ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
HABERLER>GUNCEL
7 Mayıs 2014 Çarşamba - 01:29

‘Burada olmasaydık, Gezmiş’i anardık’

Program sırasında bir öğrencinin 6 Mayıs’ın Deniz Gezmiş'in ölüm yıldönümü olduğunu belirtmesi üzerine Feyzioğlu, “Bugün burada olmasaydım Ankara’da olurdum. Deniz Gezmiş’in kabri başına giderdim. Onu orada anardık” dedi.

‘Burada olmasaydık, Gezmiş’i anardık’

AHMET AKBUĞA - E.MEHMET YILMAZ

ERZURUM (İHA) - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Atatürk Üniversitesi'nde öğrencilerle söyleşi yaparak yöneltilen soruları cevapladı.

Atatürk Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü tarafından düzenlenen, "Demokrasi" konulu konferans, Kültür ve Gösteri Merkezi'nde gerçekleşti. Konferansa katılan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’na öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Salona girerken kolu kırıldığı için alçıya alınmış bir öğrenciyi gören Feyzioğlu, yanına giderek bir süre sohbet etti. Daha sonra konferansa başlayan Feyzioğlu, salonu dolduran bazı öğrencilerin ayakta kaldığını görünce yanına çağırarak platformda yere çömelerek oturmalarını sağladı.Kısa bir açılış konuşması yaptıktan sonra mikrofonu öğrencilere verdiren Feyzioğlu, sorulan soruları yanıtladı.

DÜNÜN VE BUGÜNÜN TÜRKİYE’Sİ

Bir soru üzerine Feyzioğlu, dünün ve bugünün Türkiye’sine değindi.

Feyzioğlu, “Dünün Türkiye’sinde eşi türbanlı diye tayin alamayanlar vardı. 'Eline hiç içki kadehi almaz bu dincidir' denilerek tayin alamayanlar vardı. Bugünün Türkiye’sinde eşinin başı açık diye tayin alamayanlar var. Önünde içki kadehi göründü diye tayin alamayanlar var. Bunun ikisinin ortası yok mu? Doğrusu yok mu? Yani bir bu tarafa bir o tarafa vurması mı lazım. Üniversitelere başörtülü kızları sokmamayı laikliği koruyorum diye marifet bildiler, eğitim öğretim özgürlüğünü sınırladılar onun yerine evlatlarımızın Anadolu’dan geldiklerinde büyükşehirlerde başlarını sokacakları bir yurdun karşılıksız bursların verilmesini düşünmediler, beceremediler” dedi.

ÇOCUK CİNAYETLERİ

Feyzioğlu, son günlerde çocuk tacizlerine ve cinayetlerine yönelik idam tartışmalarına ilişkin soruyu da, şu açıklamada bulundu:"Tabii biz idama karşıyız. İdama niçin karşı olduğumuzu anlamak için Mısır'a bakın. Mısır'da darbeciler 8-9 dakikada yüzlerce kişinin idamına karar verebiliyorlar. 'Her yerde bu çok büyük suçtur, bunu idam edelim' diyen çıkacak. O evlatlarımızın öldürülmesi çok trajiktir. Benim gözümde daha ağır, daha korkunç bir suç olamaz. Yarın, öbür gün bir başkasının gözünde de öbür suç çok korkunçtur. Bir diğerinin gözünde bu da çok korkunç denebilir. İdam furyaları başlar. Bu sebeple bizim de içinde bulunduğumuz sistem, Avrupa değerler sistemi imzaladığımız uluslararası anlaşmalar idamı kaldırmıştır. Bu bizim övüneceğimiz bir husustur. Cezalar ağırlaştırılmalıdır, ağırlaştırılabilir ama idam çözüm olmamaktadır. Hatta İngiltere'de evvelki yüzyılda idamların kamuya açık yapıldığı bir yerde yan kesicilik idamla cezalandırıldığı zamanda en çok yan kesicilik olayı, idam cezalarının infazı sırasında gerçekleşirmiş. Yani idam suçları önlemeye yetmiyor. Ülkede suçların önlenmesinin çaresi cezayı ağırlaştırmak değil, gerçekten suçluyu tespit etmek ve cezasını verebilmek. Savunma hakkının olmadığı yerde suçlu suçsuzdan ayrılamıyor. Doğru yanlıştan ayrılamıyor, sap samandan ayrılamıyor. Dolayısıyla suçsuz insana suçlu denebiliyor, suçsuz insana da suçsuz denilebiliyor. Çocuklara çığlık atmayı öğretin, cinsel istismara karşı bilimsel olarak önerilen bir yöntemdir çünkü çocuklara istismar etmek için yaklaşanlar ayın zamanda da 'Sesini çıkarırsan öldürürüm ya da anneni, babanı öldürürüm' derler. En çok kullanılan 'Anneni, babanı öldürürüm.' Sayın bakanın söylediği bilimsel bir şey. Çok ağır ve haksız bir eleştiri olduğunu düşünüyorum. Ben bu hükümetin içerisinde, günlük siyasetin dışında tutulması gereken tek bakanlık varsa aileden sorumlu bakanlık olduğuna inanmışımdır. Günlük siyaseti lütfen o bakanlığın işine karıştırmayalım. Sonuna kadar arkasındayım, 'çocuklara çığlık atın' cümlesinin. Bilimsel bir yöntemi sayın bakan tekrarladı diye birileri tarafından linç edilmek isteniyor."

YASAKLAR

Twitter yasağının hukuksuz olduğunu savunan Feyzioğlu, "Seçimlerden önce kasetlere nasıl yaklaştığımız ortada. Biz kasetler üzerinden bir siyaseti doğru görmedik. Hele hele son kaset Dışişleri Bakanlığı'nın üst düzey bir konuşmanın açıklanmasıydı. Açıklamamız nettir. Devlet sırrı mahiyetindeki bir konuşmanın kaydedilmesi ve açıklanması bal gibi buz gibi casusluk faaliyetidir. Bu sırları casusluk yaparak elde edenler, bugüne kadar başka hangi sırları elde etmişlerdir? Nerelerde kullanmışlardır ya da kullanacaklardır' bilme ihtimalimiz yoktur. Bu kadar gizli bir konuşmayı dinleyenlerin acaba ellerindeki daha önce kaydedilmiş konuşmalar sebebiyle kaç askerimiz şehit olmuştur? Suriye'nin düşürdüğü söylenen savaş uçağımızın düşürülmesinin arkasında böyle bir casusluk faaliyet var mıdır? Aselsan'da mühendislerin şüpheli ölümleri ki çok üst düzey gizli Ar-Ge içinde çalışan mühendislerdi bunlar. Bunların öldürülmesinin arkasında böyle bir casusluk faaliyeti var mıdır, bilemeyiz. Çünkü Dışişleri Bakanlığı'nın en gizli konuşmalarının dinlendiğini görüyoruz. Bu seçimleri etkileyebileceği düşünülen bir konuşma olduğu için yayınlanmıştır, seçimleri etkileyeceği düşünülmeyen konuşmalar acaba kimlere servis edilmiştir. Bunları bilmediğimiz sürece buna dehşetle yaklaşırız, bildiğimizde de dehşetimiz daha da artar. Twitter'i teknolojik olarak yasaklamamız mümkün değildir. Tüm memlekette elektriklerini kesmeniz gerekiyor internete girişi engellemek için. Bizim gençler DNS ayarlarını değiştiriyor. Bunu size söylemediler mi. Siyaseten de çok doğru değil. Hukuken de yüzde 100 yanlış" diye konuştu.

DARBELERE KARŞIYIZ

Darbenin her türlüsüne karşı olduklarını, Balyoz, Ergenekon ve Fenerbahçe (şike) davalarında adil yargının yapılamadığını öne süren Feyzioğlu, sapla samanın, doğruyla yanlışın birbirine karıştırıldığını söyledi.

Öte yandan, program sırasında bir öğrencinin 6 Mayıs’ın Deniz Gezmiş'in ölüm yıldönümü olduğunu belirtmesi üzerine Feyzioğlu, “Bugün burada olmasaydım Ankara’da olurdum. Deniz Gezmiş’in kabri başına giderdim. Onu orada anardık” dedi.

Feyzioğlu’nun cevabı üzerine salonda uzun süre alkış tufanı koptu.

 
Tiflis’te BTE Projesi konuşuldu
 
Çırçır yeni kentsel dönüşüm alanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ESOB tebrik trafiğine yoğunlaştı
Erzurum Girişimci İş Adamları Derneği (ERGİAD) Yönetim Kurulu Başkan ve ...
Aşkale Korgeneral Başoğlu’nu ağırladı
Erzurum 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu, Jandarma Bölge Komutanı ...
‘Erzurum’da tesbih çekilir’
Bütün misafirlerine olduğu gibi Konuk Başkana da Oltu taşı tesbih hediye ...
 
Sekmen’den Vakıf kurma çağrısı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Vakıflar Haftası" nedeniyle ...
Vakıflar Haftası'nde tema: 'Vakıf ve iktisad'
Her sene farklı bir tema ile kutlanan Vakıf Haftası bu yıl "Vakıf ve İktisat" ...
Altıparmak: ‘İşini güzel yapanı Allah sever’
“İşini sağlam yapan, güzel yapan ve başkalarına yardım edeni Allah sever” ...
 
Altıparmak’tan atama önerisi
Altıparmak taşrada çalışan kamu görevlilerinin teşviklerle bölgede tutulmasını ...
Palandöken Kaymakamlığı yoksulları sevindirdi
İHSAN KUMRU-Palandöken Kaymakamlığı, yardıma muhtaç ailelere gıda paketi ...
Patrik 2. İlia, Öşvank Kilisesini ziyaret etti
Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patriği 2. İlia, Erzurum’un Uzundere ilçesinde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva