ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>SİYASET
29 Ağustos 2023 Salı - 04:39

Büyükataman'dan Akşener’e tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyük Ataman, “HDP ile kurulan ‘Masa Altı İttifakı’nı dile getirdiğimizde bizlere ‘iftira atıyorsunuz’ diyen Meral Akşener’in konuşması adeta bir itiraf niteliğinde olmuştur” dedi.

Büyükataman dan Akşener’e tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyük Ataman, “HDP ile kurulan ‘Masa Altı İttifakı’nı dile getirdiğimizde bizlere ‘iftira atıyorsunuz’ diyen Meral Akşener’in konuşması adeta bir itiraf niteliğinde olmuştur” dedi.
MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyük Ataman, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Afyon Kocatepe’de yaptığı toplantı üzerine basın açıklamasında bulundu. Ataman, yazılı olarak yaptığı açıklamada Akşener’in, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına” çağrısına karşılık vermekten kaçındığını ve Altılı Masa’nın ortaklarına karşı yerel seçim pazarlığını kızıştırmayı tercih ettiğini söyledi.
İYİ Partililerin Afyon Kocatepe’de yapılan toplantının Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacağı iddiasının karşılıksız çıktığını sözlerine ekleyen Ataman, “Bu toplantının şişirilmiş bir balon olduğu ortaya çıkmış ve İYİ Parti’n ‘26 Ağustos’ta Türk siyasetinde yeni bir yol açacağız’ vaadi fos çıkmıştır. Tük milletine hizmet yolunda İYİ Parti yine yan çizmiş, yeni bir yol diye sunmaya çalıştıkları politik söylem, zilletin ortaklarına karşı el yükseltme gayretinden öteye gidememiştir. Akşener, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin “Yerel İktidarda Komşu Olalım Ülke Hayrına” çağrısına karşılık minderden kaçmayı seçmiştir. Meral Akşener, Türk milletinin hayrına olan çağrımızda buluşmak yerine Altılı Masa’nın ortaklarına karşı yerel seçim pazarlığını kızıştırmayı tercih etmiş, aziz milletimizden bir adım daha uzaklaşmıştır” açıklamasında bulundu.
“Meral Akşener’in konuşması adeta bir itiraf niteliğinde olmuştur”
Ataman, şu ifadelere yer verdi:
“Seçimlerden önce HDP ve marjinal yapılarla işbirliği içerisinde olduğunu defalarca dile getirdiğimiz Altılı Masa’ya bu konu üzerinden de çalım atmaya kalmıştır. Sanki kendisi o masada bölücü ve marjinal yapıların ortaklığına göz yummamış gibi bu yapılarla bir arada olmayacaklarını söylemiştir. Altılı Masa’nın gizli gündemleri olduğunu ve HDP ile kurulan ‘Masa Altı İttifakı’nı dile getirdiğimizde bizlere ‘iftira atıyorsunuz’ diyen Meral Akşener’in konuşması adeta bir itiraf niteliğinde olmuştur. Sonuç alınamayacak işlerin şak şakçılığını yapmayacağını söyleyen Akşener’e sormak gerekir. Seçimlerden önce ‘kazanamayacak aday’ olarak tanımladığınız Kılıçdaroğlu ile sonuç alamayacağınızı bile bile niçin şakşakçılığını yaptınız? Millet iradesini temsil etmeyen Zillet Masası’na kimlerin dayatmasıyla geri oturdunuz? Madem sadece sayısal çoğunluğu elde etmeye yönelen ilkesiz siyasete karşıydınız o halde sırf sayısal çoğunluğu yakalamak için bölücü terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile aynı çatı altında buluşmaya nasıl göz yumdunuz? Kariyer planları için bölücü HDP ile işbirliği yapan Cumhurbaşkanı adayınız Kılıçdaroğlu’na neden seçimden önce ses çıkarmadınız? PKK ve CHP, "Yerel Yönetimler Özerkliği; vaaderken susan siz değil miydiniz? Terörist Demirtaş’a özgürlük naraları atan Cumhurbaşkanı adayınıza karşı tek kelime edemeyen siz değil miydiniz? Son yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyelerinde HDP ile iş birliğine ses çıkarmayıp elleriniz ovuşturan siz değil miydiniz? İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bu ikircikli ve samimiyetsiz tutumunun hesabını aziz Türk milletine vermelidir.”
"İYİ Parti, kaybetmeye mahkûm olduğunu bir defa daha 26 Ağustos’ta göstermiştir"
İYİ Parti’nin, bu süreçte siyasetini günübirlik şahsi menfaatlere göre şekillendirdiğini iddia eden Ataman, “Türk milletinin zekâsını hafife alan, duygularını sömürmeye yeltenen zilletin İYİ Parti’nin kaybetmeye mahkûm olduğunu, milletimize boş hamasi vaatlerden başka bir şey sunamadığını bir defa daha 26 Ağustos’ta göstermiştir” değerlendirmesinde bulundu.

 
Bayraktar üretici sorunlarını açıkladı
 
Hakem Kurulu 3’üncü kez toplandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Büyük Kongre tarihi kesinleşti
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “MKYK'mız ...
Yılmaz’dan yerel seçim açıklaması:
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yerel seçimlere ilişkin “Geçen ...
Cumhurbaşkanı Tatar’a Erzurum daveti
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in Avrupa Birliği ve Dış İlişkilerden ...
 
AK Parti 22. Yaşında
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye'nin siyaset mühendisliği ...
 Fidan Irak Türkmen Cephesi heyeti ile görüştü
Bakan Fidan, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliğinde Irak Türkmen Cephesi ...
Bahçeli’den dezenformasyona tepki
Bahçeli, “Elbette yangınların nasıl ve neden çıktığı ilerleyen günlerde ...
 
MHP Erzurum İl Kongresi 10 Eylül’de
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanlığı kongresi için tarih belirlendi.
Yılmaz: 'Seçime her an hazırız'
Yılmaz, "Önümüzdeki süreçte 2024’te bir yerel seçim olacak. Biz 2024 seçimleri ...
Güler'den emekliyi heyecanlandıran açıklama
Güler, "Milletvekillerimiz ve sahada vatandaşlarla görüştüğümüzde özellikle ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva