ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
HABERLER>GUNCEL
27 Mart 2015 Cuma - 18:29

Büyükşehir’den toplu ulaşımda yeni proje

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kent ulaşımında devrim niteliğinde yeni bir uygulamanın başlatılması için düğmeye bastı.

Büyükşehir’den toplu ulaşımda yeni proje

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kent ulaşımında devrim niteliğinde yeni bir uygulamanın başlatılması için düğmeye bastı.

Başkan Sekmen’in öngörü ve direktifleriyle hayata geçirilen yeni sistem, bir hafta sonra uygulamaya geçecek. Ulaşımda yaşanan sorunlara, trafik canavarlarına ve kural tanımazlara son verecek olan bu yeni sistem sayesinde kentteki ulaşım problemleri tamamen ortadan kalkacak. Radikal ve caydırıcı nitelikteki yeni Ceza ve Denetim Sistemi sayesinde kent ulaşımı rahatlayacak, sistemde sorun çıkartan kural tanımazlar ulaşım hizmetlerinden anında men edilecek.

SEKMEN’İN DEĞERLENDİRMESİ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Sistem hayata geçtiğinde ulaşım hizmetlerinde hata asla olmayacak” dedi. Başkan Sekmen, yeni uygulamayla ilgili şu bilgiyi verdi: “Bir hafta sonra hayata geçecek olan Ceza ve Denetim Sistemi Projesi ile birlikte uydu ve GPRS vasıtasıyla ulaşım hizmetlerinde yer alan 175 belediye ve özel halk otobüsü, an ve an takip edilecek. Bu takip sistemi sayesinde araçlar üç kamerayla izlenecek. LCD monitörlerde sesli ve yazılı uyarılar yer alacak. Kısa bir süre sonra Wifi internet bağlantısı bütün araçlarda kullanılacak. Şikayetler Wifi bağlantısı sayesinde araç seyir halindeyken anında Araç Takip Merkezi’ne iletilebilecek. Araçlar sıkı denetimden geçirilecek. 100 ceza puanına sahip olan şoförler, ulaşım hizmetlerinden men edilecek.” Başkan Sekmen, kent ulaşımında yer alan şoförlere özel bir eğitimin verileceğini de anımsatarak, “Yeni geliştirilen bu sistemle birlikte bütün şoförleri eğitimden geçireceğiz. Psikoloji, sosyoloji, davranış bilinci, görgü kuralları ve teknik içerikli bu eğitim sonrası şoförlere belge vereceğiz. Belediyenin sertifika ve izni olmadan hiçbir şoför bundan böyle kentin toplu ulaşımında görev alamayacak” şeklinde konuştu.

“BU ACIYI TARİF ETMEK MÜMKÜN DEĞİL”

Başkan Mehmet Sekmen, şehirde büyük bir üzüntüye neden olan elim kazayla ilgili yaptığı açıklamada, talihsiz olaydan ötürü derin bir üzüntü duyduğunu ifade etti. Sekmen, konuyla ilgili şu görüşlere yer verdi: “Atatürk Üniversitesi öğrencileri Mukaddes Yasan ve Elif Çelebioğlu elim bir kaza geçirmiş, hayatının baharında olan Mukaddes kızımız yaşamını yitirmiş, diğer yavrumuz da ağır bir şekilde yaralanmıştır. Şehrimde yaşayan vatandaşlarımın, hemşerilerimin başlarına gelen her bir hadise benim yüreğimi, canımı acıtır. Bu acıyı tarif etmek mümkün değil. Ebediyete intikal eden kızımıza Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Diğer yavrumuza da Mevla’dan acil şifalar diliyorum”

“KURAL TANIMAZLARA, TRAFİK CANAVARLARINA GEÇİT YOK”

Başkan Mehmet Sekmen, kaza sonrası kent genelinde ulaşım sorunu eksenli olumsuz düşüncelere dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu talihsiz kaza sonrası şehrimizde ulaşım sorunlarına yönelik olumsuz eleştiriler hakim oldu. Bakınız göreve gelir gelmez ‘Erzurum’un en büyük problemlerinden biri ulaşımdır’ diyerek bu konunun çözümüne yönelik önemli ve radikal kararlar aldık, farklı çözüm yolları geliştirdik. Şunu açıkça ifade ediyorum ki; ulaşım hizmetlerinde belediye dahil özel halk, servis ve minibüs taşımacılığında halkıma zulüm edenlerin, kural tanımazların ve trafik canavarlarının bütün haklarını elinden alıp, ulaşım hizmetlerinden men edeceğim. Kural tanımazlara artık geçit yok. Bu şehirde hiçbir unsur, halkımın ulaşım haklarını engelleyemez.”

 
‘Erzurum’a hayırlı olsun’
 
‘Kudüs bizim namusumuzdur’
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MURAT CAN 29 Mart 2015 Pazar 12:45

Yaya geçidinden geçerken araçlar neden durmazlar? Işığa ne gerek? yaya geçidinden geçerken tüm araçlar durması gerekiyor? bu kültür oluşturulmalıdır.

Yorumu oyla      6      4  
ahmet 29 Mart 2015 Pazar 01:00

belediye önce sinyalizasyon hatalarını düzeltsin. bir çok yerde hem yayaya hem de araçlara yeşil ışık yanıyor. geçen yıldızkent güvendikin olduğu ışıklrdan karşıa geçiyorum. bana yeşil yanıyor baktım yukardan araçlar da geliyor onlara da yeşil yanıor. ikincisi forum kavşağında şehir yönünden gelyorum aracım ile yeil yandı u dönüşü yapıp avm ye gideceğim önüme yayalar atladı onlara da yeşil yanıyor. dikkat etmesen çarpacaksın. belediye önce bunlara el atsın.

Yorumu oyla      8      5  
yoncalik, 28 Mart 2015 Cumartesi 12:08

Arkadasim karin tok artik laf salatalarina, heleki aci-vahim bir olayda bile kendi reklamini yapma "yok uctuk-kactik, yok ucacagiz-kacacagiz" salatasina. 17 Yasinda bir genc kiz sorumlulugundaki bir sahsin trafik kurallarini bilmemesinden dolayi feci sekilde can verdi. Tek gercek bu. Basarisiz oldun. Sorumlulugu kabul et. Heleki olay direk kendi belediye binasinin önünde cerayan eden b. baskani nasil uyuyorsa yada uyuyabilir..Acik söyleyim modern bir ülkede-sehirde coktan hakkinizda dava acilmisti. Ha ne erzurumu ne moderni dersen..Bende susarim..Özür dilerim ve yasadigimiz icin sükür ederim..

Yorumu oyla      7      4  
Erzurum sevdalısı 28 Mart 2015 Cumartesi 00:40

Say'ın Başkan, bu Üzücü olaydan sonra halk Otobüsü ve dolmuş şoförlerinde trafikteki olumsuz davranışlarında Hiç bir değişiklik olmadığını gözlemledim. Sanki bu kadar Yazılan olumsuz yorumlar onlara değilde yolcularına yapılmışcasına , yine trafik kurallarını hiçe sayma, ağızda sigara , elde cep telefonu , bir birleriyle yarış halinde olma gibi olumsuz hal ve hareketler aynı şekilde devam ediyor. İnşaallah sizin sayenizde düzelirler.

Yorumu oyla      7      4  
Ayaz bey.. 28 Mart 2015 Cumartesi 00:36

Minibüs midibüs otobüs vs... Bunları artık görmek istemiyoruz.. Modern bir kentte hem de böyle düz ovada hafif raylı sistemi yapmayacaksın hergün göz boyayıcı şenlikler festivaller vs.. Yapacaksın YOOK arkadaş bu minibüslerle OLMAAAZZZ...

Yorumu oyla      8      5  
ömer 27 Mart 2015 Cuma 22:44

bu sistem zaten vardı belediyede.araçlar GPRS sistemi ile zaten takip ediliyordu.

Yorumu oyla      7      4  
erzurumlu 27 Mart 2015 Cuma 20:35

Sayın Başkan, bazı özel halk otobüsleri enteresan yazılar yazmışlar ön camın içerisindeki levhaya.65 yaş üstü ve diğer ücretsiz binenlere bakıyorlar hem de o yazıda diyorlar ki bilmem "bir bakış bin söz demektir anlayanlara" gibi. Eğer zorlarına gidiyorsa bıraksıznlar,yapmasınlar bu işi.Sayın başkan bu kural tanımazlara en kısa zamanda hadleri bildirilmelidir.Lütfen bunu yapınız.Sizden bunu bekliyoruz.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken’den şühedaya 1100 hatim
Çanakkale Savaşlarının 100’üncü yıl dönümü münasebetiyle Palandöken ilçesinde ...
Karaçoban'da hafif şiddetli deprem
Karaçoban ilçesinde öğle saatlerinde 2,4 büyüklüğünde hafif şiddetli bir deprem meydana geldi.
Trafik terörüne imzalı tepki
Erzurum’da İletişim Fakültesi öğrencisi 17 yaşındaki Mukaddes Yasan’ın ...
 
TDV’den hayır sahiplerine teşekkür ziyareti
Türkiye Diyanet Vakfı(TDV)’nın 40. Yılı münasebetiyle TDV Erzurum şubesi ...
Dadaşlardan Suriyelilere yardım eli
Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa'nın Haliliye İlçesi'nde ki Suriyeli mültecilere ...
Yürek dağlayan uğurlama
Erzurum’da dün akşam saatleriyle meydana gelen trafik kazasında halk otobüsünün ...
 
‘Halkın kabusu oldular’
Kaza sonrası üniversite öğrencisinin hayatını kaybetmesi kentte adeta ...
Sekmen’den milli dayanışma vurgusu
Oltu’nun düşman işgalinden kurtuluşu, 97’nci yıldönümü münasebetiyle ilçe ...
Oltu, gurbetçi dadaşları ağırladı
Oltu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıldönümü kutlamaları için ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva