ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>GUNCEL
29 Ekim 2014 Çarşamba - 13:05

Büyükşehir’den New City açıklaması

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, New City projesiyle ilgili açıklama yaptı.

Büyükşehir’den New City açıklaması

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, New City projesiyle ilgili açıklama yaptı.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada:
“Karadayı Konut Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Ticaret Sanayi A.Ş tarafından yapılan ve sözleşme karşılığı vatandaşa satılan dairelerin bulunduğu “New City” adlı projenin kamuoyunda farklı şekillerde yorumlanması ve şu anda tartışmalar yapılmasıyla ilgili olarak, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlu olduğu iddialarına karşı kamuoyunu bilgilendirme zarureti ortaya çıkmıştır. İhale sürecinin öncesindeki tarihlerde “İmar İskân Blokları” olarak bilinen alanda Karadayı A.Ş, İmar İskân Blokları malikleri ile daire karşılığı sözleşme yapmış ve arsaları üzerine tescil ettirmiştir. Daha sonrasında belediyeden ¼’ü peşin, geri kalanı taksitle ödenmek kaydıyla aynı bölgede arsa satın almıştır. İlgili firmanın ihale öncesinde kabul ederek iştirak ve imza ettiği ihale şartnamesinin 14. Maddesinde "Yüklenici gereken sürede peşinatı ödese dahi diğer taksitleri zamanında ödememesi halinde yasal faiz uygulanır. Ancak üst üste iki taksitin ödenmemesi ve üçüncü taksitin de süresinin geçmesini müteakip kesin teminat irad kaydedilerek sözleşme fesh edilir." hükmü gereğince, ödeme işlemi gerçekleşmediğinden Mart 2013 tarihinde sözleşme fesh olunacak konuma gelmiş lakin idarenin zafiyeti ile hukukun gereği yapılmamıştır. Tarafımızdan hukukun işletilebilmesi maksadı ile adli ve idari mercilere gerekli başvurular yapılmış olup sonucu titizlik ile izlenmektedir. “denildi.
BÜYÜKŞEHİR’İN ÖNERİLERİ
Açıklamada, ‘Yeni dönemde ilgili firma sahibine 2,5 aylık bir süre içerisinde borcunu yatırarak ruhsat almasını defalarca önermiş olmamıza rağmen; ilgili firma tarafından en ufak bir girişimde dahi bulunulmamıştır. Bunun üzerine sözleşme iptal edilmiş ve ilgili firmaya bildirilmiştir. Bütün bu olanlara rağmen binlerce mağduru göz önünde bulundurarak, ilgili firmaya üç ayrı çözüm önerisi sunmak suretiyle vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermeye çalıştık. Belediye arsaları ile vatandaştan daire vereceğim vaadi ile üzerine geçirilen arsaların takas edilmesi önerisinde bulunduk. Çözüm önerimiz önce kabul edilmiş, ilgili firma sonradan vazgeçmiş ve arsaları üçüncü kişilere devretmiştir. Akkent bölgesinde belediyeden ihale ile alınan arsa bedelini ödeyemediği için kendi onayıyla mahsuplaşarak ruhsat alır hale getirdik. İlgili firma bu ruhsatı da almaktan kaçınmıştır. Vatandaşlardan daire yapılacak vaadi ile alınan arsalara ruhsat vererek inşaata devam etmesi için teklifte bulunduk; lakin ilgili firma bu önerimizi de reddetmiştir. Bin civarında vatandaşımızın mağduriyetini gidermek için üç farklı çözüm önerisinde bulunmamıza rağmen; Karadayı A.Ş . Bu önerilerin hiçbirisine olumlu yanıt vermemiş ve çözümsüzlükte diretmiştir.”ifadelerine yer verildi..
HEDEF SAPTIRMA İDDİASI
Açıklamanın son bölümünde şunlar kaydedildi: ‘  İlgili firma, kendinden kaynaklanan sorunları örtbas etmek için hedef saptırmakta ve kamuoyunda belediyemizi sorumlu göstermeye çalışmaktadır. Yargı mercilerine başvurmak yerine, protesto eylemleri organize ettirmek ilgili firmanın sorumluluğuna dair bir karinedir. Ayrıca belirtmek gerekir ki, belediyemizin hükmü şahsiyetine karşı bu konuyla ilgili açılmış herhangi bir dava dahi yoktur. Netice itibariyle, vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek adına, Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Vatandaşlarımızın refahı noktasında yapılması gereken işlemlerin hukuk çerçevesinde icrası için gerekli hassasiyeti taşıdığımızın bilinmesini isteriz. Bilinmelidir ki, hukuk dışı hiç bir girişime tarafımızdan asla müsaade edilmeyecektir. Bunun yanı sıra yurttaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi maksadı ile her türlü girişimde bulunmak sureti ile çözüm için elimizden gelen her çabayı sarf ediyoruz ve edeceğiz. Zira değil bin yurttaşımızın, bir yurttaşımızın dahi gasp edilen emeği bizim için kutsaldır.“
 

 
Akçay ve Güngör’den değerlendirme
 
Cumhuriyet Onur ödülü törenle verildi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bu ifadeye dikkat 30 Ekim 2014 Perşembe 02:32

Büyükşehir Belediyesinin açıklamasında "Mart 2013 tarihinde sözleşme fesh olunacak konuma gelmiş lakin idarenin zafiyeti ile hukukun gereği yapılmamıştır." diye bir ifade var. Sekmen bunu kime söylemiş acep?

Yorumu oyla      6      4  
29 Ekim 2014 Çarşamba 13:52

Hukuk süreci sonunda bloklar büyük ihtimalle yıkılır Para kaybedenleri büyük psikolojik zorluklar bekliyor Geçmiş olsun

Yorumu oyla      7      5  
yavuz işleyenoğlu 29 Ekim 2014 Çarşamba 13:25

Benim anlamadığım olay şu, Ahmet Karadayı başına bu işleri açan AHMET KÜÇÜKLER için bugüne kadar en küçük bir şikayette niye bulunmadı? Mademki bana ceza kasildi, ruhsat harcı istendi diyor o zaman bunun sorumlusu eski Belediye Başkanıdır ve bunun için niye hiç sesi çıkmıyor. Bence aralarındaki ilişki çok bilmece bir ilişki ve mehmet sekmenin bu işte hiçbir suçu günahı yokken niye mağdurlar onun üstüne girdiyorlar ve mesela niye Küçükler için hiç sesleri çıkmıyor. Halbuysa asıl sorumlu o olmalıdır. Ve bugüne kadar bu mağdurların hiçbiri mahkemeye gidipte küçüklerle ilgili şikayette bulunduğunu duymadık. onun içinde ben şahsen mağdurların gerçek mağdur olduklarınada inananamıyorum. kimse kusura bakmasın.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhuriyet Bayramı coşkusu başladı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Erzurum’da tören düzenlendi
Sekmen, ‘Şühedadan ilham alıyoruz’
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Bayramı ...
Altıparmak, ‘Cumhuriyet eşsiz bir zaferdir’
Vali Ahmet Altıparmak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
‘Türk Milleti’nin başı sağ olsun…’
AK Parti Aziziye ilçe Başkanı Ertuğrul Sevüktekin Yüksekova’da şehit düşen ...
Erzurum Vakıflar Birliği kuruldu
Erzurum’un İstanbul'da faaliyet gösteren 4 Vakfın Başkan ve yöneticileri ...
Erzurum milli coşkuya hazırlanıyor
Erzurum’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin provaları yapıldı.
 
Ala, ‘Milletimizin başı sağ olsun’
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 3 askerin hain ...
‘Terörü ülke gündeminden söküp atacağız’
AK Parti Erzurum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Toplantısına ...
Dengizek; “Erzurum marka değerinin emsali yok!”
İstanbul Maltepe Erzurumlular Vakfı Başkanı Süha Dengizek, “Erzurum’un ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva