladı. Sene bitmeden taşeronda çalışan vatandaşlarımızın kamuda istihdamlarıyla ilgili gereğini yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Sarıeroğlu, İŞKUR’un 2002 yılında 20 bin kişiyi işe yerleştirdiğini, bugün bu sayının 900 bine çıktığını söyleyerek, “İŞKUR 2002’de 20 bin kişiyi işe yerleştirirken geçtiğimiz Ekim ayı itibariyle bu yıl 900 bin kişinin işe yerleştirilmesi sağlanmış. 20 bin nere, 900 bin nere. Türkiye’nin aslında gelişimini bu rakamlardan bile ölçebiliriz” açıklamasında bulundu.

"Son 10 yılda 6,5 milyon istihdam sağladık"

Son 10 yılda 6,5 milyon kişiye istihdam sağladıklarını dile getiren Bakan Sarıeroğlu, “Son 10 yılda 8 milyon kişi işgücü piyasasına girmiş. Bunun 6,5 milyonuna iş bulmuşuz, 3.5 milyonu da kadın. Bu rakamlar neredeyse bir Avrupa Birliği ülkesi nüfusuna denk geliyor. Bu bir başarıdır. Türkiye’nin başarı hikayesidir. Bu rakamlarla ilgili bazı manipülasyonlar yapılmaya çalışılıyor. Kim ne derse desin rakamlar nettir. Türkiye son 10 senede 6.5 milyon kişiye istihdam sağladı. İstihdam seferberliği kapsamında 1.3 milyon kişiye son 1 yılda iş imkanı sağlandı. Ne derlerse desinler, bu yerilecek değil alkışlanacak bir performanstır. Dünyanın örnek aldığı bir başarı hikayesidir” dedi.

AK Parti Çankırı Merkez İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi’ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun yanı sıra Milletvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, AK Parti Çankırı İl Başkanı Celal Kaman, Belediye Başkanı İrfan Dinç, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu ve partililer katıldı. Kongre sonrası Bakan Sarıeroğlu, Elif Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret etti. 

 
Anadolu Jet Erzurum’u tanıttı
 
Erzurum polisinden gece yarısı "huzur" uygulaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Atatürk'e dil uzatmak hiç kimsenin haddi değildir"
Başbakan Yardımcısı Işık: "Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tarihe ...
“FETÖ denilen alçağın ardından giden kulları nerede?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz bu ülkeyi, bu milleti 1 dolara ...
Atatürk’ü rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi tespitler
Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehircilik Günü ve Şehircilik Şurası'nda konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Durmayacağız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup toplantısında açıklamalarda terör ...
'Terörü hortlatmaya çalışanlar avucunu yalasın”
Başbakan Binali Yıldırım, memleketi Erzincan’da Kemaliye-Dutluca yolu ...
 
Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Maliye, Milli Savunma ile Orman ve Su İşleri Bakanlıklarına ilişkin atama ...
Milletvekili Aydemir’den Pasinler Hatırlatması
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Vakıflar Haftası kutlamalarının ...
2018 Merkezi Yönetim bütçe görüşmeleri başladı
2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı ve 2016 Kesin Hesap Kanun ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva