ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
10 Haziran 2016 Cuma - 21:46

Büyükşehir Kardeşlik Sofrasını Hınıs’ta açtı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı münasebetiyle ilçelerde düzenlediği birlik ve beraberlik temalı Kardeşlik Sofrası’nı Hınıs’ta açtı.

Büyükşehir Kardeşlik Sofrasını Hınıs’ta açtı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı münasebetiyle ilçelerde düzenlediği birlik ve beraberlik temalı Kardeşlik Sofrası’nı Hınıs’ta açtı. İftar yemeğine Hınıs Kaymakamı Bülent Ay, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ağır, ilçe protokolü, belediye meclis üyeleri, AK Parti Hınıs İlçe Başkanı Mehmet Sönmez ve teşkilat yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. AK Parti Hınıs İlçe Başkanı Sönmez, burada yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi’nin Hınıs’ta gerçekleştirdiği Kardeşlik Sofrası iftar programından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Sönmez, ilçe sakinlerini ve protokol üyelerini, birlik ve beraberlik temalı toplumsal kaynaşmanın doruğa çıktığı kardeşlik sofrasında bir araya getirdiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür etti. Sönmez, şöyle dedi: “Ramazan kardeşliğin, birliğin, beraberliğin, güzelliklerin bir arada yaşandığı mübarek bir aydır. Bugün bu iftar programında da Ramazanın güzelliklerini birlik içerisinde yaşıyoruz. Bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e bu güzel iftar programından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

“MUHAKKAK Kİ MÜMİNLER KARDEŞTİR”

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ağır da konuşmasında, “Bugün Hınıs’ta olmam benim için ayrı bit mutluluk kaynağı. Çünkü Hınıs benim için baba ocağı. 15 yılı aşkın bir süre ben burada görev yaptım. Hepinizle ayrı samimiyetimiz, arkadaşlığımız, dostluğumuz var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Bey, hepinizin Ramazan-ı Şerif ayını tebrik ediyor, hepinize selamları var” dedi. Ramazan ayının kardeşliğin, samimiyetin, yardımlaşmanın ve ihlasın zirve yaptığı bir ay olduğuna vurgu yapan Ağır, şunları söyledi: “Ramazan-ı Şerif, Kuran’da methedilmiş mübarek bir ay. Kardeşliğimizin daha da pekiştiği, gönüllerimizin coştuğu bu mübarek Ramazan ayında bir araya gelmemiz ayrı bir anlam ifade ediyor. Allah Teâlâ’nın, ‘Muhakkak ki Müminler kardeştir’ ayeti kerimesinde buyurduğu üzere ümit ediyoruz ki bu günler ülkemizin, milletimizin, devletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin zirve yapmasına vesile olur.” Hınıs Kaymakamı Bülent Ay da, iftar programına katılanlara teşekkür ederek, “Bizleri bu çatı altında birleştirme nezaketinde bulunan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere Büyükşehir çalışanlarına da ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu. Kaymakam Bülent Ay, konuşmasına şöyle devam etti; “Ramazan-ı Şerif ayındayız. Huzurlu bir atmosferde Ramazan ayının güzelliklerini yaşıyoruz. İlçemizde de Ramazan Çadırı kuruyoruz. Büyük bir çadırda inşallah Ramazan ayının sonuna kadar yüzlerce vatandaşımıza iftar yemeği vereceğiz. Ramazan-ı Şerifin güzelliklerini hep birlikte kardeşçe yaşayacağız.”

DR. KOÇAK, RAMAZAN AYININ EHEMMİYETİNİ ANLATTI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin, teravih namazı sonrası Yakutiye Medresesi’nde düzenlediği ‘Ramazan İkliminde Müzakereler’ adlı programın konuğu İlahiyatçı Dr. Zeki Koçak oldu. Dr. Koçak “Ramazanın Mahiyeti ve Amellerimiz” adlı sohbette mübarek ayın ehemmiyetini anlattı. Koçak, “Öncelikle, bu Yakutiye Medresesi’ni aslına uygun bir hale dönüştürdüğünden ve Ramazan İkliminde Müzakereler programlarını düzenlediğinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e teşekkür ediyorum. Bu müessesede esas itibariyle olması gerekenler bu şekilde ilim irfan faaliyetleri, sosyal faaliyetlerdir. İnşallah Rabbim devamını da nasip eyler” dedi. Ramazan’la ilgili olması hasebiyle oruç, Kur’an-ı Kerim ve teravih namazından bahseden Koçak, şöyle konuştu: “Allat Teâlâ, semavatı ve yeri yaratmış ve kendisine harem olarak Mekkey-i Mükerreme’yi seçmiş. Ayları yaratmış Ramazan-ı Şerifi seçmiş. Günleri yaratmış Cuma gününü seçmiş. Mahlûkatı yaratmış insanı seçmiş. İnsanlar arasında bizi de iman ile müşerref kılmış ve bizi de O seçmiş. Baktığımızda görüyoruz ki, bu kâinatın sahibi Allah, dilediği gibi tasavvufta bulunuyor. İstediğine taltif ediyor, istediğini seçiyor, istediğine ayrı bir özellik bahşediyor.” Oruçlunun duasının Allah indinde çok makbul olduğuna da dikkat çeken Koçak, konuşmasına şöyle devam etti: “Kura’an-ı Kerim’de oruçla ilgili üç ayeti kerime, akabinde dua ile ilgili bir ayeti kerime daha sonra tekrar oruçla ilgili bir ayeti kerime geliyor. Mevlana’nın oruçla ilgili çok güzel bir tespiti var; ‘Oruç tutunca insan iç âlemini boşaltır. O zaman ney gibi onun sesi, onun duası Allah indinde çok makbuldür. Nasıl ki, neyin nağmeleri kulun hoşuna gider, Allah’ta oruçlu kulun duasını sever.’ Ramazan ayının en güzel taraflarından bir tanesi de bu yönüdür”

 
İkinci kardeşin de cesedi bulundu
 
Deligöz: ‘Sevabı defterine yazılacaktır’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Erzurum en güçlü ürün’
Erzurum’un kış turizmi koridoru açısından en güçlü ürün olduğunu vurgulayan ...
GSF, Sanata açılan pencere
DİLEK BAYRAK-Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, farklı sanat ...
Şenkaya tanıtımında yeni konsept
Şenkaya Kaymakamlığı tarafından yürütülen “Gençleşen, Güzelleşen, Sosyalleşen ...
 
Arkeoloji’de Atatürk Üniversitesi farkı
DİLEK BAYRAK-Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi katkılarıyla 2015 ...
İspirli Ramazan İklimi’ni paylaştı
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzurum Şube Başkanı M. Hanifi İspirli, ...
Kültür ve Sanatta 'Mızrap' yaklaşımı
DİLEK BAYRAK-Mızrap Kültür Sanat Evi hizmete açıldı.
 
Durmuş Filografi Sergisi açtı
Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlüğü bünyesindeki Atatürk Yetiştirme ...
Ramazan ikliminde Müzakereler başladı
Erzurum’da Ramazan Ayı’nın ilk sohbetini Vuslat Derneği Onursal Başkanı ...
ATAÜNİ’den Doğu’da bir ilk
DİLEK BAYRAK-2011 yılında Yükseköğretim Genel Kurul Kararıyla Kurulan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva