ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EKONOMİ
14 Aralık 2019 Cumartesi - 10:06

Büyükşehir’den ‘Canlı Et Borsası yatırımı

Sekmen , Erzurum ilinin tarım ve hayvancılık alanında büyüyerek adından söz ettirdiğini vurgulayarak, “Ülkemizin ve dünyanın sayılı Hayvan Borsalarından biri olarak gösterilen bu çalışma ve akabinde Canlı Et Borsası’nı da tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

Büyükşehir’den ‘Canlı Et Borsası yatırımı

Erzurum İli Süt Sektörü Soğuk Zincir Süt Kurulumu Projesi, birinci etap kapsamında gerçekleştirilen programda Erzurum Valisi Okay Memiş, süt üreticileri ile bir araya geldi. Belirli kriterleri yerine getiren çiftçilere 20 adet süt sağım makinesi dağıtıldı.

Erzurum Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen Erzurum Ticaret Borsası Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme A.Ş. ile Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği programda Proje kapsamındaki çiftçiler ile bir araya gelen Erzurum Valisi Okay Memiş, gerekli kriterleri yerine getiren 20 çiftçiye Süt Sağım Makinası hediye etti. Erzurum Ticaret Borsası konferans salonunda gerçekleştirilen programı, Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Erzurum Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile çok sayıda üretici ve misafir katıldı.

“BU PROJE İLE HAYVANCILIK SEKTÖRÜNÜN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ”

Toplantının açılışında konuşma yapan Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurul Başkanı Hakan Oral, Erzurum’un tarım ve hayvancılık alanında Türkiye’nin önde gelen illeri arasında olduğunu vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: “Öncelikle Sayın valimize ve Büyükşehir Belediye başkanımıza huzurunuzda tarım ve hayvancılık anlamında vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bildiğiniz üzere ilimiz tarım ve hayvancılık yönünden Türkiye’nin önde gelen illeri arasındadır. İlimizde hayvancılıkla uğraşan ve ürün işleyen üreticilerimizin mevcut koşullarının iyileştirilmesi gerekmektedir. Erzurum Ticaret Borsası olarak yürütücülüğünü yapmış olduğumuz Erzurum İli Süt Sektörü Soğuk Zincir Kurulumu Projesi kapsamında, ilimizde süt sektöründe yaşanan en önemli sorun olan kaliteli çiğ süt elde edilmemesi hususunun ortadan kaldırılması için çalışmalarımıza tüm hızla devam etmekteyiz. Süt sektöründe yaşanan problemlerin ortadan kaldırılması demek, tarım ve hayvancılığın önündeki sorunların çözüm noktasına ulaştırmak demek ve bu çözümlerin hayata geçecek olması şehrimiz ve bizim için büyük mutluluktur. Projemiz borsamızın şirketi marifeti ile proje devamlılığı sağlayarak devam etmektedir. Bu projeye bütün şehir olarak sahip çıkmamız ve şehirde beraber iş yapma algısını oluşturmamız gerekmektedir. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz süt sağım makinesi dağıtımı ile çiftçilerimiz daha hızlı ve hijyenik süt elde edecektir. Bu anlamda da sayın valimizin güzel bir sözünü tekrarlamak istiyorum, işini yapan tüm çiftçilerimiz bir sanatçıdır. Hepsini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.”

“ERZURUM’UN HAYVANCILIĞINI YENİDEN BİR NUMARA YAPACAĞIZ”

Erzurum Valisi Okay Memiş ise, Erzurum’u Tarım ve Hayvancılık anlamında hak ettiği noktaya ulaştırmaya çalıştıklarını belirtti. Vali Memiş, “Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Tarım ve Hayvancılık gelişmeden sanayi gelişmez. Soğuk Zincir Süt Kurulumu Projesi Erzurum için gerçekten güzel bir proje. Küçük bir bütçe ile başlayıp şehrin tamamına hitap edecek çalışmalara adım adım ilerliyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri bütün şehrin sorunlarına sahip çıkarak, şehrin ihtiyaçlarına odaklanarak ve elimizi taşın altına koyarak, iş yapmaya gayret ediyoruz. Çark döndükçe bizlerde hizmet etmek adına daha da gayretle çalışıyoruz. İlk etapta 24 köyde 275 işletmemize süt tanklarımızı monte ettik. Süt projemizin 2. ayağı olan güney ilçelerimize yönelik projemiz bakanlık tarafından kabul edildi ve birkaç gün önce imzalarını attık. İnşallah ilerleyen süreçte 20 ilçemizin tamamına ulaşmayı hedefliyoruz. Çünkü başlamak bitirmenin yarısıdır. Yani bu müthiş bir proje, yani çiftçilik ile uğraşan kardeşlerimizin köyde kalması adına önemli bir proje. Kendimize hedefler koyduk bu hedeflere doğru ilerliyoruz. Biz çiftçimize güveniyor ve inanıyoruz. Bize göre işini iyi yapan çiftçilerimiz birer sanatçıdır. Nasıl ki bir ressam bir tablo yapıyorsa, nasıl ki bir müzisyen iyi bir müzik icra ediyorsa, iyi bir hayvan besleyen, iyi bir meyve üreten bir çiftçi benim gözümde iyi bir sanatçıdır. İnşallah hayvancılıkta Erzurum’u bir numara yapacağız” dedi.

“İL TARIM VE HAYVANCILIĞINA OLAN DESTEĞİMİZ ARTARAK DEVAM EDİYOR”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise, Erzurum ilinin tarım ve hayvancılık alanında büyüyerek adından söz ettirdiğini vurgulayarak, “Büyükşehir Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz günden bu yana önemli çalışmalara imza attık ve her zaman çiftçimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Çalışmalarımıza ara vermeden devam etmekteyiz, bu çalışmalarımızdan biriside ‘‘Canlı Hayvan Borsası’’ projemizdir. Ülkemizin ve dünyanın sayılı Hayvan Borsalarından biri olarak gösterilen bu çalışma ve akabinde Canlı Et Borsası’nı da tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

“ÇİFTÇİMİZİN HER DAİM HİZMETİNDEYİZ”

Erzurum Tarım İl Müdürü Osman Akar ise yaptığı konuşmada, “Erzurum hayvan varlığı ve mera varlığı anlamında ülkemizin sayılı illerinden birisi. Bizde bilgiler ışığında, hizmetlerimizi ve çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürmekteyiz. Bu noktada sayın valimizin talimatlı doğrultusunda gece gündüz demeden tüm ekibimiz ile çiftçimizin yanındayız” dedi.

Öte yandan konuşmaların ardından, Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ETB Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar ile KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Soğuk Zincir Süt Projesi kapsamında gerekli kriterleri yerine getiren 20 çiftçiye düzenlenen tören ile süt sağım makinesi hediye etti.

 
Öğrenciler sordu, Çomaklı cevaplandırdı
 
İçişleri Bakanlığı arananlar listesini güncelledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA’dan bilgilendirme etkinliği
KUDAKA tarafından uygulanmakta olan Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali ...
DAP desteğiyle meralarda susuzluk tarih oluyor
Merada otlayan hayvanların temel sorunlarından biri olan içme suyu problemi ...
ETSO’dan enerji indirim protokolü
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Aras Elektrik arasında, Oda ...
 
En çok konuşulan yine dolar oldu
Medya Takip Merkezi, Kasım ayı ekonomi karnesini açıkladı. Rapora göre ...
Albayrak ekonomi sürecini değerlendirdi
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak milletvekillerine sunum yaptı
ETB Tuğgeneral Okyar’ı ağırladı
Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar, Erzurum Ticaret ...
 
‘DAP Eylem Planı’ hazırlık safhasında
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Kalkınma Ajansları temsilcileri ...
YHT Erzurum yolunda
Ayhan, projede iş akışının bakanlığın belirlediği takvime göre devam ettiğini ...
“Süte Değer” Projesinde ikinci adım
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Erzurum Valiliğinin eş finansmanı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva